Ohje Skypen verkkoversio

Skypen verkkoversion puhelulaadun opas

Onko Skype-puheluissa ongelmia? Ongelma johtuu todennäköisesti Internet-yhteydestä (omastasi tai puhelun toisen osapuolen yhteydestä) tai tietokoneesta. Seuraavassa on joitakin keinoja selvittää ongelmat.

1. Tarkista nettikamera, mikrofoni ja kaiuttimet.

Jos olet ratkaissut yhteysongelmat, mutta puhelun laatu on edelleen heikko, ongelma saattaa johtua laitteistosta. Jos käytät kannettavan tietokoneen tai tabletin sisäistä mikrofonia ja kaiuttimia, kokeile käyttää niiden sijasta USB-kuulokkeita tai nettikameraa. Mitkä ovat Skypen kanssa parhaiten toimivat USB-kuulokkeet ja -nettikamerat -ohjeessa on lisätietoja Skype-käyttäjien suosittelemista laitteista. Perusteellisista oppaistamme löytyy kattavat ohjeet kaiuttimien, mikrofonin ja videokuvan ongelmien ratkaisemiseen, mutta useimmat laatuongelmat saa selvitettyä seuraavilla perusvihjeillä.

• Varmista, että mikrofoni ja kaiuttimet tai kuulokkeet on liitetty ja ettei niitä ole mykistetty.
  • Soita maksuton testipuhelu Skypellä. Testipuhelu kehottaa tallentamaan viestin ja toistaa sen sitten – tämä on helpoin tapa tarkistaa, onko ääniasetuksissa ongelma. Testipuhelun soittaminen.
  • Tarkista, että nettikamera toimii oikein. Valitse Skypessä Työkalut> Asetukset ja sitten Videoasetukset. Jos näet videokuvan, nettikamera toimii.

Etkö kuule ystäväsi ääntä? Tutustu oppaaseemme, jossa ratkaistaan kaiuttimien/kuulokkeiden ongelmia.

Eikö ystäväsi kuule sinua? Tutustu oppaaseemme, jossa ratkaistaan mikrofonin ongelmia.

Ettekö näe toisianne? Tutustu oppaaseemme, jossa ratkaistaan videokuvan ongelmia.

Kuuletko oman äänesi kaikuna? Ongelma voi johtua puhelun vastapuolen käyttämästä laitteesta. Pyydä heitä pienentämään toiston äänenvoimakkuutta ja tutustumaan mikrofoniongelmien ratkaisua käsittelevään oppaaseemme.

1. Tarkista tietokoneesi.
    • Varmista, että sinulla ja ystävälläsi on Skypen suorittamiseen tarvittavat vähimmäisjärjestelmävaatimukset.
    • Jos Skype on käytössä kannettavassa tietokoneessa, ja olet ottanut virransäästötilan käyttöön, kokeile liittää tietokone verkkovirtaan tai vaihtaa se tehokkaaseen suoritustilaan.
    • Tarkista puhelun laadun ilmaisimessa olevasta Tietokone-välilehdestä, aiheuttaako tietokone ongelmia.
  2. Oletko ryhmäpuhelussa?
    Puhelua isännöivällä tietokoneella tai laitteella on oltava riittävästi käsittelytehoa ja verkon kaistanleveyttä. Jos puheluun osallistuu useita käyttäjiä, isäntälaitteessa voi ilmetä ongelmia, jotka heikentävät puhelun laatua. Ryhmäpuhelun laatua voi parantaa isännöimällä puhelun laitteella, jossa on hyvät verkko-ominaisuudet ja tehokas suoritin, tai vähentämällä puhelun osanottajien määrää.