Ohje Skypen verkkoversio

Video- ja nettikameraongelmien ratkaiseminen Skypen verkkoversiossa

Jos kaverisi ei näe videokuvaasi lainkaan (tai sinä et näe kaverisi videokuvaa) tai jos videokuvan laatu on heikko, tässä oppaassa on vianmääritysohjeet ja ongelman korjausohjeet.

Kaverini ei näe minua lainkaan

Varmista ensin, että nettikamerasi osoittaa sinua kohti ja että kameran edessä ei ole mitään.

Tarkista seuraavat:

1. Onko kamera liitetty?
    Jos käytät sisäänrakennetun kameran sijaan ulkoista nettikameraa, varmista, että se on liitetty ja että sen virta on kytketty päälle. Jos se on liitetty tietokoneeseen USB-kaapelilla, kokeile liittää se johonkin toiseen USB-paikkaan. Jos käytät USB-keskitintä, kokeile liittää kamera suoraan tietokoneen USB-paikkaan – voit myös kokeilla irrottaa kaikki muut USB-laitteet.

2. Onko nettikamerasi jonkin toisen sovelluksen käytössä?
    Sulje kaikki nettikameraa mahdollisesti käyttävät sovellukset, kuten videoeditointiohjelmistot, virtuaaliset kameraohjelmistot, pikaviestiohjelmat ja Internet-selaimet. Jos nettikamerassasi palaa valo, kun se on käytössä, ja valo näkyy muutoin kuin Skype-puhelun aikana, jokin toinen sovellus käyttää kameraasi.

3. Onko nettikamera asennettu oikein?
    Tarkista Laitehallinnassa, että kamerasi on luettelossa ja otettu käyttöön – vaikka käyttäisit tietokoneen sisäänrakennettua kameraa. Voit avata Laitehallinnan seuraavasti:

Windows 10- ja Windows 8 -työpöytäversiot: Napauta Windows-näppäintä ja kirjoita Laitehallinta. Valitse se tuloksista.

Windows 7: Napsauta Windows-painiketta ja valitse Ohjauspaneeli. Varmista, että Luokka on valittuna oikeasta yläkulmasta näyttämisperustekohdan vierestä. Valitse Laitteisto ja äänet. Valitse Laitteet ja tulostimet -kohdasta Laitehallinta.

Windows Vista: Valitse Käynnistä> Ohjauspaneeli. Avaa Järjestelmä ja ylläpito ja valitse Laitehallinta.

Windows XP: Valitse Käynnistä> Ohjauspaneeli. Avaa Järjestelmä ja valitse Laitteisto-välilehdestä Laitehallinta.

Tarkista Kuvankäsittelylaitteet-kohdasta, että kamerasi on luettelossa.

Jos se on luettelossa, varmista, että se on otettu käyttöön. Napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse Ota käyttöön (jos Poista käytöstä -vaihtoehto on näkyvissä, kamera on jo otettu käyttöön).

Jos se ei ole luettelossa tai jos sen vieressä on kysymys- tai huutomerkki, kamera on asennettava uudelleen. Kameran uusimmat ohjaimet löytyvät Internetistä. Hae kameramallia Bingistä.

4. Onko sinulla uusin DirectX-versio?
    Varmista, että käytät uusinta Microsoft DirectX -versiota. Jos kyseessä on Windows Vista tai Windows 7, saat uusimman DirectX-version päivittämällä Windowsin uusimmilla Service Pack -paketeilla ja päivityksillä. Jos kyseessä on Windows XP, voit ladata sen täältä.

Kun olet tarkistanut kaikki edellä kuvatut asiat, kirjaudu ulos Skypestä (valitse Skype> Kirjaudu ulos) ja poista Kirjaa minut sisään kun Skype käynnistyy -valinta Tervetuloa Skypeen -ikkunassa.

Käynnistä tietokone uudelleen, kirjaudu Skypeen ja tarkista, että Skype havaitsee kamerasi.

En näe kaveriani lainkaan

Jos et näe kaverisi videokuvaa, ongelma on joko hänen videokuvassaan tai nettikamerassaan tai sinun asetuksissasi.

Pyydä kaveriasi tarkistamaan asetuksensa.

Ongelma saattaa olla toisen osapuolen videossa tai asetuksissa. Pyydä häntä toimimaan tämän oppaan ohjeiden mukaan.

Videokuvan laatu on heikko

Jos videokuvan laatu on heikko – eli sinä ja kaverisi näette toistenne videokuvan, mutta kuva on liian hämärä, sumea tai pikseloitunut tai se jumittuu – seuraavista vihjeistä voi olla apua.

1. Tarkista yhteys.
    Jos videokuva jumittuu, muuttuu rakeiseksi tai siinä ilmenee liikkeen sumentumista, ongelma voi olla Internet-yhteydessäsi (tai kaverisi yhteydessä). Jos Skype havaitsee huonon yhteyden, se heikentää laatua yrittäessään estää puhelun katkeamisen. Tutustu oppaaseemme, jossa ratkaistaan yhteysongelmia.

2. Paranna valaistusta.
    Hyvin valaistu huone voi vaikuttaa puhelujen videokuvan laatuun merkittävästi. Jos esimerkiksi takanasi on kirkas valo, joka osoittaa nettikameraasi, kasvosi näkyvät tummina ja piirteettöminä puhelun toiselle osapuolelle. Jos huone on liian pimeä, nettikamerasi yrittää vahvistaa valoa ja kirkastaa kuvaa, mikä heikentää videokuvan laatua. Tulos on paras mahdollinen, kun ympäröivää valoa on riittävästi ilman taustavaloa.

3. Päivitä kamerasi.
    Vanhojen kannettavien tietokoneiden ja tablet-laitteiden sisäänrakennettujen kameroiden videokuva ei ole välttämättä kovin laadukas. Kannattaa harkita uuden nettikameran hankkimista. Jos käytät jo ulkoista kameraa ja videokuvassa ilmenee ongelmia, kokeile liittää kamera johonkin toiseen USB-porttiin.