Ohje Mac

Puhelulaadun opas (Mac)

Onko Skype-puheluissa ongelmia? Ongelma johtuu todennäköisesti Internet-yhteydestä (omastasi tai puhelun toisen osapuolen yhteydestä) tai tietokoneesta. Seuraavassa on joitakin keinoja selvittää ongelmat.

1. Onko käytössäsi uusin Skype-versio?
    Paras suorituskyky taataan, kun molemmilla osapuolilla on käytössään Skypen uusin versio. Lataa uusin versio

2. Tarkista Internet-yhteys.

Huono yhteys voi katkaista puheluja, jumittaa videokuvan ja heikentää ääntä.

• Varmista, että Wi-Fi-signaali on vahva, tai käytä langallista yhteyttä.

• Sulje kaikki ohjelmat, jotka saattavat käyttää Internet-yhteyttäsi.

• Tarkista yhteysnopeus nopeustestillä.

Yksityiskohtaisempi opas yhteysongelmien ratkaisuun löytyy linkistä.

3. Tarkista nettikamera, mikrofoni ja kaiuttimet.
    Jos olet ratkaissut yhteysongelmat, mutta puhelun laatu on edelleen heikko, ongelma saattaa johtua laitteistosta. Perusteellisista oppaistamme löytyy kattavat ohjeet kaiuttimien, mikrofonin ja videokuvan ongelmien ratkaisemiseen, mutta useimmat laatuongelmat saa selvitettyä seuraavilla perusvihjeillä.

• Varmista, että mikrofoni ja kaiuttimet tai kuulokkeet on liitetty ja ettei niitä ole mykistetty.

• Soita maksuton testipuhelu Skypellä. Testipuhelu kehottaa tallentamaan viestin ja toistaa sen sitten sinulle – tämä on helpoin tapa tarkistaa, onko ääniasetuksissa ongelma. Testipuhelun soittaminen.

• Tarkista, että nettikamera toimii oikein. Valitse Skypessä Skype> Asetukset… ja sitten Ääni/kuva. Jos näet videokuvan, nettikamera toimii.

Etkö kuule ystäväsi ääntä? Tutustu oppaaseemme, jossa ratkaistaan kaiuttimien/kuulokkeiden ongelmia

Eikö ystäväsi kuule sinua? Tutustu oppaaseemme, jossa ratkaistaan mikrofonin ongelmia

Ettekö näe toisianne? Tutustu oppaaseemme, jossa ratkaistaan videokuvan ongelmia

4. Tarkista tietokoneesi.

• Varmista, että sinulla ja ystävälläsi on Skypen suorittamiseen tarvittavat vähimmäisjärjestelmävaatimukset.

• Jos Skype on käytössä kannettavassa tietokoneessa, ja olet ottanut virransäästötilan käyttöön, kokeile liittää tietokone verkkovirtaan tai vaihtaa se tehokkaaseen suoritustilaan.

5. Oletko ryhmäpuhelussa?
    Puhelua isännöivällä tietokoneella tai laitteella on oltava riittävästi käsittelytehoa ja verkon kaistanleveyttä. Jos puheluun osallistuu useita käyttäjiä, isäntälaitteessa voi ilmetä ongelmia, jotka heikentävät puhelun laatua. Ryhmäpuhelun laatua voi parantaa isännöimällä puhelun laitteella, jossa on hyvät verkko-ominaisuudet ja tehokas suoritin, tai vähentämällä puhelun osanottajien määrää.