Koti Skypen Linux-versio

Lisätietoja Skypen Linux Beta -versiosta

Skypen Linux Beta on uusi versio Skypen Linux -versiosta. Siinä ei ole vielä käytössä kaikkia ominaisuuksia, jotka tulevat lopulliseen versioon.

Skypen Linux Beta -version käyttäjät voivat auttaa meitä testaamaan tätä versiota, priorisoida uusia toimintoja ja antaa palautetta. Kannustamme antamaan mahdollisimman paljon palautetta Skype-yhteisön kautta tai Ohje-valikon Palaute-painikkeen avulla. Näin voimme parantaa käyttäjäkokemusta, puhelujen yhdistämistä ja puhelujen luotettavuutta.
    Lue ja opi lisää.

Miksi käyttäjät saavat kokeilla tätä beetaversiota?

Halusimme saada tämän Skype-version käyttäjille mahdollisimman pian. Siinä ei ole vielä kaikkia Skypen ominaisuuksia, mutta toivomme, että Linux-käyttäjien avulla voimme tulevien kuukausien aikana julkaista tuotteen, kun asiakasohjelmaa on testattu ja tekninen tuki on saanut siitä palautetta.

Käyttääkö se avointa lähdekoodia?
    Ei. Skypen Linux-versio on luotu verkkopohjaiseen asiakasohjelmaamme ja Linux-käyttäjät eivät voi käyttää sitä avoimen lähdekoodin avulla.

Miten saan Skypen Linux Beta -version käyttööni?
    Voit ladata Skypen Linux Beta -version suoraan Skypen lataussivulta. Julkaisemme 64-bittisen DEB-version Debian-/Ubuntu-jakelupakettia varten ja 64-bittisen RPM-version Fedora-jakelupakettia ja muita Linux-versioita varten. Saat lisätietoja Skypen Linux Beta -version päivityksistä Skype-yhteisön kautta.

Kuinka saan päivitykset?

Vanhasta Skypen Linux-asiakasohjelmasta poiketen beetaversio käyttää osoitteessa https://repo.skype.com sijaitsevaa päivityssäilöä, joten saat päivitykset automaattisesti normaalien käyttöjärjestelmäpäivitysten myötä. Päivityksen asennuksen jälkeen voit varmistaa, että kaikki on päivitetty asianmukaisesti käynnistämällä sovelluksen uudelleen. Jos haluat varmistaa, että saat päivitykset, tarkista järjestelmän päivityssäilöt.

Millä järjestelmäkokoonpanoilla Skypen Linux Beta -versiota on testattu?
    Skypen Linux Beta -versiota on testattu seuraavissa Linux-jakelupaketeissa:

• Ubuntu 16.04+
    • Debian 8.5+
    • Fedora 24+
    • OpenSuse KDE 13.2+
    • OpenSuse Leap 42.1+ KDE

Olemme testanneet sitä erilaisissa työpöytäympäristöissä: Gnome, Unity, Mate, Cinnamon, KDE. On kuitenkin muistettava, että kyseisten ympäristöjen välillä on eroja ja osa näistä seikoista liittyy olennaisesti käytettyyn ympäristöön (esimerkiksi ilmoitukset).

Lisäksi, Skypen Linux Beta -versio on nykyään riippuvainen gnome-keyring- ja libgnome-keyring0-avaimenperäpaketeista tunnistetietojen tallennusta varten. Molemmat paketit on asennettu riippuvaisiksi Skypen Linux Beta -paketista.

Huomautus:

• Sovellus ei käynnisty ilman libgnome-keyring0-avaimenperää. Jos havaitset tämän ongelman, varmista, että kyseinen paketti on asennettu.
    • Jos sovellus kysyy tunnuksia jokaisen käynnistyksen jälkeen, se tarkoittaa, että joko gnome-keyring-avaimenperäpaketti ei ole asennettuna järjestelmääsi tai gnome-keyring-ohjelma ei ole käynnissä. Varmista, että molemmat näistä ovat kunnossa.
    • Fedorassa havaitsimme ongelmia gnome-keyring-ohjelmaan liittyen. Tämä ongelma havaittiin gnome-keyring 3.18.2-versiossa. Ongelma on ratkaistu versiossa 3.18.3.

Toimiiko Skypen Linux Beta -versio 32- vai 64-bittisessä järjestelmässä?
    Tarjoamme Skypen Linux Beta -version vain 64-bittisiin järjestelmiin. 32-bittinen versio saatetaan ottaa käyttöön myöhemmin, jos siihen osoitetaan kiinnostusta yhteisössä.

Mitkä Skypen aiemman Linux-asiakasohjelman ominaisuudet puuttuvat?

Skypen Linux Beta -versiosta puuttuu tällä hetkellä tuki ryhmävideopuheluille ja lähtien puheluiden näytön jakamiselle. Pyrimme lisäämään nämä ominaisuudet mahdollisimman pian. Näillä näkymin päivitykset tulevat Linuxin ohjelmistopäivityksen kautta ja tiedot muutoksista ilmoitetaan Skype-yhteisössä.

Onko Skype-puheluiden soittaminen matka- ja lankapuhelimiin mahdollista?

Kyllä.

Mitä kieliä Skypen Linux Beta -versio tukee?
    Brasilian portugali
    englanti
    espanja
    hindi
    hollanti
    italia
    kiina (yksinkertaistettu)
    ranska
    ruotsi
    saksa
    ukraina
    venäjä

Voinko käyttää yhtä aikaa Skypen Linux- ja Linux Beta -versiota? Ovatko ne erillisiä sovelluksia? Soivatko molemmat sovellukset kun saan puhelun?

Koska sovellukset ovat erillisiä, voit käyttää niitä rinnakkain. Saapuvat puhelut soivat kahdesti, sillä ilmoituksia ei ole optimoitu kahden sovelluksen välillä.

Siirtyykö keskusteluhistoriani?

Skypen Linux Beta -versiossa voi tarkastella keskusteluhistoriaa enintään 30 päivän ajalta. Tavoitteenamme on pidentää tätä aikaväliä.

Jos haluat varmuuskopioida keskusteluhistorian Skypen aiemmasta Linux-versiosta, voit käyttää vientityökalua, joka tallentaa sen HTML-muodossa. Se löytyy sovellusvalikon kohdasta Työkalut > Vie keskusteluhistoria Skype 4.3:sta.

Mitä Skypen asiakasohjelmaversiota puheluitteni vastaanottajien tulisi käyttää?

Varmista, että he käyttävät uusinta versiota, joka heidän alustalleen on saatavissa.

Jos haluat nähdä tulevien puhelujen näytön jakamisen, heillä on oltava Skypen Windows-versio 7.33 tai uudempi tai Skypen Mac-versio 7.46 tai uudempi.

Voinko käyttää Skypen Linux Beta -versiota samanaikaisesti kahdella tilillä?

Kyllä. Voit käynnistää toissijaisen istunnon komentorivin argumentilla ”--secondary”.

Voinko määrittää, että sovellus käynnistyy automaattisesti tai pienennettynä tai sulkea sen ilmaisinalueeseen?

Kyllä. Nämä vaihtoehdot löytyvät Työkalut-valikosta.

Voinko valita käytettävän kameran/mikrofonin?

Laitteen valinnan asetukset ovat käytettävissä puhelua soitettaessa. Napsauta +-kuvaketta ja valitse Ääni- ja videoasetukset.

Voinko käyttää Skypen Linux Beta -versiota välityspalvelimella?

Skypen Linux Beta -versiossa on järjestelmän HTTPS-välityspalvelimen perustuki. Voit määrittää sen ympäristöominaisuuden HTTPS_PROXY avulla käyttäen seuraavaa muotoa:
    https_proxy=http(s)://käyttäjänimi:salasana@isäntänimi:portti
    Käyttäjänimi-, salasana- ja porttiosat eivät ole pakollisia. Käyttäjänimi ja salasana tulee antaa URL-koodattuina.

Korjaako tämä saapuvan ryhmäpuhelun ongelman, joka on nykyään Skypen Linux-versiossa?
    Kyllä. Saapuvien ryhmäpuheluiden vastaanottamiseen liittyvä ongelma on korjattu Skypen Linux Beta -versiossa. Varmista, että henkilöt, joille yrität soittaa tai joiden puheluihin yrität vastata käyttävät Skypen viimeisintä versiota.

Miksi en voi soittaa tai vastaanottaa puheluita olemassa olevalta Skypen Linux-asiakasohjelmalta, kun käytän Skypen Linux Beta -versiota?
    Skypen Linux Beta -versio käyttää uutta pilvipohjaista arkkitehtuuria, mikä parantaa puheluiden luotettavuutta ja mahdollistaa entistä parempien ominaisuuksien kehittämisen paljon nopeammin kuin Skypen Linux 4.3 -arkkitehtuurissa. Kun Skypen Linux 4.3 -versiosta luovutaan, siirtymäkautena voi esiintyä yhteensopivuusongelmia.

Miksi saan tämän sanoman, kun joku yrittää soittaa minulle: ”Tämä henkilö yritti tavoittaa sinua, mutta puhelun yhdistämisessä ilmeni virhe. Yritä soittaa henkilölle takaisin”?
    Kyseinen virhe voi ilmetä, jos sinulle soittava henkilö käyttää vanhaa Skypen versiota.

Miksi en voi soittaa ryhmävideopuheluita?
    Kahdenvälinen videoyhteys on nyt tuettu kaikkien tärkeimpien Skype-asiakasohjelmien välillä. Ryhmävideopuheluiden lisäys on kuitenkin työn alla. Tällä hetkellä ryhmäpuheluissa kuuluu vain ääni.

Saan seuraavan sanoman asennuksen tai päivityksen aikana: ”Allekirjoituksen tarkistus epäonnistui”. Mitä teen?
    Skypen päivityssäilö on allekirjoitettu ja käyttää https-protokollaa. Jos saat tämän virheen Ubuntu-järjestelmässä, voit kokeilla seuraavaa:

koodikatkelma
    Muussa tapauksessa kokeile komentoa ”sudo c_rehash”.

En näe ilmaisinalueen kuvaketta. Miten voin korjata tilanteen?
    Sovellus käyttää joko GtkStatusIcon- tai libappindicator1-toimintoa sovelluksen ilmaisimen näyttämiseen (ilmaisinalueella). Se on asennettava.

Onko Skype yhteensopiva Linuxin kanssa myös jatkossa?
    Kyllä. Olemme sitoutuneet pysyvästi tukemaan tätä käyttöjärjestelmää. Linux-käyttäjämme ovat meille tärkeitä.

Miten voin antaa palautetta Skypen Linux Beta -versiosta?
    Voit antaa palautetta Skype-yhteisössä, Ohje-valikon Palaute-painikkeen avulla tai Twitterissä hashtagilla #skypefeedback.

Annan mielelläni virheenkorjaustietoja/lokeja. Kuinka voin tehdä sen?
    Arvostamme käyttäjiltä saamaamme palautetta. Lokien tekeminen ei ole oletusarvoisesti käytössä sovelluksessa. Sinun on otettava tämä toiminto käyttöön, ennen kuin voit luoda lokitiedostoja. Kun luot lokitiedoston, siihen tallennetaan määrättyjä henkilötietoja Skypen tietosuojakäytännön mukaisesti. Kerättyjä tietoja tarvitaan ongelmien analysoimiseen ja ratkaisemiseen. Lokitiedostoissa ei ole keskusteluviestejä, ääni- tai videoviestejä tai muita vastaavia tietoja.

Jos havaitset ongelman, toimi seuraavalla tavalla:

1. Ota virheenkorjausvalikko käyttöön painamalla Ctrl+Vaihto+Alt+D.
    2. Valitse virheenkorjausvalikosta Salli lokiin kirjaaminen.
    3. Yritä saada ongelma uudelleen aikaiseksi toimimalla samoin kuin aiemmin.
    4. Kun olet saanut ongelman aikaiseksi, kerää lokit:
      • Sovelluslokit löytyvät kohdasta ~/.config/skypeforlinux/logs (kotihakemistossasi kohdan .config/skypeforlinux/logs alla).
      • Luo tästä kansiosta arkisto. Esimerkiksi
        $ tar -zcvf skypeforlinux-logs.tar.gz
      • Sinun täytyy ehkä sulkea sovellus, sillä tiedostot saattavat muuttua, jos arkistoa luodaan sovelluksen ollessa käynnissä.
    5. Kun olet valmis, valitse virheenkorjausvalikosta Poista lokiin kirjaaminen käytöstä.
    6. Muista myös antaa palautetta ongelmasta Skype-yhteisössä, niin tekninen tukemme ottaa sinuun yhteyttä, mikäli he tarvitsevat lokitietoja.