Skypen iOS-version 4 käyttäminen

Tässä artikkelissa on kuvaus Skypen iOS-versiosta 4, joka on suunniteltu vanhemmille laitteille. Apple ei enää päivitä näitä laitteita iOS 7:stä uudemmaksi. Lisätietoja käyttämästäsi Skype-versiosta.

Skypen iPhone-versiossa siirtyminen

Näytön alareunassa näkyvät seuraavat välilehdet:

Skype-näytön alareunan vaihtoehdot

A. Ihmiset. Hae ystäviä, lisää heitä luetteloon ja hallitse yhteystietojasi. Täällä voit aloittaa yhteydenpidon ystäviisi.
B. Viimeisimmät. Voit tarkastella aiempia keskustelujasi, vastaanotettuja viestejä ja tiedostoja.
C. Soita puhelimiin. Voit soittaa matkapuhelimiin ja lankapuhelimiin käyttämällä näppäimistöä. Tarvitset hieman Skype-saldoa tai paketin, jotta voit soittaa hänelle.
D. Profiili. Voit tutkia tilisi tietoja, muokata niitä ja tehdä niihin lisäyksiä.

Jos valitset yhteystietoluettelossa tietyn yhteyshenkilön, näyttöön tulee kyseisen henkilön profiili-ikkuna:

Yhteyshenkilön profiilinäyttö

E. Yhteyshenkilön poistaminen tai estäminen.
F. Profiilikuva.
G. Tilaviesti.
H. Valitse tapa, jolla haluat tavoittaa ystäväsi.
I. Lisätietoja yhteystiedosta.

Skypen iPad-versiossa siirtyminen

Kun avaat Skypen iPadillasi, näet seuraavat vaihtoehdot:

Skypen iOS-päänäyttö

1. Nimi: Nimesi näkyy tässä. Klikkaa nimeäsi, niin voit muokata kuvaasi, tuoda profiilisi näkyviin ja muokata sitä ja päivittää tilaviestisi.
  2. Näppäimistö: Käytä näppäimistöä matkapuhelimiin ja lankapuhelimiin soittamiseen tai tekstiviestien lähettämiseen ystävillesi. Tarvitset tähän vain hieman Skype-saldoa tai paketin.
  3. Lisää yhteysyhteystietoja: Hae ystäviä ja lisää ne yhteystietoihisi. Voit myös lisätä yhteystietoja manuaalisesti napauttamalla plusmerkkiä.
  4. Ihmiset: Voit hallita yhteystietojasi ja tarkastella ystäviesi profiileja.
  5. Historia: Voit tarkastella aiempia keskusteluitasi sekä vastaanotettuja viestejä ja tiedostoja.
  6. Luettelot: Voit valita yhteystietoluettelon, jota haluat tarkastella.
  7. Haku: Voit hakea yhteystietoja kirjoittamalla yhteyshenkilön nimen tai etsimällä henkilöä Skype-hakemistosta.
  8. Omat yhteystiedot: Aktiivisen luettelon yhteystiedot (F, yllä) näkyvät tässä. Napauta yhteyshenkilön kuvaa, jos haluat tarkastella yhteyshenkilön profiilia ja soittaa hänelle puhelun tai videopuhelun tai lähettää hänelle pikaviestin.

Jos valitset yhteystietoluettelossa tietyn yhteyshenkilön, näyttöön tulee kyseisen henkilön profiili-ikkuna:

Yhteyshenkilön profiili-ikkuna

1. Profiilikuva.
  2. Yhteyshenkilön tila, nimi ja tilaviesti.
  3. Valitse tapa, jolla haluat tavoittaa ystäväsi.
  4. Yhteyshenkilösi tiedot.
Yhteystietojen lisääminen Skypen iPhone-versiossa

Lisää uusi yhteyshenkilö seuraavasti:

1. Kirjaudu Skypeen.
  2. Napauta Ihmiset-painiketta.
  3. Napauta luetteloa, johon haluat lisätä yhteyshenkilön.
  4. Napauta ruudun oikeassa yläkulmassa olevaa lisäyskuvaketta Lisäyskuvake.
  5. Valitse Hae Skype-hakemistosta, Lisää puhelinnumero tai Tuo iPhonesta / Tuo iPodista.

Jos valitsit Hae Skype-hakemistosta, toimi seuraavasti:

1. Etsi yhteystietoa syöttämällä hakukenttään Skype-nimi, koko nimi tai sähköpostiosoite.
  2. Valitse tulosluettelosta yhteystieto, jonka haluat lisätä.
  3. Napauta ruudun alaosasta Lisää yhteyshenkilö.
  4. Sen jälkeen sinua pyydetään lähettämään yhteystietopyyntö. Esittele halutessasi itsesi lisäämällä tekstiä ja napauta Lähetä.

Jos valitsit Lisää puhelinnumero, toimi seuraavasti:

1. Syötä halutun yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero.
  2. Napauta Tallenna.

Lisätietoja yhteystietojen hallinnoimisesta.

Yhteystietojen lisääminen Skypen iPad-versiossa

Lisää uusi yhteyshenkilö seuraavasti:

1. Kirjaudu Skypeen.
  2. Napauta ruudun vasemmasta yläkulmasta Henkilöt.
  3. Napauta Henkilöt-ruudussa oikeassa yläkulmassa olevaa lisäyskuvaketta Lisää yhteystieto -kuvake.
  4. Valitse Hae Skype-hakemistosta tai Lisää puhelinnumero.

Jos valitsit Hae Skype-hakemistosta, toimi seuraavasti:

1. Etsi yhteystietoa syöttämällä hakukenttään Skype-nimi, koko nimi tai sähköpostiosoite.
  2. Valitse tulosluettelosta yhteystieto, jonka haluat lisätä.
  3. Napauta lisättävän henkilön profiilin oikeasta yläkulmasta Lisää yhteystieto.
  4. Sen jälkeen sinua pyydetään lähettämään yhteystietopyyntö. Esittele halutessasi itsesi lisäämällä tekstiä ja napauta sitten Lähetä.

Jos valitsit Lisää puhelinnumero, toimi seuraavasti:

1. Syötä nimi, valitse maan suuntanumero ja syötä halutun yhteystiedon puhelinnumero.
  2. Tallenna yhteystieto napauttamalla Valmis.
Tilan, tilaviestin ja profiilikuvan päivittäminen

Voit muokata profiilia Skypen iOS-versiossa 4 näytön oikeassa alareunassa valitsemalla Profiili. Tämän jälkeen voit mukauttaa profiilisi käyttämällä alla näkyviä kenttiä:

1. Profiilikuva: Napauta kamerakuvaketta, jos haluat lisätä kuvan tai muuttaa sitä. Tämän jälkeen voit ottaa uuden tai käyttää puhelimellesi tallennettua kuvaa.
  2. Tilaviesti: Napauta tilaviestin aluetta ja kirjoita uusi tilaviesti iPhonesi näppäimistöllä.
  3. Tila: Napauta Tila-vaihtoehtoa, jos haluat määrittää tilaksesi tavoitettavissa, poissa, älä häiritse, näkymätön tai offline.
Yhteystietojen hallinta Skypen iPhone-versiossa

Yhteystiedon etsiminen:

1. Käynnistä Skype.
  2. Avaa hakuruutu sipaisemalla alaspäin Kaikki yhteystiedot -näytössä.
  3. Syötä yhteystiedon nimi, Skype-nimi tai puhelinnumero.
  4. Kun napautat yhteystietoa hakutuloksissa, näet henkilön profiilin ja sen, miten voit ottaa häneen yhteyttä. Lopeta yhteystiedon tarkastelu napauttamalla profiilinäytön ulkopuolelle.

Yhteystiedot järjestetään luetteloihin Luettelot-kohdassa. Kun kirjaudut sisään, Kaikki yhteystiedot -luettelo on näkyvissä.

Jos haluat tarkastella kaikkia yhteystietoluetteloita, Kaikki yhteystiedot, Online-yhteystiedot, iPhone-yhteystiedot / iPod-yhteystiedot ja Skype-yhteystiedot mukaan lukien, napauta Luettelot-kuvaketta näytön yläosassa. Jos olet luonut omia luetteloja tietokoneessa tai muissa laitteissa, myös ne näytetään.

Yhteystieto estetään tai poistetaan seuraavasti:

1. Napauta Ihmiset-painiketta.
  2. Napauta yhteystietoa, jonka haluat estää tai poistaa.
  3. Napauta asetuskuvaketta asetuskuvake.
  4. Napauta Poista yhteystiedoista tai Estä yhteystieto.
Yhteystietojen hallinta Skypen iPad-versiossa

Yhteystiedon etsiminen:

1. Käynnistä Skype.
  2. Napauta Kaikki yhteystiedot -luettelossa hakukenttää ja kirjoita yhteystiedon nimi, Skype-nimi tai puhelinnumero.
  3. Kun napautat yhteystietoa hakutuloksissa, näet henkilön profiilin ja sen, miten voit ottaa häneen yhteyttä. Lopeta yhteystiedon tarkastelu napauttamalla profiilinäytön ulkopuolelle.

Yhteystiedot järjestetään luetteloihin. Kun käynnistät Skypen, Kaikki yhteystiedot -luettelo näytetään.

Näytä kaikki yhteystietoluettelot, mukaan lukien Kaikki yhteystiedot, Online-yhteystiedot, iPad-yhteystiedot ja Skype-yhteystiedot, napauttamalla luettelopainiketta hakukentän vieressä. Jos olet luonut omia luetteloja tietokoneessa tai muissa laitteissa, myös ne näytetään.

Voit poistaa yhteystiedon seuraavasti:

1. Napauta ja pidä yhteystietoa, jonka haluat poistaa.
  2. Napauta X-merkkiä yhteystietokortin vasemmassa yläkulmassa.
  3. Kun yhteystieto on poistettu, napauta Peruuta-painiketta näytön oikeassa yläkulmassa.
Skype-ilmoitusten hallinta

Keskustelun mykistäminen

Voit väliaikaisesti keskeyttää vilkkaan keskustelun pikaviestejä koskevat ilmoitukset mykistämällä keskustelun.

Voit mykistää keskustelun seuraavasti: siirry mykistettävään keskusteluun, napauta näytön oikeassa ylänurkassa olevaa asetuskuvaketta ja valitse vaihtoehto Mykistä keskustelu.

Huomautus: Voit myös väliaikaisesti poistaa kaikki ilmoitukset (myös muiden kuin Skypen lähettämät) käyttämällä Applen Älä häiritse -ominaisuutta.

Skype-ilmoitusten poistaminen käytöstä iOS-käyttöjärjestelmässä

Jos haluat pysyä kirjautuneena Skypeen, mutta et halua saada uusia keskusteluviestejä tai puheluja koskevia ilmoituksia, voit helposti poistaa ilmoitukset käytöstä iPhone- tai iPad-laitteestasi.

1. Napauta iPhonen/iPadin aloitusnäytöllä Asetukset-kuvaketta.
  2. Napauta vaihtoehtoa Ilmoituskeskus.
  3. Selaa ilmoituskeskuksen näkymää alaspäin ja napauta vaihtoehtoa Skype, kun löydät sen.
  4. Valitse Skype-kohdassa Ilmoitustyyli-asetukseksi Ei mitään.

Kun haluat ottaa ilmoitukset takaisin käyttöön, palaa Skypen asetuksiin laitteen ilmoituskeskuksessa ja napauta vaihtoehtoa Bannerit.

Skypestä uloskirjautuminen

Ilmoituksien lähettäminen loppuu myös, jos kirjaudut ulos Skypestä. Varmista, että uloskirjautumisen yhteydessä käytettävissä on Internet-yhteys, tai saatat yhä saada ilmoituksia.
Voit kirjautua ulos Skypestä ennen sovelluksen sulkemista seuraavasti:

1. Napauta Skypessä näytön alareunassa olevaa Profiili-välilehteä.

2. Napauta Profiili-näytön oikeassa ylänurkassa olevaa Kirjaudu ulos -kuvaketta.

3. Valitse Kirjaudu ulos.

Pikaviestien lähettäminen Skypen iPhone-versiossa
  1. Napauta vaihtoehtoja Henkilöt> Skype-yhteystiedot.
  2. Valitse haluamasi yhteyshenkilö ja napauta heidän profiilitiedoissaan vaihtoehtoa Pikaviesti.
  3. Kirjoita haluamasi viesti tekstikenttään.
  4. Napauta vaihtoehtoa Lähetä.

Jos haluat liittää pikaviestiin kuvan, napauta näytön oikeassa nurkassa olevaa kuvaketta puhelukuvake ja valitse Lähetä kuva.

Pikaviestien lähettäminen Skypen iPad-versiossa
  1. Kirjaudu Skypeen.
  2. Napauta yhteyshenkilöä, jolle haluat lähettää pikaviestin.
  3. Avaa keskusteluikkuna napauttamalla vaihtoehtoa Pikaviesti.
  4. Kirjoita haluamasi viesti tekstikenttään.
  5. Napauta vaihtoehtoa Lähetä.

Jos haluat lähettää valokuvan, napauta näytön oikeassa ylänurkassa olevaa kuvaketta Pluskuvake.

Äänipuhelun soittaminen Skypen iPhone-versiossa
  1. Kirjaudu Skypeen.
  2. Napauta näytön vasemmassa alanurkassa vaihtoehtoa Henkilöt.
  3. Napauta vaihtoehtoa Skype-yhteystiedot.
  4. Valitse haluamasi yhteystieto ja napauta sitten vaihtoehtoa Äänipuhelu.

Skype-yhteystiedon profiilin äänipuhelupainike.

Jos haluat vastaanottaa tulevan Skype-puhelun, napauta vihreää puhelupainiketta Puhelupainike.

Hyödyllisiä toimintoja puhelun aikana

Tuo puhelupalkki näkyviin napauttamalla näyttöä Skypestä Skypeen -puhelun aikana:

• Jos haluat poistaa kameran käytöstä, napauta kuvaketta Videopuhelukuvake.
  • Jos haluat vaihtaa etu- ja takakameran välillä, napauta (tämä vaihtoehto on käytössä vain käynnissä olevan videopuhelun aikana).
  • Jos haluat ottaa mikrofonin käyttöön tai poistaa sen käytöstä, napauta Mikrofonikuvake.
  • ottaa kaiuttimen käyttöön, poistaa sen käytöstä tai vaihtaa äänen tulokanavaksi kuulokemikrofonin napauttamalla Kaiutinkuvake/Kuulokekuvake tai Bluetooth-kuvake.
    Jos haluat käyttää Bluetooth-kuulokemikrofonia, jota ei ole vielä yhdistetty laitteeseen, siirry iPhonen Asetukset-valikkoon ja valitse Bluetooth-asetukseksi Päällä. Odota, että puhelin havaitsee Bluetooth-kuulokemikrofonin, ja yhdistä se sitten puhelimeen napauttamalla sen kuvaketta.
  • Jos haluat tarkastella ja lähettää pikaviestejä, napauta Pikaviestikuvake.
  • Jos haluat lopettaa puhelun, napauta Lopeta-painike.

Ryhmäpuheluun liittyminen

Skypen iPhone-version avulla voit osallistua Skype-ryhmäpuheluun, johon sinut on kutsuttu.

Kun sinulle lähetetään kutsu ryhmäpuheluun, näytöllä näkyy ilmoitus saapuvasta puhelusta. Voit liittyä puheluun napauttamalla vihreää puhelupainiketta Puhelupainike.

Videopuhelun soittaminen Skypen iPad-versiossa

Videopuhelun soittaminen Skypen iPad-versiossa:

Videopuhelu-painike valittu yhteystiedon profiili-ikkunassa

1. Kirjaudu Skypeen.
  2. Napauta Ihmiset-painiketta.
  3. Avaa yhteystiedon profiili napauttamalla ja napauta Videopuhelu-painiketta.

Näet yhteystietosi videokuvan koko näytön kuvassa ja oman videosi näytön oikeassa alakulmassa.

Videopuhelun aikana voit tehdä seuraavaa:

• Valitse Pienennyskuvake ja näytä tai piilota sivupalkki, lähetä pikaviesti tai näytä vastaanottamasi pika- ja tekstiviestit.
  • Valitse Kamerakuvake. ja vaihda etu- ja takakameran välillä tai poista videokuva käytöstä.
  • Valitse Mikrofonikuvake. ja ota mikrofoni käyttöön tai poista se käytöstä.
  • Valitse Kaiutinkuvake./Kuulokekuvake/Bluetooth-kuvake ja ota kaiutin käyttöön tai poista se käytöstä tai vaihda kuulokkeeseen. Jos et ole vielä määrittänyt Bluetooth-toimintoa, avaa iPadin valikko ja valitse Asetukset> Bluetooth ja valitse Bluetooth-asetukseksi Päällä. Odota, kunnes iPad on tunnistanut Bluetooth-kuulokkeet, ja muodosta pariliitos sen jälkeen napauttamalla.
  • Valitse Pikaviestikuvake. ja lähetä pikaviesti juttukumppanillesi tai näytä pikaviestikeskustelusi.
  • Valitse Lopeta-kuvake. ja lopeta puhelu.

Skypen iPad-versiossa et voi soittaa videopuheluja käyttämällä Skypen näppäimistöä.

Mitä kameraa voin käyttää videopuheluissa ja miten säädän kuvaa?

Voit vaihtaa etu- ja takakameran välillä Skypen videopuhelun aikana. Tuo puheluvaihtoehdot näkyviin napauttamalla näyttöä, napauta kamerakuvaketta ja valitse Etukamera, Takakamera tai Ei kameraa.

Jos poistat kameran käytöstä, voit ottaa sen helposti käyttöön napauttamalla kamerakuvaketta uudelleen ja valitsemalla haluamasi kameran.

Valikko tulee näkyviin, kun kamerakuvaketta napautetaan.

Jos käännät laitteen vaakasuuntaan, kameran kuva kierretään automaattisesti.

Tiedostojen vastaanottaminen

Kuvien lähettäminen

Kuvan lähettäminen on helppoa:

1. Kirjaudu Skypeen ja valitse yhteyshenkilö, jolle haluat lähettää kuvan.
  2. Valitse Yhteystietokortista Lisää> Lähetä valokuva.

Yhteystietokortti-ikkuna, jossa valinnat näkyvissä

Jos käytössä on ensimmäisen sukupolven iPad eikä Videoviestien käyttö ole mahdollisuutta, Lisää-kuvaketta ei näytetä. Valitse Yhteystietokortista suoraan Lähetä valokuva.

Lähetä valokuva -painike yhteystietokortissa

1. Valitse iPhonelle tai iPadille tallennettu kuva tai ota uusi kuva. Kuvatiedosto ei voi olla suurempi kuin 25 Mt.
  2. Voit lähettää tiedoston vasta sen jälkeen, kun yhteyshenkikö on hyväksynyt sen. Näyttöön tulee edistymispalkki, joka näyttää, kuinka paljon aikaa on jäljellä, kunnes kuva lähetetään. Voit lopettaa tiedoston lähettämisen milloin vain napauttamalla x.

Edistymispalkki

Kuvien vastaanottaminen

Voit saada yhteyshenkilösi sinulle lähettämän valokuvan noudattamalla seuraavia vaiheita:

1. Kirjaudu Skypeen. Näyttöön tulee ilmoitusikkuna, jossa kerrotaan, että joku haluaa lähettää sinulle tiedoston.
  2. Valitse Hyväksy kuvan vastaanottamiseksi tai hylkää siirto napauttamalla Hylkää.
  3. Kun tiedoston siirto on valmis, vastaanottamasi kuva avautuu automaattisesti.

Voit etsiä vastaanottamiasi kuvia avaamalla Valokuvat-sovelluksen iPadillasi.

Jos yhteyshenkilö yrittää lähettää sinulle eri tyyppisen tiedoston, saat ilmoituksen tiedoston siirrosta, mutta et voi hyväksyä tiedostoa.

Tekstiviestin lähettäminen Skypen iPhone-versiossa

Tekstiviestin lähettäminen näppäimistön avulla

Tekstiviestin lähettäminen käy helposti Skype-sovelluksen näppäimistön avulla:

1. Kirjaudu Skypeen.
  2. Napauta Soita puhelimiin.
  3. Kirjoita matkapuhelinnumero ja valitse Tekstiviestikuvake..
  4. Kirjoita tekstiviesti ja napauta Lähetä-painiketta.

Valitettavasti henkilö, jolle lähetit tekstiviestin, ei voi vastata sinulle Skypessä.

Tekstiviestin lähettäminen Skype-yhteystiedon puhelinnumeroon

Jos Skype-yhteystietosi on lisännyt matka- tai lankapuhelinnumeronsa Skype-profiiliinsa, voit lähettää hänelle tekstiviestin:

1. Kirjaudu Skypeen.
  2. Napauta Ihmiset-painiketta.
  3. Napauta yhteystietoa, jolle haluat lähettää tekstiviestin.
  4. Napauta vaihtoehtoa Lisää ja valitse Tekstiviesti.
  5. Kirjoita tekstiviesti ja napauta Lähetä-painiketta.

Tämä toimii vain, jos Skype-yhteystietosi on lisännyt Skype-profiiliinsa matka- tai lankapuhelinnumeron. Jos tekstiviestivaihtoehtoa ei näy, valitse puhelinnumero näppäimistön avulla. Valitettavasti henkilö, jolle lähetit tekstiviestin, ei voi vastata sinulle Skypessä.

Tekstiviestin lähettäminen iPhone- tai iPod-yhteyshenkilöille

Tekstiviestin lähettäminen Skypestä iPhone- tai iPad-yhteyshenkilöillesi:

1. Kirjaudu Skypeen.
  2. Napauta Henkilöt ja valitse iPhonen yhteystiedot / iPodin yhteystiedot.
  3. Napauta yhteystietoa, jolle tekstiviesti lähetetään, ja valitse sitten puhelinnumero.
  4. Valitse Tekstiviestikuvake. ja kirjoita tekstiviesti ja napauta Lähetä-painiketta.
Tekstiviestin lähettäminen Skypen iPad-versiossa

Tekstiviestin lähettäminen käy helposti näppäimistön avulla:

Näppäimistö ja tekstiviestikuvake on valittu

1. Kirjaudu Skypeen.
  2. Napauta näppäimistökuvaketta.
  3. Kirjoita numero, johon tekstiviesti lähetetään, ja napauta sitten tekstiviestikuvaketta.
  4. Kirjoita viesti ja napauta Lähetä-painiketta.

Tekstiviestin lähettäminen Skype-yhteystiedon matka- tai lankapuhelimeen:

1. Kirjaudu Skypeen.
  2. Napauta yhteystietoa, jolle haluat lähettää tekstiviestin. Hänen profiilinsa tulee näkyviin.
  3. Napauta vaihtoehtoa Lisää ja valitse Tekstiviesti.
  4. Kirjoita viesti ja napauta Lähetä-painiketta.

Tämä toimii vain, jos yhteyshenkilö on lisännyt Skype-profiiliinsa matka- tai lankapuhelinnumeron. Jos tekstiviestivaihtoehtoa ei näy, valitse puhelinnumero näppäimistön avulla. Valitettavasti henkilö, jolle lähetit tekstiviestin, ei voi vastata sinulle Skypessä.

Tekstiviestin lähettäminen yhteyshenkilölle iPadin osoitekirjasta:

1. Kirjaudu Skypeen.
  2. Napauta Henkilöt > Luettelot > iPadin yhteystiedot.
  3. Napauta yhteyshenkilöä, jolle tekstiviesti lähetetään, ja valitse sitten Tekstiviesti.
  4. Kirjoita viesti ja napauta Lähetä-painiketta.