Mistä tiedän, onko sähköposti todella Skypelta?

Jos saat sähköpostin, joka vaikuttaa tulevan Skypeltä mutta jota epäilet vilpilliseksi, älä vastaa siihen, napsauta mitään siinä olevia linkkejä tai avaa siihen lisättyjä liitteitä.

Aidot Skype-sähköpostiviestit lähetetään yleensä sähköpostiosoitteista, joiden loppuosa on jokin seuraavista:

@emails.skype.com
@email.skype.com
@skype.delivery.net
@notifications.skype.com
@alerts.skype.com
@skype.net
@css.one.microsoft.com

Jos saat sähköpostia jostakin muusta osoitteesta, on hyvin mahdollista, että se on vilpillinen. Varovaisuutta kannattaa noudattaa, vaikka viesti tulisi jostakin edellä mainituista osoitteista.

Vilpillisissä sähköposteissa saatetaan pyytää Skype-salasanaa, maksutietoja tai muita arkaluonteisia henkilökohtaisia tietoja. Viesteissä saatetaan pyytää Skypen päivittämistä tai uudelleenasennusta tai niissä voidaan ilmoittaa tilauksen toimituksesta tai sen hylkäämisestä. Vilpillisten sähköpostiviestien aiheita ovat olleet esimerkiksi seuraavat:

• Uusi Skype on julkaistu
  • Lataa uusi Skype-versio! Lisää ilmaista puhetta
  • Uusi Skype-versio on julkaistu! Päivitys saatavilla nyt
  • Skype-tiliäsi on rajoitettu!
  • Uudet julkaisut: Lataa uusi Skype 2011 Windowsiin ja Maciin

Tällaisia sähköpostiviestejä kutsutaan "tekeytyviksi" viesteiksi tai tietojenkalasteluviesteiksi. Näitä viestejä lähettävät henkilöt toivovat, että annat heille arkaluonteisia henkilötietoja tai että napsautat sähköpostissa olevaa, vilpilliseen verkkosivustoon johtavaa linkkiä tai että avaat sähköpostissa olevan liitteen, joka asentaa mahdollisesti vaarallisen ohjelmiston tietokoneeseesi. Jos saat tällaisen sähköpostin, välitä se meille osoitteeseen skabuse@microsoft.com.

Jos ota yhteyttä Skypen asiakaspalveluun, saatamme pyytää vastauksessamme lisää tili- tai laskutustietoja. Tämä on normaalia. Emme kuitenkaan koskaan pyydä sinua lähettämään salasanaasi meille.

Emme myöskään koskaan pyydä sinua lataamaan sisältöä tai kertomaan henkilötietoja pikaviestitse, ellet ole itse ottanut meihin yhteyttä. Jos joku ottaa yhteyttä ja väittää vilpillisesti olevansa Skypen edustaja, estä hänet ja ilmoita väärinkäytöksestä.

Ole äärimmäisen varovainen, kun vastaat sähköpostitse esitettyihin henkilötietopyyntöihin.

Lue lisää Skype-suojauksesta.