Miksi tietokoneeni kysyy minulta haluanko ladata jotakin Skypestä?

Takaisin hakutuloksiin
    Saatat joskus haluta ladata Skypen kanssa suoritettavaa sisältöä, kuten verkkokameran laiteohjaimet. Tällöin saatat nähdä ponnahdusikkunan, jossa sinua varoitetaan siitä, että kolmannen osapuolen laite, ohjelma tai palvelu pyytää lupaa suorittamiseen tietokoneessasi. Sinun täytyy vahvistaa, että haluat suorittaa tämän ohjelman tietokoneessasi, yleensä napsauttamalla kohtaa ruudulla näkyvässä ikkunassa.

Kolmannen osapuolen laitteessa, ohjelmassa tai palvelussa on vähintään yksi tiedosto tai sovellus, joka ei ole osa Skype-ohjelmistoa tai Skypen hyväksymä, mutta käyttää Skypeä tiettyjen ominaisuuksien suorittamiseen.

Kannattaa myös huomioida, että ulkoisia ohjelmia voidaan käyttää virusten, vakoiluohjelmien ja muiden ei-toivottujen ohjelmien siirtämiseen tietokoneellesi; tästä syystä sinun tulisi varmistaa ennen kolmannen osapuolen ohjelmiston käynnistämistä, että se on peräisin luotettavasta lähteestä. Vaikka kolmannen osapuolen laite tai ohjelmisto välittää tai näyttää tekstiä tai ääntä, joka on lähtöisin Skypestä, pidä mielessä, ettei tätä tekstiä tai ääntä voi salata, kun se ei ole enää osa Skype-sovellusta.

Anna kolmannen osapuolen ohjelmalle Skypen käyttöoikeus vain silloin, jos tiedät miksi ohjelma pyytää yhdistämistä Skypeen tai tiedät ohjelman olevan luotettava.

Lisätietoja turvallisesta verkon käytöstä löydät tietoturvakeskuksestamme.