Ohje Android

Saammeko luvan? Kuvaus Android-käyttöoikeuspyynnöistä

Kuvitellaan tilanne, jossa olet valmiina asentamaan Skypen ja aloittamaan keskustelun, kun yhtäkkiä sinulta pyydetään oikeuksia kaikenlaisiin asioihin. Tilanne saattaa vaikuttaa hankalalta. On varmasti vaikea hahmottaa, mihin kaikkeen olet suostumassa. Skype on suunniteltu hyödyntämään Android-laitteesi laitteistoa ja ohjelmistoja parhaalla mahdollisella tavalla. Kun sinulta pyydetään oikeuksia käyttää sijaintiasi, kyse on tilanteesta, jossa haluat jakaa sijaintisi jollekulle Skype-yhteystiedoistasi. Seuraavassa on luettelo kaikista Android-käyttöoikeuksista ja niiden merkityksestä käyttäjälle:

Käyttöoikeusluokka Käyttöoikeus Käyttö

Identiteetti, yhteystiedot

• oman yhteystietokortin lukeminen
  • tilien lisääminen ja poistaminen
  • laitteessa olevien tilien etsiminen
  • yhteystietojen lukeminen
  • yhteystietojen muokkaaminen
  • laitteessa olevien tilien käyttäminen
  • synkronointitilastojen lukeminen
  • synkronointiasetusten lukeminen
  • synkronoinnin käyttöönotto ja käytöstä poisto
  • tilien luominen ja salasanojen määrittäminen

Skype voi hallinnoida Skype-tilejä Androidin keskitetyssä tilinhallintajärjestelmässä (Asetukset> Tilit). Käyttäjä voi valita, että hänen kaverinsa lisätään osoitekirjasta automaattisesti, ja synkronoida laitteen osoitekirjan yhteystiedot.

Sijainti

• tarkka sijainti (GPS:n ja verkon perusteella)
  • arvioitu (verkon perusteella)

Käyttäjät voivat jakaa sijaintinsa Skype-yhteystiedoilleen.

Tekstiviestit

• tekstiviestien lukeminen (tavalliset ja multimediaviestit)
  • tekstiviestien vastaanottaminen

Skype voi vahvistaa käyttäjän puhelinnumeron automaattisesti lähettämällä vahvistuskoodin tekstiviestillä ja lukemalla koodin automaattisesti tekstiviestistä.

Puhelin

• soittaminen suoraan puhelinnumeroihin
  • puhelimen tilatietojen lukeminen

Käyttäjät voivat käyttää Skype-ydintoimintoja, kuten soittaa äänipuheluja perinteisiin puhelinnumeroihin (PSTN).

Valokuvat/media/tiedostot, tallennustila

• USB-tallennustilassa olevan sisällön muokkaaminen tai poistaminen
  • USB-tallennustilassa olevan sisällön lukeminen

Käyttäjät voivat lähettää tiedostoja laitteestaan Skype-yhteystiedoilleen.

Kamera, mikrofoni, muu

• kuvien ja videoiden kuvaaminen
  • äänen tallentaminen
  • ääniasetusten muuttaminen

Käyttäjät voivat lähettää videoviestejä ja soittaa video- ja äänipuheluja.

Wi-Fi-yhteyden tiedot

• Wi-Fi-yhteyksien tarkasteleminen
  • Wi-Fi-verkkoon yhdistäminen ja yhteyden katkaiseminen
  • verkkoyhteyksien tarkasteleminen
  • verkon täydet käyttöoikeudet
  • tietojen vastaanottaminen Internetistä

Skype voi optimoida toimintansa yhteystyypin mukaan ja vähentää mahdollisesti ilmeneviä mobiilidatakustannuksia ja parantaa laitteen akun kestoa.

Muu

• värinän hallinta

• suorittaminen käynnistyksen yhteydessä

• näyttölukituksen poistaminen käytöstä

• muiden Bluetooth-laitteiden ohittaminen

• pysyvän lähetyksen lähettäminen

• lepotilaan siirtymisen estäminen

• järjestelmäasetusten muokkaaminen

Käyttäjät voivat hyödyntää lisäominaisuuksia, kuten Bluetooth-laitekäyttöä, PIP-ikkunaa (jossa Skype-sovellus siirretään taustalle videopuhelun aikana), ohjelmien suorittamista käynnistyksen yhteydessä (jotta puhelut eivät jää vastaamatta), laitteen hereilläolon varmistamista puhelujen aikana ja paljon muuta.

Laite- ja sovellushistoria

• käynnissä olevien sovellusten noutaminen

Skype voi lähettää kaatumistiedot tuotetiimille tuotteen parantamistarkoituksissa.