Miten tiedostoja lähetetään ja vastaanotetaan Skypen Preview'n Windows 10 -versiossa?

Skype Preview'n avulla voit lähettää ja vastaanottaa kuvia ja useita erityyppisiä tiedostoja. Jos haluat lisätietoja jaettujen tiedostojen aika- ja kokorajoituksista, siirry kohtaan  Tiedostojen jakaminen Skypessä.

Tiedoston lähettäminen yksittäisessä tai ryhmäpikaviestikeskustelussa:

1. Kirjaudu Skypeen.
  2. Valitse Kontaktit- tai Viimeisimmät-välilehdessä kontakti tai keskustelu, jolle haluat lähettää tiedoston.
  3. Valitse keskusteluikkunassa  Lähetä kuva- tai  Lähetä tiedosto -kuvake keskusteluruudun vierestä.
  4. Siirry kansionäkymässä sen tiedoston kohdalle, jonka haluat lähettää, ja valitse tiedosto. Valitse Avaa.
  5. Tiedosto lähetetään keskustelun osallistujalle.

Voit lähettää tiedoston kontaktille äänipuhelun, ryhmäpuhelun, videopuhelun tai ryhmävideopuhelun aikana.  Toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään Skype Preview -versioon.
  2. Aloita puhelu.
  3. Valitse ikkunan oikeassa yläkulmassa oleva keskustelukuvake.
  4. Valitse keskusteluruutualueella  Lähetä kuva -painike tai  Lähetä tiedosto -painike.
  5. Siirry kansionäkymässä sen kuvan tai tiedoston kohdalle, jonka haluat lähettää, ja valitse se.
  6. Valitse Avaa. Tiedosto lähetetään puhelun osallistujille.

Kun joku yrittää lähettää sinulle tiedoston, tiedosto näky keskusteluikkunassa.

Jos tiedosto on kuva, voit tallentaa sen tietokoneeseen, kun valitset ja avaat sen ja valitset sitten Tallenna-vaihtoehdon.

Jos tiedostotyyppi on jokin muu (esim. asiakirja tai laskentataulukko), Skype lataa tiedoston automaattisesti puolestasi, kun napsautat sitä. Voit avata tiedoston valitsemalla sen tai voit valita sen lataussijainnin klikkaamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Näytä kansiossa -vaihtoehdon.

Löydät kontakteilta aiemmin vastaanottamasi tiedostot kyseisen kontaktin keskusteluhistorianäkymässä. Siirry keskusteluun ja vieritä ylös aiemmin saamaasi tiedostoon.

Kuten missä tahansa sähköpostiohjelmassa tai tiedostojen siirto-/lähetysohjelmassa sekä ladatessasi tiedostoja suoraan Internetistä, ole varovainen, kun hyväksyt tiedostoja muilta osapuolilta. Suosittelemme, että tarkistat kaikki saapuvat tiedostot ajantasaisella virustorjuntaohjelmalla, vaikka niiden lähettäjä olisi tuttu henkilö.