Miten pikaviestejä lähetetään Skypen Windows-versiossa?

Skype-pikaviestit helpottavat yhteydenpitoa yksittäisiin yhteyshenkilöihin ja ryhmiin heidän sijainnistaan riippumatta. Voit jakaa tiedostoja, valokuvia ja yhteystietoja ja elävöittää pikaviestejäsi Moji-videoilla ja hymiöillä.

Voit myös luoda ryhmiä ja kutsua kenet tahansa keskusteluun. Kutsuttavan Skype-nimeä ei tarvita, eikä hän edes tarvitse Skype-tiliä, jotta hän voi käydä ääni-, video- ja pikaviestikeskusteluja kanssasi maksutta.

1. Valitse Yhteydet-välilehdeltä henkilö tai ryhmä, jolle haluat lähettää pikaviestin. Voit myös valita Viimeisimmät-välilehdeltä keskustelun, jota haluat jatkaa.

2. Kirjoita viesti näytön alareunan keskusteluikkunaan ja napauta tai paina Enter-näppäintä tai klikkaa sinistä Lähetä-kuvaketta.

Henkilöiden lisääminen keskusteluun

Voit lisätä henkilöitä keskusteluun klikkaamalla ylhäällä oikealla olevaa Lisää henkilöitä -kuvaketta.

Lue lisää ryhmäkeskustelujen luomisesta.

Moji-videot ja hymiöt

Voit elävöittää pikaviestejä klikkaamalla hymiötä ja hakemalla mielentilaasi sopivan Moji-videon tai hymiön.

Lue lisää Moji-videoiden ja hymiöiden lähettämisestä.

Tiedostojen, yhteystietojen ja videoviestien jakaminen

Voit lähettää asiakirjoja, valokuvia, videoviestejä ja yhteystietoja kavereillesi.

Voit jakaa mediasisältöä kavereillesi klikkaamalla jotakin keskusteluikkunan alla olevista kuvakkeista. Nämä kuvakkeet eivät välttämättä ole näkyvissä, ellet ole klikannut paperiliitinkuvaketta:

1. Lähetä valokuvia ja muita kuvia kavereillesi.
  2. Lähetä tiedostoja, kuten asiakirjoja, laskentataulukoita ja esityksiä.
  3. Lähetä videoviestejä, kun kaverisi ovat offline-tilassa.
  4. Lähetä yhteystietoja, mikä auttaa kavereitasi lisäämään henkilöitä yhteystietoluetteloihin.

Pikaviestien kääntäminen

Voit kääntää pikaviestit yli 50 kielelle klikkaamalla maapallokuvaketta.

Lue lisää Skype Translatorin käyttämisestä.

Meille kaikille on käynyt joskus niin. Olet lähettämässä pikaviestiä ja huomaat juuri Enterin painamisen jälkeen, että viesti lähti väärälle henkilölle. Ei hätää – viestin voi poistaa sen lähettämisen jälkeen.

Jos haluat poistaa viestin, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista viesti. Vaihtoehto on käytettävissä vain jonkin aikaa viestin lähettämisen jälkeen.

Jos olet tehnyt kirjoitusvirheen ja haluat korjata sen, napsauta lähetettyä viestiä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Muokkaa viestiä (tai siirry viimeksi lähettämäsi viestin muokkaukseen näppäimistön ylänuolipainikkeella). Korjaa virhe ja paina Enter-näppäintä.

Lue lisää keskusteluhistorian poistamisesta.

Voit muuttaa pikaviestifontin kokoa ja tyyppiä mieltymystesi mukaan. Tämä on hyödyllinen vaihtoehto, jos oletusfontin lukemisessa on ongelmia. Selvitä, miten voit vaihtaa pikaviestifontin.

Voit tehdä pikaviesteistäsi mielenkiintoisempia myös joillakin perusmuotoiluominaisuuksilla.

Kursivointi

Kirjoita _alaviivat _ korostettavien sanojen ympärille.

Lihavointi

Kirjoita *tähtimerkit* lihavoitavien sanojen ympärille.

Yliviivaus

Tekstiin voi lisätä yliviivauksen ympäröimällä sanat ~aaltoviivoilla~. Tällä tavalla voi ilmaista esimerkiksi sarkasmia tai muuttunutta sisältöä.

Suhteuttamaton fontti

Jos haluat tavallisen tekstin ulkoasun, lisää koodi {code} sanojen ympärille seuraavasti:
{code}Tämä teksti kirjoitetaan suhteuttamattomalla fontilla{code}.

Jos haluat lähettää koko pikaviestin suhteuttamattomalla fontilla, aloita viesti kahdella huutomerkillä ja välilyönnillä (!! ).

Erikoismuotoilujen korvaaminen

Kahden @-merkin ja välilyönnin (@@ ) sijoittaminen viestin alkuun estää erikoismuotoilun. Voit poistaa muotoilun käytöstä myös pikaviestiasetuksissa. Muiden henkilöiden muotoilut ovat edelleen näkyvissä. Sinä et vain voi lähettää muotoiltua tekstiä.

Voit muuttaa pikaviestien tietosuoja-asetuksia, muuttaa viestien toimintaa ja mukauttaa pikaviestien ulkoasua.

1. Valitse valikkopalkissa Työkalut ja sitten Asetukset.

2. Valitse vasemmalta vaihtoehto Pikaviestit & tekstiviestit ja tarkastele kaikkia asetuksia klikkaamalla Näytä lisäasetukset -painiketta.

3. Muuta pikaviestiasetuksia haluamallasi tavalla.

4. Jos haluat muuttaa pikaviestien ulkoasua, valitse vasemmalta vaihtoehto Pikaviestien ulkoasu. Mukauta sitten viestien näyttämistapaa valitsemalla valintaruutuja.