Ohje Mac

Kaiutin- tai kuulokeongelmien ratkaiseminen (Mac)

Jos et kuule kaveriasi lainkaan tai kovin hyvin, toistolaitteessasi (kaiuttimissa tai kuulokkeissa) saattaa olla jotain vikaa.

Jos käytät tietokoneen mikrofonia ja kaiuttimia, kannattaa harkita USB-kuulokemikrofonia, joka parantaa äänenlaatua. Tutustu Skypen kanssa parhaiten toimivien laitteiden luetteloon.

En kuule kaveriani lainkaan

Jos et kuule mitään, ongelma on joko kaverisi mikrofonissa tai toistolaitteessasi.

1. Tarkista toistolaitteesi.
    Voit kokeilla kaiuttimiesi tai kuulokkeidesi toimivuutta toistamalla kappaleen esimerkiksi iTunesilla. Jos kuulet sen, toistolaitteesi toimii. Ongelma saattaa olla toisen osapuolen mikrofonissa. Pyydä kaveriasi tutustumaan oppaaseemme, jossa ratkaistaan mikrofonin ongelmia.

Jos et kuule kappaletta – tai kuulet sen, mutta et edelleenkään kuule kaveriasi Skypessä – tarkista seuraavat:

• Jos käytät ulkoisia kaiuttimia tai kuulokkeita, tarkista, että ne on liitetty.

• Varmista, että kaiuttimien ääntä ei ole mykistetty ja että äänenvoimakkuus on riittävän suuri. Siirry Apple-valikkoon, valitse Järjestelmäasetukset ja sitten Äänet. Valitse Ääni ulos ja valitse sitten Skypen käyttämä laite (jos käytät vain Mac-tietokoneen sisäänrakennettuja kaiuttimia, se on ainoa näkyvissä oleva vaihtoehto) ja säädä toistoäänen voimakkuutta.

2. Soita testipuhelu
    Skypen maksuton testipuhelu on helpoin tapa tarkistaa, onko toistolaitteessa ongelma. Aloita kirjoittamalla Skypen hakukenttään echo123, soita puhelu ja noudata ohjeita. Kätevässä oppaassamme on selitetty, miten testipuhelu soitetaan.

Jos kuulet äänen testipuhelun aikana, ääni toimii. Ongelma saattaa olla kaverisi yhteydessä tai mikrofonissa. Soita jollekulle toiselle Skype-kaverille ja kokeile, kuuletko hänet. Jos kuulet toisen kaverin äänen, pyydä kaveria, jota et kuule, tutustumaan mikrofoniongelmien ratkaisua käsittelevään oppaaseemme.

Jos et kuule ääntä testipuhelun aikana, tarkista Skype-ääniasetukset seuraavilla toimenpiteillä.

3. Tarkista Skype-asetuksesi.

Valitse Skypessä Skype > Asetukset… ja sitten Ääni/kuva.

Valitse avattavasta Kaiuttimet-luettelosta toistolaite, jota haluat käyttää. Jos sinulla on vain Mac-tietokoneen sisäänrakennetut kaiuttimet, avattavassa luettelossa on vain yksi vaihtoehto. Jos käytät kuulokkeita tai ulkoisia kaiuttimia, varmista, että valitset oikean asetuksen.

4. Tarkista Mac-asetukset. Jos edellä kuvatuista toimenpiteistä ei ollut apua, muuta laitteen äänenvoimakkuutta sen sisäisillä säätimillä. Applen tukisivustosta voi löytyä apua tietokoneen äänen säätämiseen.

En kuule kaveriani kovin hyvin

Jos äänenlaatu on heikko – eli kuulet kaverisi mutta hänen äänensä kuulostaa vaimealta, kaikuu tai katkeilee – seuraavista vihjeistä voi olla apua.

1. Käytä uusinta Skype-versiota.
    Puhelujen laatua parannetaan jatkuvasti. Suorituskyky on siis paras silloin, kun molemmilla osapuolilla on käytössään Skypen uusin versio. Lataa uusin versio.

2. Tarkista toistolaitteesi.
    Jos puhelun toisen osapuolen ääni on vaimea, sinun on ehkä lisättävä kaiuttimen äänenvoimakkuutta.

Siirry Apple-valikkoon, valitse Järjestelmäasetukset ja sitten Äänet. Valitse Ääni ulos ja valitse sitten Skypen käyttämä laite (jos käytät vain Mac-tietokoneen sisäänrakennettuja kaiuttimia, se on ainoa näkyvissä oleva vaihtoehto) ja säädä toistoäänen voimakkuutta.

3. Tarkista yhteys.
    Jos ääni katkeilee tai kuuluu viiveellä, ongelma voi olla Internet-yhteydessäsi (tai kaverisi yhteydessä). Tutustu oppaaseemme, jossa ratkaistaan yhteysongelmia.

4. Paranna ääntä toisessa päässä
    Pyydä toista osapuolta noudattamaan mikrofoniongelmien ratkaisua käsittelevässä oppaassamme olevia vihjeitä. Hän voi parantaa puheen ja häiriöäänten suhdetta useilla tavoilla ja näin auttaa sinua kuulemaan hänen äänensä.