Ohje Linux

Lisätietoa Skypen Linux Alpha -versiosta

Skypen Linux Alpha on ensimmäinen julkaisu uudesta Skypen Linux -versiosta. Siinä ei ole vielä käytössä kaikkia ominaisuuksia, jotka tulevat lopulliseen versioon. Sen voi ladata maailmanlaajuisesti, mutta tällä hetkellä se on saatavana vain englanninkielisenä.

Skypen Linux Alpha -version käyttäjät voivat auttaa meitä testaamaan tätä uutta versiota, priorisoida uusia toimintoja ja antaa palautetta. Kannustamme antamaan mahdollisimman paljon palautetta Skype-yhteisön kautta tai Ohje-valikon Palaute-painikkeen avulla. Näin voit nopeasti auttaa meitä parantamaan puheluyhteyksiä ja puheluiden luotettavuutta.
Lue ja opi lisää.

Mikä on Skypen Linux Alpha -versio?
Tähän mennessä Skype on luonut erillisiä Skype-versioita erilaisille käyttöjärjestelmille ja laitteille. Tämä muuttuu pian. Viimeisen 12 kuukauden aikana olemme testanneet verkkopohjaista käyttöympäristöämme, jossa käyttäjien ei tarvitse asentaa lisäosaa Skype-puheluiden soittamista varten. Yhteyden saaminen ystäviin ja sukulaisiin ei ole koskaan ollut yhtä nopeaa ja helppoa kuin nyt osoitteessa Skype.com.

Miksi käyttäjät saavat kokeilla tätä alpha-versiota beta-version sijaan?
Halusimme saada tämän Skype-version käyttäjille mahdollisimman pian. Siinä ei ole vielä kaikkia Skypen ominaisuuksia, mutta toivomme, että Linux-käyttäjien avulla voimme siirtyä beta-versioon ja julkaista sen tulevien kuukausien aikana testaamalla asiakasohjelmaamme ja antamalla palautetta tekniseen tukeen.

Käyttääkö se avointa lähdekoodia?
Ei. Skypen Linux-versio on luotu verkkopohjaiseen asiakasohjelmaamme ja Linux-käyttäjät eivät voi käyttää sitä avoimen lähdekoodin avulla.

Miten saan Skypen Linux Alpha -version käyttööni?
Saat lisätietoa Skypen Linux Alpha -versiosta ja voi ladata sen Skype-yhteisön kautta..

Miten olette testanneet Skypen Linux Alpha -versiota?
Skypen Linux Alpha -versiota on testattu seuraavissa Linux-jakelupaketeissa:

• Fedora 23
  • Ubuntu Gnome 16.04
  • Ubuntu 16.04
  • OpenSuse KDE 13.2
  • Debian 8.5
  • OpenSuse Leap 42.1 KDE

Olemme testanneet sitä erilaisissa työpöytäympäristöissä: Gnome, Unity, Mate, Cinnamon, KDE. On kuitenkin muistettava, että kyseisten ympäristöjen välillä on eroja ja osa näistä seikoista liittyy olennaisesti käytettyyn ympäristöön (esimerkiksi ilmoitukset).

Lisäksi, Skypen Linux Alpha -versio on riippuvainen gnome-keyring- ja libgnome-keyring0-avaimenperäpaketeista tunnistetietojen tallennusta varten. Molemmat paketit on asennettu riippuvaisiksi Skypen Linux Alpha -version Alpha-pakettiin.

Huomautus:

• Sovellus ei käynnisty ilman libgnome-keyring0-avaimenperää. Jos havaitset tämän ongelman, varmista, että kyseinen paketti on asennettu.
  • Jos sovellus kysyy tunnuksia jokaisen käynnistyksen jälkeen, se tarkoittaa, että joko gnome-keyring-avaimenperäpaketti ei ole asennettuna järjestelmääsi tai gnome-keyring-ohjelma ei ole käynnissä. Varmista, että molemmat näistä ovat kunnossa.
  • Fedorassa havaitsimme ongelmia gnome-keyring-ohjelmaan liittyen. Tämä ongelma havaittiin gnome-keyring 3.18.2-versiossa. Ongelma on ratkaistu versiossa 3.18.3.

Toimiiko Skypen Linux Alpha -versio 32- vai 64-bittisessä järjestelmässä?
Skypen Linux Alpha -versio on luotu toimimaan vain 64-bittisessä järjestelmässä, sillä tämä on ensimmäinen versio ja haluamme saada tietää miten käyttäjät ottavat sen vastaan. 32-bittinen versio otetaan käyttöön mahdollisesti myöhemmin.

Ominaisuuksien vertailua (nykyisen) Skypen Linux- ja Skypen Linux Alpha -versioiden välillä

Ominaisuusluettelo Skypen Linux-versio (nykyinen) Skypen Linux Alpha -versio
Kahdenkeskinen näköpuhelu
Käytössä tällä hetkellä, jos molemmat käyttäjät käyttävät
Skypen Linux Alpha -versiota tai Skypen verkkoversiota Linuxin Chrome-selaimessa tai Chromebookilla.
Skypen PSTN-puhelut
Skype-tekstiviestit
Osta Skype-saldoa
Osallistujien lisääminen käynnissä oleviin puheluihin
Laitteen asetusten muuttaminen
Kahdenkeskisten pikaviestien lähettäminen
Pikaviestien lähettäminen ryhmälle
Skypen hymiöt
Soitonsiirto
Ystävien lisääminen Skype-yhteystietoihin
Keskustelujen aloittaminen
Kahdenkeskinen äänipuhelu
Ryhmä-äänipuhelut
Yhteystietojen jakaminen
Uudet hymiöpaketit

Milloin näköpuhelu tulee käyttöön?
Kahdenkeskiset näköpuhelut ovat käytössä tällä hetkellä, jos molemmat käyttäjät käyttävät Skypen Linux Alpha -versiota tai Skypen verkkoversiota Linuxin Chrome-selaimessa tai Chromebookilla. Näköpuhelu on mahdollinen vain, jos molemmat käyttäjät ovat näissä käyttöympäristöissä.

Äänipuhelu on tällä hetkellä mahdollinen vain

• kaikkien muiden Skype-yhteensopivien käyttöympäristöjen (kuten Android, iOS, Mac ja Windows) ja
  • Skypen Linux Alpha -version tai Chromen/Chromebookin välillä.

Nyt alkuvaiheessa haluaisimme saada palautetta näköpuheluiden käytöstä Linuxin Chrome-selaimen käyttäjiltä. Kerro mielipiteesi Skype-yhteisössä, Ohje-valikon Palaute-painikkeen avulla tai Twitterissä hashtagilla #skypefeedback.

Onko Skype-puheluiden soittaminen matka- ja lankapuhelimiin mahdollista?
Ei. Tämä ominaisuus ei ole tällä hetkellä käytössä Skypen Linux Alpha -versiossa. Mutta pysy kuulolla!

Milloin loput ominaisuudet tulevat käyttöön?
Toivomme, että voimme julkaista päivityksen noin kahden viikon välein. Näillä näkymin päivitykset tulevat Linuxin ohjelmistopäivityksen kautta ja tiedot muutoksista ilmoitetaan Skype-yhteisössä.
Tarkoituksenamme on lisätä puuttuvat ominaisuudet tulevien kuukausien aikana, kun siirrymme alpha-versiosta beta-versioon ja lopulta yleisesti saatavilla olevaan versioon.

Voinko käyttää yhtä aikaa Skypen Linux- ja Linux Alpha -versiota? Ovatko ne erillisiä sovelluksia? Soivatko molemmat sovellukset kun saan puhelun?
Koska sovellukset ovat erillisiä, voit käyttää niitä rinnakkain. Saapuvat puhelut soivat kahdesti, sillä ilmoituksia ei ole optimoitu kahden sovelluksen välillä. Tämä toiminto ei ole optimoitu alpha- ja beta-jaksojen aikana, joten toivomme, että käyttäjät käyttäisivät yhtä ohjemaa.

Siirtyykö keskusteluhistoriani?
Skypen Linux Alpha -versiossa voi tarkastella keskusteluhistoriaa enintään 30 päivän ajalta. Alpha-version aikana yritämme saada koko keskusteluhistoriasi käyttöösi.

Mitä Skypen asiakasohjelmaversiota puheluitteni vastaanottajien tulisi käyttää?
Varmista, että he käyttävät vähintään seuraavia Skypen asiakasohjelmaversioita Skypen Linux Alpha -version kanssa: Mac 7.26, Android 6.31, Windows 7.24, Skypen verkkoversio ja iOS 6.15.

Korjaako tämä saapuvan ryhmäpuhelun ongelman, joka on minulla on nykyään Skypen Linux-versiossa?
Kyllä, saapuvien ryhmäpuheluiden vastaanottamiseen liittyvä ongelma on korjattu Skypen Linux Alpha -versiossa. Varmista, että henkilöt, joille yrität soittaa tai joiden puheluihin yrität vastata käyttävät Skypen viimeisintä versiota.

Miksi en voi lisätä kolmatta henkilöä käynnissä olevaan kahdenkeskiseen äänipuheluun?
Skypen Linux Alpha -versiossa et voi lisätä kolmatta henkilöä käynnissä olevaan kahdenkeskiseen äänipuheluun. Tämä ongelma tullaan korjaamaan tulevissa versioissa.

Miten voin aloittaa ryhmäpuhelun?
Koska et voi lisätä uutta osallistujaa käynnissä olevaan kahdenkeskiseen puheluun Skypen Linux Alpha -versiossa, voit luoda uuden ryhmäkeskustelun kaikkien osallistujien kesken ja aloittaa sitten puhelun.

Miksi en voi soittaa tai vastaanottaa puheluita olemassa olevalta Skypen Linux-asiakasohjelmalta, kun käytän Skypen Linux Alpha -versiota?
Skypen Linux Alpha -versio käyttää uutta pilvipohjaista arkkitehtuuria, mikä parantaa puheluiden luotettavuutta ja mahdollistaa parempien ominaisuuksien kehittämisen verrattuna vanhaan arkkitehtuuriin, joka on käytössä Skypen Linux 4.3 -versiossa. Tämän siirtymävaiheen aikana saattaa ilmetä ongelmia, kun Skypen Linux 4.3 -versio poistuu käytöstä.

Miksi saan seuraavan viestin, kun joku yrittää soittaa minulle: "Tämä henkilö yritti tavoittaa sinua, mutta puhelun yhdistämisessä ilmeni virhe. Yritä soittaa henkilölle takaisin"?
Skypen Linux Alpha -versio käyttää uutta pilvipohjaista arkkitehtuuria. Windowsissa, Mac OS X:ssä, iPhonessa, iPadissä ja Androidissa olevia Skypen asiakasohjelmia ei ole vielä täysin siirretty uuteen pilvipohjaiseen arkkitehtuuriin. Kun kaikki Skypen asiakasohjelmat on siirretty kokonaan, tämä virhe poistuu.

Kyseinen virhe voi ilmaantua myös silloin, jos sinulle soittava henkilö käyttää vanhempaa Skypen versiota.

Miksi yhteystietoihini soittamani puhelut epäonnistuvat välillä Skypen Linux Alpha -versiossa?
Skypen Linux Alpha -versio käyttää uutta pilvipohjaista arkkitehtuuria. Windowsissa, Mac OS X:ssä, iPhonessa, iPadissä ja Androidissa olevia Skypen asiakasohjelmia ei ole vielä täysin siirretty uuteen pilvipohjaiseen arkkitehtuuriin. Kun kaikki Skypen asiakasohjelmat on siirretty kokonaan, puheluihin liittyvät ongelmat poistuvat.

Vaihtoehtoisesti voit yrittää soittaa yhteystiedolle Skypen Linux 4.3 -versiolla.

Miksi en voi soittaa näköpuheluja Linuxilla tai Chromebookilla?
Kahdenkeskiset näköpuhelut ovat käytössä tällä hetkellä, jos molemmat käyttäjät käyttävät Skypen Linux Alpha -versiota tai Skypen verkkoversiota Linuxin Chrome-selaimessa tai Chromebookilla. Näköpuhelu on mahdollinen vain, jos molemmat käyttäjät ovat näissä käyttöympäristöissä.
Äänipuhelu on tällä hetkellä mahdollinen vain

• kaikkien muiden Skype-yhteensopivien käyttöympäristöjen (kuten Android, iOS, Mac ja Windows) ja
  • Skypen Linux Alpha -version tai Chromen/Chromebookin välillä.

Nyt alkuvaiheessa haluaisimme saada palautetta näköpuheluiden käytöstä Linuxin Chrome-selaimen käyttäjiltä. Kerro mielipiteesi Skype-yhteisössä, Ohje-valikon Palaute-painikkeen avulla tai Twitterissä hashtagilla #skypefeedback.

Onko Skype yhteensopiva Linuxin kanssa myös jatkossa?
Kyllä, sitoudumme käytössä olevaan käyttöympäristöön. Linux-käyttäjämme ovat meille tärkeitä.

Mitä kautta voin antaa palautetta Skypen Linux Alpha -versiosta?
Voit antaa palautetta Skype-yhteisössä, Ohje-valikon Palaute-painikkeen avulla tai Twitterissä hashtagilla #skypefeedback.

Annan mielelläni virheenkorjaustietoja/lokeja. Kuinka voin tehdä sen?
Arvostamme käyttäjiltä saamaamme palautetta. Oletusarvoisesti lokien antaminen ei ole mahdollista sovelluksessa. Sinun otettava tämä toiminto käyttöön ennen kuin voit luoda lokitiedostoja. Kun luot lokitiedoston, siihen tallennetaan määrättyjä henkilötietoja Skypen tietosuojakäytännön mukaisesti. Kerättyjä tietoja tarvitaan ongelmien analysoimiseen ja ratkaisemiseen. Lokitiedostoissa ei ole keskusteluviestejä, ääni- tai videoviestejä tai muita vastaavia tietoja.

Jos havaitset ongelman, toimi seuraavalla tavalla:

1. Ota virheenkorjausvalikko käyttöön seuraavalla näppäinyhdistelmällä: Ctrl+Shift+Alt+D.
  2. Valitse virheenkorjausvalikossa Salli lokiin kirjaaminen.
  3. Yritä suorittaa uudelleen samat vaiheet, jotka teit aiemmin, jotta saat aikaiseksi saman ongelman.
  4. Kun olet saanut ongelman aikaiseksi, kirjaa loki.
    • Sovelluslokit löytyvät kohdasta ~/.config/skypeforlinux/logs (Kotihakemistossasi kohdan config/skypeforlinux/logs alla).
    • Luo tästä kansiosta arkisto. Esimerkiksi
      $ tar -zcvf skypeforlinux-logs.tar.gz
    • Sinun täytyy ehkä sulkea sovellus, sillä tiedostot saattavat muuttua, jos arkistoa luodaan sovelluksen ollessa käynnissä.
  5. Tämän jälkeen voit estää lokit valitsemalla virheenkorjausvalikossa Estä lokiin kirjaaminen.
  6. Muista myös antaa palautetta ongelmasta Skype-yhteisössä, niin tekninen tukemme ottaa sinuun yhteyttä, mikäli he tarvitsevat lokitietoja.