Ohje Skypen verkkoversio

Mikrofoni- tai kuulokeongelmien ratkaiseminen Skypen verkkoversiossa

Jos et kuule kaveriasi lainkaan tai kovin hyvin, toistolaitteessasi (kaiuttimissa tai kuulokkeissa) saattaa olla jotain vikaa.

En kuule kaveriani lainkaan

Jos et kuule mitään, ongelma on joko kaverisi mikrofonissa tai toistolaitteessasi.

1. Tarkista toistolaitteesi.
    Voit kokeilla kaiuttimiesi tai kuulokkeidesi toimivuutta toistamalla kappaleen esimerkiksi Windows Media Playerillä. Jos kuulet sen, toistolaitteesi toimii. Ongelma saattaa olla toisen osapuolen mikrofonissa. Pyydä kaveriasi tutustumaan oppaaseemme, jossa ratkaistaan mikrofonin ongelmia.

Jos et kuule kappaletta – tai kuulet sen, mutta et edelleenkään kuule kaveriasi Skypessä – tarkista seuraavat asiat.

• Jos käytät ulkoisia kaiuttimia tai kuulokkeita, tarkista, että ne on liitetty.

• Varmista, että kaiuttimien ääntä ei ole mykistetty ja että äänenvoimakkuus on riittävän suuri. Voit säätää äänenvoimakkuutta napsauttamalla näytön oikeassa alakulmassa olevaa kaiutinkuvaketta.

• Äänenvoimakkuuden liukusäädin on tarkoitettu järjestelmän oletustoistolaitteelle. Jos toistolaitteita on useita, Skype saattaa käyttää jotakin toista laitetta. Jos haluat muuttaa muiden laitteiden äänenvoimakkuutta, napsauta kaiutinkuvaketta (yllä) hiiren kakkospainikkeella ja valitse Toistolaitteet. Napsauta Skypen käyttämää laitetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet ja säädä liukusäätimiä sitten Tasot-välilehdessä. Jos et ole varma, mitä äänilaitetta Skype käyttää, tarkista vaiheessa 3 eritellyt Skype-asetukset.

2. Soita testipuhelu.
    Skypen maksuton testipuhelu on helpoin tapa tarkistaa, onko toistolaitteessa ongelma. Aloita kirjoittamalla Skypen hakukenttään echo123, soita puhelu ja noudata ohjeita. Kätevässä oppaassamme on selitetty, miten testipuhelu soitetaan.

Jos kuulet äänen testipuhelun aikana, ääni toimii. Ongelma saattaa olla kaverisi yhteydessä tai mikrofonissa. Soita jollekulle toiselle Skype-kaverille ja kokeile, kuuletko hänet. Jos kuulet toisen kaverin äänen, pyydä kaveria, jota et kuule, tutustumaan mikrofoniongelmien ratkaisua käsittelevään oppaaseemme.

Jos et kuule ääntä testipuhelun aikana, tarkista Skype-ääniasetukset seuraavilla toimenpiteillä.
    ��

En kuule kaveriani kovin hyvin

Jos äänenlaatu on heikko – eli kuulet kaverisi mutta hänen äänensä kuulostaa vaimealta, kaikuu tai katkeilee – seuraavista vihjeistä voi olla apua.

1. Tarkista toistolaitteesi.
    Jos puhelun toisen osapuolen ääni on vaimea, sinun on ehkä lisättävä kaiuttimen äänenvoimakkuutta. Voit säätää äänenvoimakkuutta napsauttamalla näytön oikeassa alakulmassa olevaa kaiutinkuvaketta.

Äänenvoimakkuuden liukusäädin on tarkoitettu järjestelmän oletustoistolaitteelle. Jos toistolaitteita on useita, Skype saattaa käyttää jotakin toista laitetta. Jos haluat muuttaa muiden laitteiden äänenvoimakkuutta, napsauta kaiutinkuvaketta (yllä) hiiren kakkospainikkeella ja valitse Toistolaitteet. Napsauta Skypen käyttämää laitetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet ja säädä liukusäätimiä sitten Tasot-välilehdessä.

2. Paranna ääntä toisessa päässä.
    Pyydä toista osapuolta noudattamaan mikrofoniongelmien ratkaisua käsittelevässä oppaassamme olevia vihjeitä. Hän voi parantaa puheen ja häiriöäänten suhdetta useilla tavoilla ja näin auttaa sinua kuulemaan hänen äänensä.