Ohje Linux

Miten voin hallita kontakteja Skypen Linux-versiossa?

Kun olet lisännyt kontakteja, niiden hallinta on helppoa. Tämän artikkelin avulla opit seuraavaa:

Kontaktin profiilin näyttäminen

Kontaktin profiilin näyttäminen:

1. Klikkaa kontaktin nimeä kontaktiluettelossa.

Kontaktin nimi on valittu kontaktiluettelossa.

2. Klikkaa alanuolta kontaktin vieressä ja valitse Näytä profiili. Kontaktin profiilin tarkat tiedot näytetään.

Kontaktin koko profiili-ikkuna näytetään.

Kontaktin nimeäminen uudelleen

Voit muuttaa kontaktin nimen helpommin muistettavaksi ja löydettäväksi. Tämä muutos näkyy vain omassa kontaktiluettelossasi – käyttäjän profiili ja nimi eivät muutu muiden ihmisten kontaktiluetteloissa.

1. Valitse kontaktiluettelosta henkilö, jonka nimen haluat muuttaa.
  2. Klikkaa alanuolta kontaktin vieressä ja valitse Nimeä uudelleen...

Nimeä kontakti uudelleen -ikkuna ja tekstikenttä, johon uusi nimi kirjoitetaan.

3. Kirjoita uusi nimi tekstikenttään ja valitse Nimeä uudelleen. Kontaktin uusi nimi näkyy nyt kontaktiluettelossa.

Kontaktin uusi nimi näkyy kontaktiluettelossa.

Tunnisteiden lisääminen kontaktiin

Lisää tunnisteita kontaktiin etsimisen helpottamiseksi:

1. Etsi kontaktiluettelosta kontakti, johon haluat lisätä tunnisteen.
  2. Klikkaa alanuolta kontaktin vieressä ja valitse Muokkaa tunnisteita...
  3. Kirjoita tunnisteet tekstikenttään ja erota ne pilkulla.

Tekstikenttä, johon tunnisteet kirjoitetaan.

4. Tallenna tunnisteet valitsemalla Tallenna.

Etsiessäsi kontakteja voit kirjoittaa tunnisteen, jolloin kaikki kyseisellä tunnisteella merkityt kontaktit näytetään.

Kontaktien etsiminen tunnisteen avulla.

Kontaktien poistaminen

Voit poistaa kontakteja kontaktiluettelostasi seuraavasti:

1. Valitse kontaktiluettelosta henkilö, jonka haluat poistaa.
  2. Klikkaa alanuolta poistettavan kontaktin vieressä ja valitse Poista kontakteista.
  3. Vahvista kontaktin poistaminen valitsemalla Kyllä.

Kontaktin vahvistamisen Kyllä- ja Ei-vaihtoehdot.

Henkilö poistetaan kontaktiluettelostasi. Tämä ei kuitenkaan estä heitä ottamasta yhteyttä sinuun. Jos haluat ottaa uudelleen yhteyttä tähän henkilöön, sinun on lisättävä hänet kontaktiluetteloosi manuaalisesti.

Kontaktien estäminen ja ilmoittaminen väärinkäytöksistä

Estä kontakti, jonka kanssa et halua olla enää tekemisissä:

1. Valitse kontaktiluettelosta henkilö, jonka haluat estää.
  2. Klikkaa alanuolta kontaktin vieressä ja valitse Estä tämä käyttäjä.
  3. Valitse tarvittaessa Ilmoita tästä henkilöstä.

Estä tämä käyttäjä -ikkuna ja Ilmoita tästä henkilöstä -vaihtoehto.

4. Estä kontakti valitsemalla Kyllä.