Käyttääkö Skype salausta?

Takaisin hakutuloksiin

Kaikki Skypestä Skypeen siirrettävät ääni-, video- ja tiedostosisällöt sekä pikaviestit salataan. Tämä estää luvattomia käyttäjiä kuuntelemasta tietojasi.

Jos soitat Skypestä matka- tai lankapuhelimeen, PSTN-verkossa (tavallinen puhelinverkko) siirrettävää osuutta ei salata.

Jos ryhmäpuhelussa on kaksi Skypestä Skypeen -käyttäjää ja yksi PSTN-käyttäjä, PSTN-osuutta ei salata, mutta Skypestä Skypeen -osuus salataan.

Pikaviestit salataan TLS-salauksella Skype-asiakkaan ja pilvessämme olevan keskustelupalvelun välillä ja AES-salauksella silloin, kun viesti lähetetään suoraan Skype-asiakkaiden välillä. Monet viestit lähetetään molemmilla tavoilla, mutta tulevaisuudessa viestit lähetetään aina pilven kautta parhaan käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi.

Ääniviestit salataan, kun ne toimitetaan sinulle. Kun olet kuunnellut ääniviestin, se siirretään palvelimistamme paikalliseen koneeseesi, jossa se tallennetaan salaamattomana tiedostona.

Skype käyttää AES-salausta (Advanced Encryption Standard*), joka tunnetaan myös nimellä Rijndael. Myös Yhdysvaltain viranomaiset käyttävät sitä luottamuksellisten tietojen salaamiseen. Lisäksi Skype käyttää usein myös vahvaa 256-bittistä salausta. Käyttäjän julkiset avaimet varmennetaan Skypen palvelimessa kirjautumishetkellä käyttämällä 1536- tai 2048-bittisiä RSA-varmenteita.

*Skype ei vastaa ulkoisten sivustojen sisällöstä.

Lisätietoja salauksesta on tietoturvakeskuksessa.