Ohje Skypen verkkoversio

Skype-puhelun onnistumisen varmistaminen Skypen verkkoversiossa

Jos olet soittamassa ääni- tai videopuhelua Skypen verkkoversiolla, puhelun onnistuminen kannattaa varmistaa etukäteen – etenkin, jos kyseessä on tärkeä puhelu, kuten työhaastattelu tai etukäteen sovittu puhelu työtoverin tai perheenjäsenen kanssa. Seuraavia vihjeitä noudattamalla voit yrittää varmistaa Skype-puhelusi onnistumisen ennen puhelun soittoa.

1. Tarkista Internet-yhteys.

Hyvälaatuiset puhelut edellyttävät vakaata Internet-yhteyttä ja sitä, että käytössä on riittävästi kaistanleveyttä. Saat parhaat tulokset seuraavasti:
    • Käytä langallista yhteyttä.
    • Jos käytössä on WiFi-yhteys, yritä siirtyä lähemmäksi reititintä paremman signaalin saamiseksi.
    • Sulje kaikki ohjelmat, jotka saattavat käyttää yhteyttäsi.
  2. Tarkista tietokoneesi.

Tietokoneesi laitteistot ja ohjelmistot voivat vaikuttaa puhelun laatuun. Saat parhaat tulokset seuraavasti:
    • Varmista, että tietokoneesi täyttää Skypen suorittamisen edellyttämät vähimmäisvaatimukset.
    • Varmista, että tietokoneesi on ajan tasalla ja että olet ladannut kaikki tarvittavat käyttöjärjestelmäpäivitykset.
    • Jos mahdollista, käytä kuulokemikrofonia tai erillistä mikrofonia ja kaiuttimia.
    Pyydä lisää ohjeita mikrofoni- ja kaiutinongelmiesi ratkaisemiseen.
  3. Soita ilmainen testipuhelu.

Voit harjoitella puhelun soittamista. Näin voit varmistaa, että kaiuttimesi ja mikrofonisi toimivat oikein. Voit soittaa testipuhelun kirjoittamalla echo123 hakukenttään Skypessä. Lisätietoja testipuhelun soittamisesta.
  4. Varmista, että tavoitat ystäväsi.

Jos soitettava henkilö ei ole yhteystietoluettelossasi, lisää henkilö nyt ja tarkista, että hän on online-tilassa ja tavoitettavissa. Oletko soittamassa lankapuhelinnumeroon tai matkapuhelinnumeroon? Jos olet, tarvitset Skype-saldoa tai tilauksen soittoa varten.
  5. Tee olosi miellyttäväksi.

Valitse hiljainen ja miellyttävä paikka hyvin valaistussa huoneessa. Parhaan videolaadun varmistamiseksi käytä vaaleaa taustaa ja varmista, ettei takanasi ole kirkkaita valoja. Parhaan äänenlaadun varmistamiseksi rajoita taustamelua, jotta äänesi kuuluu selkeästi.

Nyt olet valmis aloittamaan. Muista, että parhaan laadun varmistamiseksi sinun ja puhelun vastaanottajan tulisi noudattaa näitä ohjeita. Tästä syystä kannattaa pyytää myös ystävääsi noudattamaan näitä ohjeita.

Pyydä neuvoja Skype-puhelun soittamiseen.