Skypen HoloLens-version käyttöä koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä

Aloittaminen
Puhelun soittaminen
Video
Puhelunaikaiset työkalut
Varoitukset
Skypen HoloLens-apuohjelma

Aloittaminen

Etkö ole käyttänyt Skypen HoloLens-versiota aiemmin? Älä huoli, aloittaminen on helppoa.

Lataa uusin Skype-versio seuraavasti:

1. Avaa Kauppa-sovellus HoloLensissä.
  2. Tee haku Kauppa-ikkunan oikeassa yläkulmassa olevassa hakupalkissa sanalla "Skype".
  3. Aloita Skypen lataaminen napauttamalla ilmaa asianmukaisen painikkeen kohdalta (kaupassa näkyvä painike on joko Maksuton tai Asenna).

Parhaan laadun takaavat vähimmäissuositukset:
HoloLens-videopuhelut – 600/700 kbps
HoloLens-HD-videopuhelut – 1,8/2,1 Mbps

Skype käynnistetään kuten kaikki muutkin sovellukset.

1. Siirry aloitusvalikkoon kukintaeleellä.
  2. Valitse +, jotta kaikki sovellukset tulevat näkyviin.
  3. Napauta ilmaa Skype-ruudun kohdalla.
    • Sinun on ehkä vieritettävä luetteloa, jotta löydät Skype-sovelluksen.
  4. Aseta Skype paikalleen napauttamalla ilmaa. Skype käynnistetään automaattisesti.

Huomautus: Kun käynnistät Skypen, se on ainoa näkyvissä oleva sovellus, ellet keskeytä sitä kukintaeleellä. Jos keskeytät Skypen kukintaeleellä, voit käynnistää sen uudelleen napauttamalla ilmaa sovelluksen kohdalta.

Skypeen kirjautuminen on vaivaton automaattinen prosessi. Käynnistä vain Skypen HoloLens-versio, niin sinut kirjataan automaattisesti Microsoft-tilille, jolla kirjauduit HoloLensiin.

Olen kirjautuneena Skypeen organisaationi AAD (Azure Active Directory) -tilillä. Miten kirjaudun Skypeen?

Skypen käyttäminen edellyttää Microsoft-tiliä (esim. kayttaja@outlook.com). Jos käynnistät Skypen, kun olet kirjautuneena HoloLensiin AAD-tilillä (esim. kayttaja@contoso.com), sinut siirretään automaattisesti Microsoft-tilin kirjautumisnäyttöön. Jos sinulla ei ole Microsoft-tiliä, luo se täällä.

Tällä hetkellä ei ole mahdollista kirjautua muulla Skype-tilillä kuin HoloLensiin yhdistetyllä Microsoft-tilillä. Voit kuitenkin linkittää toisen Skype-tilin Microsoft-tiliisi.

Skype-kirjautuminen pysyy automaattisesti voimassa aina, kun HoloLens-laite on käytössä. HoloLensiä käyttävältä Microsoft-tililtä ei voi kirjautua ulos.

Nykyinen Skypen HoloLens-versio ei tue yhteystietojen lisäämistä, hakemista tai estämistä eikä yhteystietopyyntöjen hyväksymistä. Jos haluat tehdä näitä toimenpiteitä, käytä Skypeä jollakin toisella laitteella.

Yhteystietoluettelon lataaminen saattaa kestää joskus pitkään Internet-yhteysongelmista tai muista ongelmista johtuen. Kokeile seuraavaa:

1. Keskeytä Skype kukintaeleellä.

2. Odota 15 minuuttia ja käynnistä Skype uudelleen.
  3. Napauta ilmaa Yhteydet-painikkeen kohdalla viimeisimpien ikkunassa, niin yhteystietoluettelo tulee näkyviin.

Jos yhteyshenkilöt eivät tule vieläkään näkyviin:

1. Keskeytä Skype kukintaeleellä.

2. Sammuta HoloLens painamalla virtapainiketta 4 sekuntia, kunnes kaikki akkuvalot sammuvat.

3. Odota 1 minuutti ja käynnistä sitten HoloLens uudelleen painamalla virtapainiketta uudelleen.

4. Käynnistä Skype uudelleen.

Vianmääritys:

• Ryhmän yhteystiedot ja Skype for Business -yhteystiedot eivät ole näkyvissä Skypen HoloLens-versiossa.

• Varmista, että yhteystietosi näkyvät jossakin toisessa Skype-sovelluksessa, kuten mobiili- tai työpöytäversiossa.

• Jos ne eivät näy näissäkään versioissa, ne on ehkä lisättävä uudelleen.
  • Yhteystiedot eivät tule välttämättä heti näkyviin HoloLensissä. Tähän voi kestää jopa 15 minuuttia.

Puhelun soittaminen

Cortana on näppärä ja nopea tapa soittaa puheluja ja vastata niihin Skypen HoloLens-versiolla. Huomautus: Skype on ladattava ja käynnistettävä vähintään kerran, ennen kuin Cortanaa voi käyttää Skype-puhelujen soittamiseen.

Voit soittaa puhelun HoloLensillä seuraavasti (käyttämästäsi sovelluksesta riippumatta):

1. Aktivoi Cortana sanomalla "Hey Cortana" (Hei Cortana).

2. Sano "Call" (Soita) ja yhteystietoihin lisätyn henkilön nimi, jolle haluat soittaa.

3. Skype käynnistetään ja yhteys kaveriisi muodostetaan.

Voit vastata saapuvaan puheluun Cortanan avulla seuraavasti:

1. Kun Cortana ilmoittaa saapuvasta puhelusta, voit joko hyväksyä tai hylätä puhelun.

2. Sano "Accept" (Hyväksy), jos haluat hyväksyä saapuvan puhelun (ja käynnistää näin Skypen), tai sano "Decline" (Hylkää) ja jatka muita toimia.

Kyllä. Kun olet aloittanut Skype-puhelun, voit käynnistää minkä tahansa muun HoloLens-ratkaisun kukintaeleellä. Skype-puhelua jatketaan normaalisti.

Huomautus:

• Puhelu muunnetaan pelkäksi äänipuheluksi, eikä kaverisi näe enää hologrammejasi, ennen kuin avaat Skypen uudelleen.

• Skype-puhelun lopettaminen toisen HoloLens-sovelluksen käytön yhteydessä edellyttää Skypen käynnistämistä kukintaeleellä. Voit sitten lopettaa puhelun valitsemalla lopeta puhelu -painikkeen. Skypeä ei voi lopettaa Cortanalla.

Skypen HoloLens-versiolla voi soittaa videopuheluja Skype-tiliä käyttäville yhteyshenkilöille. Skypen HoloLens-version videopuheluissa on lisäominaisuuksia, kuten holografisia työkaluja. Lisätietoja on kohdassa Puhelunaikaiset työkalut.

Tietyntyyppisiä puheluja ei voi soittaa Skypen HoloLens-versiosta:

• Hätäpuhelut

• Äänipuhelut – voit kuitenkin poistaa videokuvan käytöstä puhelun aikana ja muuntaa puhelun näin äänipuheluksi

• Puhelut lankaliittymiin

• Puhelut Skype for Business -versioon

• Puhelut ryhmille

Voit soittaa videopuheluja kaikille yhteystiedoille riippumatta siitä, mitä laitetta he käyttävät. Jos haluat soittaa videopuhelun, napauta vain ilmaa yhteystiedon kohdalla. Voit vastaanottaa ääni-, video- ja ryhmä-äänipuheluja muilta.

Vianmääritys
Jos saat virheen yhteyshenkilölle soittaessasi, varmista, että hänen soittotyyppiään tuetaan (eli se saa olla edellä kuvatussa luettelossa). Jos virhe ilmenee tästä huolimatta, siirry osoitteeseen heartbeat.skype.com ja tarkista Skypen toimintatilaa koskevat ilmoitukset.

Kyllä, HoloLensiä käyttävälle kaverille soittaminen on helppoa. Soita HoloLensiä käyttävälle kaverille samalla tavalla kuin kenelle tahansa muulle yhteyshenkilölle. Hän voi sitten vastata saapuvaan puheluun. Kun hän vastaa, puhelu HoloLensistä toiseen HoloLensiin alkaa.

Kun kaverisi vastaa puheluun, hän näkee tilasi ja voi olla vuorovaikutuksessa tilassasi. Sinä et kuitenkaan näe hänen tilaansa. Kaverisi voi olla vuorovaikutuksessa tilassasi hänen tilassaan näkyvän videosyötteen kautta. Videokuvan voi keskeyttää napauttamalla ilmaa videosyötteen kohdalla, minkä jälkeen kaverisi voi tehdä vuorovaikutustoimia.

Kaverisi voi jakaa tilansa sinulle valitsemalla tilanjakamispainikkeen videosyötteen alta. Näet sitten hänen tilansa ja voit olla vuorovaikutuksessa tilassa. Tämä muuttaa puhelun painopisteen. Kaverisi ei voi enää olla vuorovaikutuksessa tilassasi, mutta sinä voit olla vuorovaikutuksessa hänen tilassaan.

Vinkki:

• Kun jaat tilasi kaverille, tilassa näkyy pieni kohdistin. Tämä kohdistin ilmaisee tilasi kohdan, jota kaverisi katsoo.

Huomautus: Kaverisi tilassa olevia valokuvia ei voi tällä hetkellä siirtää eikä käsitellä HoloLensistä HoloLensiin soitettavien puhelujen aikana.

Yhteystietojen lisääminen ryhmäpuheluun tai niiden hallinnointi ei ole mahdollista Skypen HoloLens-versiossa. Muuta laitetta kuin HoloLensiä käyttävä kaverisi voi kuitenkin lisätä henkilöitä ryhmäpuheluun tai poistaa heitä siitä.

Huomautus: Skypen HoloLens-versio ei tue ryhmävideopuheluja. Jos kolmas henkilö liittyy puheluun, puhelusta tulee automaattisesti äänipuhelu.

HoloLens tukee ryhmäpuheluihin osallistumista. Jos haluat osallistua ryhmäpuheluun, aloita kahdenkeskinen puhelu Skypeä toisella laitteella käyttävän yhteyshenkilön kanssa. Yhteyshenkilö voi sitten lisätä muita henkilöitä, jotta kahdenkeskinen keskustelu muuttuu ryhmäpuheluksi. Skypen HoloLens-versio ei tue ryhmäpuhelun alustamista tai kaverin lisäämistä ryhmäpuheluun.

Huomautus: Skypen HoloLens-versio ei tue ryhmävideopuheluja. Jos kolmas henkilö liittyy kahdenkeskiseen videopuheluun, puhelusta tulee automaattisesti äänipuhelu. Ryhmäpuheluihin voi osallistua jopa 25 henkilöä (24 ja sinä).

Skypen HoloLens-versiossa voi säätää useita eri asetuksia.

Tietosuoja

• Kuka voi soittaa Skype-numeroon?

Jos Skype-tiliisi on liitetty Skype-numero, tällä asetuksella voi muuttaa sitä, kuka voi soittaa kyseiseen numeroon.

• Vain kontaktit – vain hyväksymäsi henkilöt tai sinun yhteystietopyyntösi hyväksyneet henkilöt voivat soittaa Skype-numeroosi.
    • Kaikki – kuka tahansa voi etsiä sinut Skype-hakemistosta ja soittaa Skype-numeroosi.

• Kuka voi soittaa sinulle?

Tällä asetuksella voi muuttaa sitä, kuka voi soittaa tavalliselle Skype-tilillesi.

• Vain kontaktit – vain hyväksymäsi henkilöt tai sinun yhteystietopyyntösi hyväksyneet henkilöt voivat ottaa yhteyttä sinuun.
    • Kaikki – kuka tahansa voi etsiä sinut Skype-hakemistosta ja ottaa yhteyttä sinuun.

Viivojen piirtäminen lähietäisyydellä

• HoloLens häivyttää hologrammit mukavuussyistä, jos olet liian lähellä niitä.

• Tällä asetuksella voit tuoda viivat ja nuolet näkyviin huomattavasti lähemmälle etäisyydelle siihen verrattuna, miten HoloLens häivyttää ne ja näyttää ne vain toiselle silmällesi.

• Tämä asetus ei ole oletusarvoisesti käytössä, mutta sen voi ottaa käyttöön vasemmalle tai oikealle silmälle.
    Kannattaa valita johtava silmä, jos määrität tämän asetuksen.

Vianmääritys

• Nämä asetukset ovat käytössä tällä hetkellä vain kehitystarkoituksessa, eikä Skypelle lähetetä mitään muita tietoja niitä käytettäessä.

On useita syitä, miksi hologrammit eivät näy. Todennäköisintä on, että hologrammit ovat liian lähellä. Hologrammit häivytetään mukavuussyistä, jos olet liian lähellä niitä. Astu askel taakse ja katso, tulevatko ne uudelleen näkyviin.

Jos kaikki hologrammit katoavat, olet saattanut tehdä kukintaeleen vahingossa tai sovellus on lopetettu ongelman vuoksi.

1. Varmista, että laite on edelleen käynnissä.
  2. Tee kukintaele, kunnes aloitusvalikko tulee näkyviin.
  3. Käynnistä Skype uudelleen.

Video

Kaverisi voivat olla vuorovaikutuksessa tilassasi HoloLens-työkaluja muistuttavilla työkaluilla, jos he ovat asentaneet uusimman Skypen Windows-version ja HoloLens-apuohjelman.

Kaverisi saattaa käyttää vanhempaa Skypen Windows-versiota tai hän ei ole asentanut HoloLens-apuohjelmaa. Tässäkin tilanteessa kaverisi näkee edelleen kaikki hologrammisi.

Kohdistinta ohjataan katseella. Toisin sanoen se liikkuu sinne, mihin katsot. Jotkin toiminnot tehdään napauttamalla ja vetämällä, kuten siirtäminen ja piirtäminen. Näiden toimintojen aikana kohdistin liikkuu kätesi liikkeiden mukaan, kunnes vapautat kohdistimen. Se palaa sitten katseella ohjattavaksi.

Skypen HoloLens-version kohdistimen perusteella voit aina päätellä, mitä voit tehdä.

1. Kun HoloLens ei näe kättäsi, kohdistin näyttää pisteeltä.

2. Kun kätesi on elekehyksessä ja valmiusasennossa, kohdistin on renkaan muotoinen.

Kun valitset eri työkaluja Skype-puhelussa, kohdistin antaa lisätietoja mahdollisista toimista.

• Kun valitset siirtämisvaihtoehdon ja katsot kohdetta käsi valmiusasennossa, siirtämisnuolet tulevat näkyviin kohdistimeen. Näin tiedät, että voit siirtää kohdetta kädelläsi.

• Kun valitset skaalausvaihtoehdon ja katsot kohdetta käsi valmiusasennossa, skaalausnuolet tulevat näkyviin kohdistimeen. Näin tiedät, että voit skaalata kohdetta kädelläsi.

Kohteiden siirtäminen Skypessä voi auttaa uusien ideoiden ilmaisemisessa kuvien avulla tai videosyötteen asettamisessa haluamaasi paikkaan.

1. Valitse videosyötteen yläpuolelta siirtotila.
  2. Katso siirrettävää videosyötettä tai kuvaa.
  3. Napauta kohdetta ja pidä sitä alhaalla ja siirrä kättäsi. Kuva liikkuu luonnollisella tavalla kätesi liikkeiden mukaan.
  4. Kun nostat sormesi, kuva asetetaan siihen paikkaan, johon pudotit sen.

Vinkit

• Muista, että HoloLens ei näe kättäsi, jos se on liian kaukana näkökentästäsi sivulla, ylhäällä tai alhaalla.
  • Kun nostat sormesi kohteen siirtämisen ja asettelun jälkeen, huomaa, että kätesi ei enää ohjaa siirtokohdistinta, vaan se on taas katseesi ohjattavana.
  • Kohdistimen perusteella voit aina päätellä, mitä voit tehdä. Jos katsot hologrammia siirtotilassa ja nostat kätesi valmiusasentoon ja kohdistin muuttuu siten, että siinä on pieniä nuolia, tiedät, että voit siirtää kyseistä hologrammia. Jos nuolia ei näy, kättäsi ei tunnisteta tai et voi siirtää kyseistä hologrammia.

Saatat huomata, että Skypessä on useita siirtopainikkeita. Videosyötteen yläpuolella on aina yksi siirtopainike, mutta se tulee näkyviin myös kaikille tilassa oleville kuville, kun katsot niitä. Kaikki nämä painikkeet toimivat samalla tavalla. Ne helpottavat kuvan siirtämistä, jos videosyöte on jossakin muualla tilassasi.

Piirtotyökalu on näppärä väline ideoiden esittämiseen tilassa muotoja tai suuntaviivoja piirtämällä.

1. Valitse videosyötteen yläpuolelta piirtotila.
  2. Katso aluetta, jolle haluat piirtää, ja nosta kätesi valmiusasentoon. Huomaa, että kohdistin muuttuu kynäksi.
    • Voit piirtää useimmille pinnoille, kuten kuvien päälle, kaverisi videosyötteeseen ja jopa ympäröivään tilaan.
    • Tiettyihin Skypen osiin ei voi piirtää. Näitä ovat esimerkiksi painikkeet ja OneDrive-kansiot.
  3. Pidä sormeasi alhaalla ja siirrä kättäsi. Viivat piirretään kätesi liikkeen mukaisesti.
  4. Voit lopettaa piirtämisen nostamalla sormesi ylös.

Huomautus: Piirtäminen ei kohdistu suoraan tilan pinnoille. Piirros tulee sen sijaan tavallaan kelluvalle paperille. Tämä helpottaa ideoiden hahmottelua tilassasi!

Vinkit

• Muista, että HoloLens ei näe kättäsi, jos se on liian kaukana näkökentästäsi sivulla, ylhäällä tai alhaalla.
  • Kun nostat sormesi piirtämisen jälkeen, huomaa, että kätesi ei enää ohjaa piirtokohdistinta, vaan se on taas katseesi ohjattavana.
  • Kohdistimen perusteella voit aina päätellä, mitä voit tehdä. Jos katsot hologrammia tai huoneessasi olevaa tilaa piirtotilassa ja nostat kätesi valmiusasentoon ja kohdistin muuttuu kynäksi, tiedät, että voit aloittaa piirtämisen. Jos kynää ei näy, kättäsi ei tunnisteta tai et voi piirtää kyseiseen tilaan.

Kohteiden skaalaaminen Skypessä on helppoa. Ominaisuus auttaa uusien ideoiden ilmaisemisessa kuvien avulla.

1. Varmista, että olet valinnut skaalaustilan. Lisätietoja on kohdassa Puhelunaikaiset työkalut.
  2. Katso kuvaa, jota haluat skaalata, ja nosta kätesi valmiusasentoon. Huomaa, että kohdistin muuttuu siten, että sen ympärillä on nuolia.
  3. Pidä sormeasi alhaalla ja siirrä kättäsi. Kuva skaalautuu suhteessa kätesi liikkeiden mukaan.
  4. Kun nostat sormesi, kuva asetetaan siihen paikkaan, johon pudotit sen.

Vinkit

• Muista, että HoloLens ei näe kättäsi, jos se on liian kaukana näkökentästäsi sivulla, ylhäällä tai alhaalla.
  • Kun nostat sormesi skaalaamisen jälkeen, huomaa, että kätesi ei enää ohjaa skaalauskohdistinta, vaan se on taas katseesi ohjattavana.
  • Kohdistimen perusteella voit aina päätellä, mitä voit tehdä. Jos katsot hologrammia skaalaustilassa ja nostat kätesi valmiusasentoon ja kohdistin muuttuu siten, että siinä on kaksi nuolta, tiedät, että voit skaalata kyseistä hologrammia. Jos nuolia ei näy, kättäsi ei tunnisteta tai et voi siirtää kyseistä hologrammia.
  • Videosyötettä ei voi skaalata.

Saatat huomata, että Skypessä on useita skaalauspainikkeita. Tilassa oleviin kuviin tulee näkyviin skaalauspainike, kun katsot niitä. Kaikilla painikkeilla on samat toiminnot.

Nuolitila on kätevä väline korostaa jotakin tilassa tai valokuvassa näkyvää.

1. Varmista, että nuolitila on valittuna. Lisätietoja on kohdassa Puhelunaikaiset työkalut.
  2. Katso kohtaa, johon haluat asettaa nuolen, ja nosta kätesi valmiusasentoon. Huomaa, että kohdistin muuttuu siten, että sen päällä on nuoli.
  3. Napauta sitten ilmaa.

Vinkit

• Muista, että HoloLens ei näe kättäsi, jos se on liian kaukana näkökentästäsi sivulla, ylhäällä tai alhaalla.
  • Nuoli asetellaan siten, että se osoittaa enimmäkseen pintaa kohti. Et voi ohjata nuolen suuntaa.
  • Kohdistimen perusteella voit aina päätellä, mitä voit tehdä. Jos katsot hologrammia tai huoneessasi olevaa tilaa nuolitilassa ja nostat kätesi valmiusasentoon ja kohdistin muuttuu nuoleksi, tiedät, että voit asettaa nuolen paikalleen. Jos nuolta ei näy, kättäsi ei tunnisteta tai et voi asettaa nuolta kyseiseen paikkaan.

Videosyötteen kiinnitys asettaa kaverisi videon tilaan ja estää sitä liikkumasta. Tämä on hyödyllinen ominaisuus, jos videosyöte häiritsee jotakin toimenpidettä tai jos haluat asettaa kaverisi johonkin tiettyyn kohtaan tilassasi.

Voit kiinnittää videosyötteen seuraavasti:

1. Katso videosyötteen oikeassa yläkulmassa olevaa kiinnityspainiketta.
  2. Napauta ilmaa painikkeen kohdalla.

Toinen tapa kiinnittää video on siirtää se. Kun videosyöte on siirretty siirtotilassa, videosyöte kiinnitetään automaattisesti.

Videosyöte on nyt paikallaan eikä liiku enää. Voit jopa kävellä sen ympäri!

Huomaa, että kiinnityspainike muuttuu nyt kiinnityksenpoistopainikkeeksi.

Jos poistat videosyötteen kiinnityksen, se pystyy taas seuraamaan katsettasi.

Voit poistaa videosyötteen kiinnityksen seuraavasti:

1. Katso videosyötteen oikeassa yläkulmassa olevaa kiinnityksenpoistopainiketta.
  2. Napauta ilmaa painikkeen kohdalla.

Huomaa, että kiinnityksenpoistopainike muuttuu nyt kiinnityspainikkeeksi.

Kaikkien kohteiden poiston avulla voit poistaa kaikki tilaasi asettamasi piirrokset ja nuolet nopeasti.

1. Katso videosyötteen yläpuolella olevaa kaikkien kohteiden poistopainiketta.
  2. Napauta ilmaa painikkeen kohdalla.

Kaikkien kohteiden poisto ei poista kaverisi viivoja ja nuolia tilasta. Jos haluat, että ne poistetaan, pyydä kaveriasi tekemään niin.

Kumoaminen on mainio tapa perua toiminto, jota et halunnut tehdä, tai poistaa tilaan viimeksi lisäämäsi viiva.

1. Katso videosyötteen yläpuolella olevaa kumoamispainiketta.
  2. Nosta kätesi valmiusasentoon ja napauta sitten ilmaa.

Kumoamistoiminto palauttaa sinut edelliseen toimintoon.

• Kumoamistoiminnon voi tehdä useita kertoja peräkkäin.
  • Voit kumota useimmat toiminnot:
    • viivan piirtäminen piirtotyökalulla
    • kuvan siirtäminen
    • videosyötteen siirtäminen
    • kuvan skaalaaminen
    • kuvan lisääminen
    • nuolen lisääminen
    • kaikkien kohteiden poiston valitseminen.

Kumoamistoiminto ei peruuta kaverisi tilassa tekemää toimintoa.

Skypen kameralla voit tallentaa suosikkihetkesi tai kuvan holografisesta työstäsi.

1. Valitse kamerapainike videosyötteen yläpuolelta.
  2. Huomaa (siirrettyäsi katseesi pois painikkeesta), että kohdistin muuttuu kameran ristikoksi.
  3. Rajaa kuva katsomalla kohtaan, josta haluat ottaa valokuvan.
  4. Ota kuva napauttamalla ilmaa tai sano "snap" (kuvaa).
  5. Kuva tulee hetkeksi näkyviin esikatselunäkymään, minkä jälkeen valokuva tallennetaan automaattisesti OneDriveen.

Vinkit

• Kamera kuvaa hologrammeja myös alueelta, jota et näe holografisessa kehyksessä.
  • Jos otat kuvan ilmaa napauttamalla, sormesi voi päätyä valokuvaan. Yritä pitää kättäsi alempana tai käytä "snap"-äänikomentoa.
  • Jos muutat mielesi, etkä otakaan kuvaa, sano "cancel" (peruuta) tai poista kamerapainikkeen valinta videosyötteen yläpuolelta.
  1. Jos haluat kuvan, katso sitä ja huomioi sen yläpuolelle tulevat 3 painiketta.
  2. Katso sulkemispainiketta.
  3. Napauta ilmaa painikkeen kohdalla.

Kuva on nyt poistettu tilasta. Sitä ei kuitenkaan poisteta OneDrivesta tai muusta tiedostolähteestä.

Vinkki

• Voit poistaa kuvan äänikomennolla katsomalla kuvaa ja sanomalla "Skype Close" (Skype, sulje).

Skypen HoloLens-version puhelussa kunkin henkilön toimille on määritetty eri väri.

• HoloLensiä käyttävän henkilön väri on sininen. Kaikki hänen piirroksensa, nuolensa ja kohdistimensa ovat sinisiä.
  • Toisen puheluun osallistuvan henkilön väri on vihreä. Kaikki hänen piirroksensa, nuolensa ja kohdistimensa ovat vihreitä.

Äänikomentojen käyttäminen Skypessä on helppoa. Jokaiseen Skype-painikkeeseen tai -työkaluun tulee näkyviin sanoja, kun katsot painiketta tai työkalua. Sano vain "Skype" ja sitten painikkeen ylä- tai alapuolella oleva teksti (englanninkielinen).

Vinkit:

• Voit sanoa äänikomennon, vaikka et katsoisikaan painiketta. Ja voit aina katsoa painiketta, jos unohdat, mikä äänikomento oli kyseessä.
  • Voit sanoa myös pelkän "Skype"-sanan. Tämä tuo kerralla kaikkien äänikomentopainikkeiden tekstin näkyviin.
Esimerkkejä äänikomennoista
  • Sano "Select" (Valitse), jos haluat valita painikkeen katsomalla sitä ilman napauttamisen sijaan.
  • Sano "Skype Erase All" (Skype, poista kaikki) puhelun aikana, jos haluat poistaa kaikki piirrokset ja nuolet. Voit katsoa mihin tahansa.
  • Sano "Skype Unpin" (Skype, poista kiinnitys) puhelun aikana, jos haluat poistaa videosyötteen kiinnityksen tilasta.
  • Sano "Skype Move" (Skype, siirto), jos haluat valita siirtotilan.

Kaverisi näkee lähes kaiken mitä sinäkin Skype-videopuhelun aikana HoloLensissä.

• Vaikka sinä näet kaverisi videosyötteesi, hän ei näe sinua. Hän näkee "ulospäin" suunnatun HoloLens-kameran kuvan.
  • Kaverisi näkee tilasi ja siinä olevat hologrammit.
  • Jos kaverisi käyttää Skypen Windows-versiota, hän voi lisätä hologrammeja tilaasi.

Voit poistaa videokuvasi käytöstä milloin tahansa puhelun aikana valitsemalla videosyötteen alla olevan sammutuspainikkeen.

Puhelunaikaiset työkalut

Skypen HoloLens-versiossa on työkaluja, joilla voi lisätä hologrammeja ja olla vuorovaikutuksessa niiden kanssa. Kullakin työkalulla on omat toimintonsa.

Kiinnitys / kiinnityksen poisto

• Tällä painikkeella voit vaihtaa videosyötteen seuraamaan sinua tai asettaa sen paikalleen. Lisätietoja on toimintoja Kiinnitys ja Kiinnityksen poisto käsittelevissä kohdissa.

Kamera

• Tällä työkalulla voit ottaa kuvan tilastasi. Kuvaan tallentuu sekä näkyvä tilasi että sen päälle asetetut hologrammit. Valokuva ladataan automaattisesti OneDriveen sen jälkeen, kun se on näytetty esikatselunäkymässä hetkellisesti. Lisätietoja on kohdassa Kamera.

OneDrive

• Tämä työkalu avaa OneDrive-kansiosi. OneDrivessa voit selata kuviasi ja kansioitasi. Jos napautat ilmaa valokuvan kohdalla, OneDrive suljetaan ja kuva asetetaan tilaasi. Yhteyshenkilösi ei näe OneDrivessa olevaa sisältöäsi, kun se on avattu.

Nuoli

• Jos valitset tämän tilan, ilman napauttamisen aiheuttama toimi muuttuu. Kun nuoli on valittuna, ilman napauttaminen muun kohteen kuin painikkeen kohdalla asettaa nuolen kyseisen kohteen päälle. Tämä on kätevä tapa osoittaa jotakin tilassa olevaa kohdetta. Lisätietoja on kohdassa Nuoli.

Piirto

• Jos valitset tämän tilan, ilman napauttamisen aiheuttama toimi muuttuu. Kun piirtotoiminto on valittuna, ja napautat ilmaa ja pidät sormeasi alhaalla, voit kättäsi siirtämällä piirtää viivoja tilaasi. Lisätietoja on kohdassa Piirto.
Siirto
  • Jos valitset tämän tilan, ilman napauttamisen aiheuttama toimi muuttuu. Kun siirtotila on valittuna, voit katsoa kuvaa tai videosyötettä ja napauttaa ilmaa pitämällä sormeasi samalla alhaalla ja sitten siirtää kyseistä kohdetta tilassasi siirtämällä kättäsi. Videosyötteen siirtäminen kiinnittää videosyötteen automaattisesti sen jälkeen, kun sitä on siirretty. Lisätietoja on kohdassa Siirto.

Kaikkien poisto
  • Tämä työkalu poistaa kaikki tilaan asetetut piirrokset ja nuolet nopeasti ja vaivattomasti. Tämä ei poista eikä sulje mitään kuvia. Lisätietoja on kohdassa Kaikkien poisto.
Kumoaminen
  • Tämän painikkeen valitseminen kumoaa edellisen toimenpiteen. Kumoamistoiminnon valitseminen esimerkiksi kaikkien kohteiden poiston jälkeen tuo kaikki toimenpiteellä poistetut piirrokset takaisin. Lisätietoja on kohdassa Kumoaminen.
Skaalaus
  • Tämä työkalu ei näy videosyötteen yläpuolella, mutta se näkyy tilaan lisättyjen kuvien päällä. Jos valitset tämän tilan, ilman napauttamisen aiheuttama toimi muuttuu. Kun skaalaus on valittuna, voit katsoa kuvaa ja napauttaa ilmaa pitämällä sormeasi samalla alhaalla ja sitten skaalata kuvaa ylös tai alas siirtämällä kättäsi. Skaalaus aloitetaan kuvan kulmasta siten, että vastakkainen kulma jää paikalleen. Lisätietoja on kohdassa Skaalaus.

Kaikki Skypessä kameralla otetut kuvat ladataan automaattisesti OneDriveen.

Siirry osoitteeseen www.onedrive.com tai lataa OneDrive-sovellus kaupasta ja kirjaudu samalla Microsoft-tilillä, jolla kirjauduit Skype-tilillesi. Valitse siirtymispalkista Valokuvat, niin näet kaikki Skypestä otetut valokuvat.

Valokuvan OneDrive-lataus on saattanut jäädä kesken tai siinä on ilmennyt virhe. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että Skype lopetettiin nopeasti valokuvan ottamisen jälkeen. Kokeile ottaa valokuva uudelleen ja avata sitten OneDrive HoloLensin käytön yhteydessä, niin näet, tallennettiinko kuva:

1. Käynnistä ohjelma kukintaeleellä.
  2. Valitse +. Kaikki sovellukset tulevat näkyviin.
  3. Napauta ilmaa OneDrive-ruudun kohdalla.

Voit vaihtaa tilasi yhteystietosivulta, kun puhelu ei ole käynnissä.

Tila vaihdetaan seuraavasti:

1. Katso profiilikuvapainiketta yhteystietosivun vasemmassa yläkulmassa.
  2. Napauta ilmaa painikkeen kohdalla.

Voit vaihtaa online-tilaksesi jonkin seuraavista: Tavoitettavissa, Varattu ja Huomaamaton.

Huomautus: Sinulle voi edelleen soittaa puheluja, kun käytät Skype-sovellusta joko HoloLensissä tai sen ulkopuolella, vaikka tilasi on Varattu tai Huomaamaton.

Vinkit:

• Jos tilasi on Tavoitettavissa, tilaksi vaihdetaan puhelun ajaksi automaattisesti Varattu.
  • Jos vaihdat tilasi Skypen HoloLens-versiossa, se vaihdetaan myös kaikissa muissa Skype-sovelluksissa.

Jos Skype ei käynnisty, toimi seuraavasti:

1. Poista Skype-sovellus.
    • Voit tehdä tämän katsomalla tilassasi olevaa Skype-sovellusta ja sitten näkyviin tulevaa Poista-painiketta. Poista sovellus napauttamalla ilmaa painikkeen kohdalla.
  2. Käynnistä ohjelma kukintaeleellä.
  3. Valitse +. Kaikki sovellukset tulevat näkyviin.
  4. Napauta ilmaa Skype-ruudun kohdalla.
  5. Aseta Skype-ruutu paikalleen napauttamalla ilmaa.
  6. Sovelluksen pitäisi käynnistyä automaattisesti.

Jos sovellus ei vieläkään käynnisty

1. Poista Skype-sovellus.
  2. Sammuta HoloLens painamalla virtapainiketta ja pitämällä sitä painettuna 4 sekuntia, kunnes kaikki akkuvalot sammuvat.
  3. Odota 1 minuutti ja käynnistä sitten HoloLens uudelleen painamalla virtapainiketta uudelleen.
  4. Käynnistä ohjelma kukintaeleellä.
  5. Valitse +. Kaikki sovellukset tulevat näkyviin.
  6. Napauta ilmaa Skype-ruudun kohdalla.
  7. Aseta Skype-ruutu paikalleen napauttamalla ilmaa.
  8. Sovelluksen pitäisi käynnistyä automaattisesti.

Jos sovellus ei vieläkään käynnisty

1. Varmista osoitteesta heartbeat.skype.com, että Skypessä ei ole toimintahäiriötä. Jos osoitteessa ei ole saatavilla hyödyllisiä tietoja, poista Skype-sovelluksen asennus ja asenna se uudelleen.
  1. Käynnistä ohjelma kukintaeleellä.
  2. Valitse +. Kaikki sovellukset tulevat näkyviin.
  3. Katso Skype-sovellusta ja napauta samalla pitkään (pidä sormeasi alhaalla).
  4. Näkyviin tulee pieni valikko, jossa voit kiinnittää sovelluksen tai poistaa sen asennuksen.
  5. Katso Poista asennus -vaihtoehtoa ja valitse se sitten napauttamalla ilmaa sen kohdalla.

Saldoa ei voi lisätä Skype-tilille, kun HoloLens on käytössä. Jos haluat tehdä tämän toimenpiteen, käytä Skypeä jollakin toisella laitteella.

Profiilia ei voi muuttaa, kun HoloLens on käytössä. Jos haluat tehdä tämän toimenpiteen, käytä Skypeä jollakin toisella laitteella.

1. Avaa kauppa HoloLensissä.
  2. Valitse sivun oikeassa yläkulmassa oleva -kuvake.
  3. Valitse Lataukset ja päivitykset.
  4. Valitse Tarkista päivitykset.

Skype-sovelluksessa on saattanut ilmetä ongelma. Kokeile käynnistää sovellus uudelleen, jotta voit käyttää sitä taas.

Jos ongelmia ilmenee yhä, kokeile seuraavaa:

1. Käynnistä laite uudelleen painamalla virtapainiketta ja pitämällä sitä painettuna 4 sekuntia, kunnes kaikki akkuvalot sammuvat.
  2. Odota 1 minuutti ja käynnistä sitten HoloLens uudelleen painamalla virtapainiketta.
  3. Poista Skype-sovellus tilastasi ja käynnistä se sitten uudelleen.
  4. Poista sovelluksen asennus ja asenna se uudelleen.

Skypen tilaa koskevat ilmoitukset voi tarkistaa osoitteesta heartbeat.skype.com.

Varoitukset

Puhelu, jota ei tueta – lankaliittymiin tai muihin puhelinnumeroihin soittaminen ei ole tällä hetkellä mahdollista.

Tämä varoitus ilmenee, kun yrität soittaa yhteystyypille, jota Skypen HoloLens-versio ei vielä tue.

Skypen HoloLens-versiolla ei voi soittaa puhelinnumeroihin eikä ryhmille.

Kamera ei ole käytettävissä – kamera saattaa olla jo käytössä. Yritä myöhemmin uudelleen.

Tämä varoitus ilmenee, kun yrität ottaa kuvaa kameralla, mutta jokin toinen sovelluksen osa käyttää kameraa sillä hetkellä.

Tällainen tilanne ilmenee todennäköisimmin silloin, kun videokuva vaihdetaan päälle tai pois päältä ja kuva yritetään ottaa nopeasti sen jälkeen. Kokeile odottaa 5 sekuntia ennen kuvan ottamista.

OneDrive-tallennus ei onnistu – yritä myöhemmin uudelleen. Tämä varoitus ilmenee, jos kamerallasi otetun valokuvan lataus OneDriveen epäonnistuu. Tämä voi johtua useista syistä.

• OneDrive-palvelu ei ole käytettävissä. Kokeile avata OneDrive. Palvelu ei ehkä ole käytettävissä, jos saat seuraavankaltaisen virheen: "OneDrive-yhteyttä ei voida muodostaa".
  • Virhe valokuvaa ladattaessa. Kokeile ottaa valokuva uudelleen ja ladata se uudelleen.

Kamera ja mikrofoni – Skype tarvitsee kameran ja mikrofonin käyttöoikeudet. Siirry laiteasetuksiin.

Tämä varoitus ilmenee, kun käynnistät Skypen ja olet poistanut kameran tai mikrofonin käyttöoikeudet käytöstä Skypen HoloLens-versiossa (Skypen HoloLens-versio ei toimi ilman molempien laitteiden oikeuksia).

Voit ottaa kameran ja/tai mikrofonin käyttöoikeudet käyttöön seuraavasti:

1. Käynnistä ohjelma kukintaeleellä.
  2. Valitse Asetukset-ruutu.
    • Jos Asetukset-ruutu ei ole enää kiinnitettynä aloitusnäyttöön, valitse Kaikki sovellukset -painike ja etsi ruutu luettelosta ylä-/alanuolilla.
  3. Aseta sovellus tilaasi napauttamalla ilmaa sen kohdalla.
  4. Napauta ilmaa Tietosuoja-ruudun kohdalla.
  5. Valitse vasemmalta Kamera-välilehti.
    • Varmista, että kamera on käytössä.
    • Vieritä alas ja varmista, että kamera on käytössä Skypessä.
  6. Valitse vasemmalta Mikrofoni-välilehti.
    • Varmista, että mikrofoni on käytössä.
    • Vieritä alas ja varmista, että mikrofoni on käytössä Skypessä.

Kirjautumisongelma – Skype-kirjautumisessa ilmeni ongelma, yritä myöhemmin uudelleen.

Skypen tilaa koskevat ilmoitukset voi tarkistaa osoitteesta heartbeat.skype.com.

Liian monta hologrammia – poista viivoja, nuolia tai kuvia ennen uusien lisäämistä.

Tämä varoitus ilmenee, kun sinä tai kaverisi olette lisänneet liikaa hologrammeja tilaan. Puhelun laadun varmistamiseksi Skypen HoloLens-version puheluihin on asetettu yläraja hologrammeille. Tämä rajoitus on aika korkea, mutta jos se ylittyy, kokeile sulkea joitakin valokuvia tai poistaa piirroksia ja nuolia, jotta hologrammeja voi taas lisätä.

Seuranta kadonnut – katso ympärillesi. Alueen valaistusta on ehkä parannettava.

Tämä varoitus ilmenee, kun HoloLens kadottaa seurannan.

• Varmista, että olet hyvin valaistussa huoneessa, johon ei pääse liikaa auringonvaloa.
  • Varmista, että laitteen visiiri on puhdas.
  • Jos teet liian nopeita liikkeitä, HoloLens saattaa siirtyä rajoitettuun tilaan. Yritä liikkua rauhallisemmin.
  • Jos sinulla on edelleen ongelmia, suorita Sensor Tuning -anturinsäätösovellus. Valitse Asetukset> Järjestelmä> Apuohjelmat. Valitse Sensor Tuning -kohdasta Open Sensor Tuning (Avaa Sensor Tuning).

Ei Internet-yhteyttä – siirry laiteasetuksiin ja tarkista Internet-yhteys.

Tämä varoitus ilmenee, kun HoloLensin Internet-yhteys katkeaa.

1. Käynnistä ohjelma kukintaeleellä.
  2. Valitse Asetukset-ruutu.
    • Jos Asetukset-ruutu ei ole enää kiinnitettynä aloitusnäyttöön, valitse Kaikki sovellukset -painike ja etsi ruutu luettelosta ylä-/alanuolilla.
  3. Aseta sovellus tilaasi napauttamalla ilmaa sen kohdalla.
  4. Valitse Verkko.
  5. Varmista, että olet muodostanut Internet-yhteyden.

Tiedoston lataus ei onnistu – kyseessä voi olla video tai jokin muu tiedostotyyppi, jota ei tueta.

Tämä varoitus ilmenee, kun yrität valita tiettyjä tiedostoja OneDrivesta Skypen HoloLens-versiolla. Tällä hetkellä Skypeen voi asettaa vain seuraavissa muodoissa tallennettuja kuvia: .jpeg, .jpg, .png, .bmp, .dib, .gif, .tif, .tiff

Skypen HoloLens-versio ei tue videoita.

Skypen HoloLens-apuohjelma

Skypen HoloLens-apuohjelma mahdollistaa puhelut ja monipuoliset vuorovaikutteiset toimet Skypen HoloLens-version käyttäjien kesken. Apuohjelman avulla et pelkästään näe mitä vastapuolikin näkee, vaan saat käyttöösi myös erikoistyökaluja, joilla voit tehdä vuorovaikutteisia toimia toisen osapuolen ympäristössä. Jos käytössäsi on uusin Skypen Windows-versio, näkyviin tulee vaihtoehto ladata ja asentaa apuohjelma, kun soitat puhelun Skypen HoloLens-version käyttäjälle tai vastaat tällaiselta käyttäjältä tulevaan puheluun.

Skypen HoloLens-apuohjelman asentaminen edellyttää, että asennat ensin uusimman Skypen Windows-version tietokoneeseen, jossa on Windows® 8-, Windows® 8.1- tai Windows® 10 -käyttöjärjestelmä. Saat kehotteen ladata Skypen HoloLens-apuohjelman, kun soitat puhelun Skypen HoloLens-version käyttäjälle tai vastaat tällaiselta käyttäjältä tulevaan puheluun.

Asennus tehdään kehotteesta seuraavasti:

• Valitse Lataa.
  • Kun lataus on valmis, valitse Suorita.
  • Toimi asennusikkunaan tulevien lisäohjeiden mukaan.
  • Lopeta puhelu Skypen HoloLens-version käyttäjän kanssa ja aloita se sitten uudelleen, jotta voit aloittaa vuorovaikutteiset toimet hänen tilassaan.

Kyllä, voit edelleen soittaa jollekulle Skypen HoloLens-version käyttäjälle. Näet, mitä hänkin näkee, mutta et voi tehdä vuorovaikutteisia toimia hänen tilassaan.

1. Paina näppäimistön Windows-logonäppäintä ja hae vaihtoehto Poista asennettu ohjelma.
  2. Valitse Ohjelmat ja toiminnot.
  3. Hae oikeassa yläkulmassa olevan hakuikkunan avulla kohdetta "Skype HoloLens Add-in".
  4. Valitse sovellus luettelosta ja napsauta sitten Poista asennus -painiketta.

Voit etsiä Skypen HoloLens-versiota käyttäviä kavereita ja lisätä heitä yhteystietoihin aivan samalla tavalla kuin muitakin Skype-yhteystietoja.

Skypen HoloLens-version käyttäjä näkyy yhteystietoluettelossa aivan samalla tavalla kuin kaikki muutkin Skype-yhteystiedot.

Voit soittaa Skypen HoloLens-käyttäjälle samalla tavalla kuin kenelle tahansa Skype-käyttäjälle.