Ohje Android

Puhelulaadun opas (Android)

Onko Skype-puheluissa ongelmia Android-järjestelmässä? Vika on todennäköisesti Internet-yhteydessäsi – tai kaverisi yhteydessä. Huono Internet-yhteys voi katkaista puheluja, aiheuttaa viiveitä ja heikentää äänen- ja kuvanlaatua. Seuraavat vihjeet voivat auttaa.

1. Testaa yhteyttäsi.
    Laadukas puhelu edellyttää, että molemmilla osapuolilla on riittävästi kaistanleveyttä. Voit tarkistaa mobiiliyhteyden suorituskyvyn nopeustestisovelluksella ja verrata tulosta sitten Skypen edellyttämiinlatausnopeuksiin. Jos yhteys on hidas videopuhelun aikana, videokuva kannattaa poistaa käytöstä ja puhelua kannattaa jatkaa äänipuheluna.

2. Soita testipuhelu.
    Skypen maksuton testipuhelu on helpoin tapa testata ääntä – se pyytää tallentamaan viestin, jonka se sitten toistaa takaisin sinulle. Aloita kirjoittamalla Skypen hakukenttään echo123, soita puhelu ja noudata ohjeita. Kätevässä oppaassamme on selitetty, miten testipuhelu soitetaan.

3. Onko käytössäsi uusin Skype-versio?
    Paras suorituskyky taataan, kun molemmilla osapuolilla on käytössään Skypen uusin versio. Hanki uusin versio Skypeltä tai siirry Play-kauppaan.

Jos olet tarkistanut yhteytesi ja testipuhelun soittaminen onnistuu, mutta ongelmia ilmenee edelleen, valitse ongelma alta.

Jos et kuule puhelun toista osapuolta, ja olette molemmat toimineet tämän artikkelin alussa kuvatulla tavalla, kokeile seuraavaa.

1. Lisää äänenvoimakkuutta.
    Jos olet meluisalla alueella, toisen osapuolen kuuleminen voi olla vaikeaa. Lisää laitteen äänenvoimakkuutta ja siirry hiljaisempaan tilaan, jos mahdollista. Jos käytät puhelimen kaiutinta, tarkista, että kätesi ei peitä kaiutinta, etenkin jos se sijaitsee laitteen takana. Käden voi asettaa kaiuttimen eteen kupiksi ja ohjata ääntä tällä tavalla itseensä päin.

2. Vaihda luuri- ja kaiutintilan välillä.
    Jos käytät matkapuhelinta, voit vaihtaa kaiutintilasta (jossa puhelin on edessäsi) luuritilaan (jossa puhelin on korvallasi, kuten tavallisen puhelun aikana) ja päinvastoin. Tämä voi parantaa äänenlaatua etenkin meluisassa tilassa. Jos käytät kaiutinta, kaiuttimen sammutuspainike näkyy vain äänipuhelussa. Jos haluat vaihtaa kaiuttimesta luuriin, sammuta ensin videokuva napauttamalla videopainiketta ja napauta sitten kaiutinpainiketta . Painike muuttuu ja ilmaisee, että olet luuritilassa.

Voit jatkaa Skype-puhelua pitämällä puhelinta korvallasi.

3. Käytä kuulokkeita.
    Jos haluat välttämättä videopuhelun tai jos käytät tablettia, etkä voi vaihtaa luuritilaan, suosittelemme kuulokkeiden tai kuulokemikrofonin käyttämistä.

4. Paranna ääntä toisessa päässä.
    Ongelma saattaa olla toisessa päässä. Pyydä kaveriasi toimimaan mikrofoniongelmien ratkaisua käsittelevän oppaan ohjeiden mukaan (jos hän käyttää mobiililaitetta, hänen kannattaa lukea alla olevat ohjeet).

Jos puhelun toinen osapuoli ei kuule sinua, ja olette molemmat toimineet tämän artikkelin alussa kuvatulla tavalla, kokeile seuraavaa.

1. Tarkista mikrofoni.
    Varmista, että mikrofonisi toimii hyvin. Pöly ja nukka voivat vaikuttaa ääneen yllättävän paljon, ja mikrofoni on helppo peittää vahingossa kädellä, etenkin jos sen sijainti ei ole tiedossa.

2. Vaihda kaiutin- ja luuritilan välillä.
    Jotkin laitteet käyttävät eri mikrofoneja kaiutin- ja luuritilassa. Kokeile vaihtaa tilasta toiseen. Jos haluat vaihtaa kaiuttimesta luuriin, sammuta ensin videokuva napauttamalla videopainiketta ja napauta sitten kaiutin-/luuripainiketta .

.
  3. Vähennä kaikua.
    Kaikuongelmia ilmenee yleisesti Android-laitteissa etenkin kaiutintilassa. Kaiku kuulostaa yleensä "ryöpsähdyksiltä" tunnistettavan puheen sijaan. Jos kaverisi kuulee kaikuääntä, laitteesi toistoäänenvoimakkuuden laskeminen yleensä auttaa. Voit vaihtoehtoisesti käyttää kuulokkeita tai kuulokemikrofonia.

Jos ette näe toisianne lainkaan tai jos kuvanlaatu on heikko (liian hämärä, epätarkka, pikseloitunut tai jumiutunut), seuraavat vihjeet voivat auttaa.

1. Tarkista, että video on käytössä.
    Varmista videopuhelun aikana, että video on otettu käyttöön. Joskus Skype poistaa videon käytöstä automaattisesti kaistanleveyden säästämiseksi. Jos videopainikkeen läpi kulkee viiva, se tarkoittaa, että video on poistettu käytöstä.

Ota se käyttöön napauttamalla painiketta.
  2. Noudata tämän artikkelin alussa olevia vihjeitä.
    Useimmat mobiililaitteiden video-ongelmat johtuvat Internet-yhteysongelmista. Tarkista yhteytesi nopeus ja varmista, että molemmilla osapuolilla on käytössään Skypen uusin versio. Jos ongelmia ilmenee edelleen, kannattaa poistaa video käytöstä ja käydä puhelu äänipuheluna.

3. Paranna valaistusta.
    Hyvin valaistu huone voi vaikuttaa puhelujen videokuvan laatuun merkittävästi. Jos esimerkiksi takanasi on kirkas valo, joka osoittaa nettikameraasi, kasvosi näkyvät tummina ja piirteettöminä puhelun toiselle osapuolelle. Jos huone on liian pimeä, nettikamerasi yrittää vahvistaa valoa ja kirkastaa kuvaa, mikä heikentää videokuvan laatua. Tulos on paras mahdollinen, kun ympäröivää valoa on riittävästi ilman taustavaloa. Ulkotilassa toimiminen on hieman vaikeampaa. Yritä asettaa puhelin tai tabletti itsesi ja auringon väliin tai luo varjo kameran päälle kädelläsi.

Jos olet noudattanut kaikkia edellä kuvattuja ohjeita, mutta Android-puhelujen laadussa ilmenee edelleen ongelmia, voit pyytää neuvoa Skype-yhteisöltä.

Etsitkö laitetta, joka on testattu ja jonka on todettu toimivan täydellisesti Skypen kanssa? Olemme koonneet luettelon parhaan Skype-käyttökokemuksen tuovista mobiililaitteista.