Video- ja nettikameraongelmien ratkaiseminen Skype Preview'n Windows 10 -versiossa

Tämä artikkeli auttaa sinua ratkaisemaan ongelmia, kun video- tai nettikamerasi kuvanlaatu on heikko, videokuva pysähtyy tai ei näy ollenkaan.

Aloita tästä:

1. Käytä uusinta Skype-versiota.
    Parannamme puhelujen laatua jatkuvasti. Siksi suorituskyky on paras mahdollinen silloin, kun sekä sinulla että keskustelukumppanillasi on käytössään Skypen uusin versio. Lataa uusin versio.

2. Tarkista yhteys.
    Jos videokuva jumittuu, muuttuu rakeiseksi tai siinä ilmenee liikkeen sumentumista, ongelma voi olla Internet-yhteydessäsi (tai kaverisi yhteydessä). Jos Skype havaitsee huonon yhteyden, se heikentää laatua yrittäessään estää puhelun katkeamisen. Tutustu oppaaseemme, jossa ratkaistaan yhteysongelmia.

3. Tarkasta nettikamerasi.
    Tarkista, että kamera on asennettu, liitetty tietokoneeseen ja päällä. Jos käytät ulkoista kameraa ja videokuvassa ilmenee ongelmia, kokeile liittää kamera johonkin toiseen USB-porttiin. Jos käytät USB-keskitintä, kokeile kameran liittämistä suoraan tietokoneeseen.

Jos kamera ei toimi vieläkään, kokeile seuraavissa osioissa annettuja ohjeita:

Jos et näe kaverisi videokuvaa, ongelma on joko hänen video- tai nettikamerassaan tai sinun asetuksissasi.

Tarkista tietosuoja-asetuksesi.
Valitse Skypessä Työkalut ja valitse sitten Asetukset. Varmista Skypen Asetukset-ikkunan Videokuvan vastaanotto ja näytön jakaminen automaattisesti -kohdassa, että joko kaikilta tai vain kontaktiluettelon jäseniltä on valittuna. Jos valitset ei keneltäkään -vaihtoehdon, et näe videokuvaa.

Jos et vieläkään näe kaverisi videokuvaa, ongelma ei todennäköisesti johdu omista asetuksistasi. Ehdota kaverillesi, että myös hän noudattaa tässä artikkelissa annettuja ohjeita.

1. Varmista, että nettikamerasi osoittaa sinua kohti ja että kameran edessä ei ole mitään esteitä.
    Jos huone on liian pimeä, nettikamerasi yrittää vahvistaa valoa ja kirkastaa kuvaa, mikä heikentää videokuvan laatua.

2. Onko video käytössä Skypessä?
    Varmista videopuhelun aikana, että video on otettu käyttöön. Jos videopainikkeen läpi kulkee viiva, se tarkoittaa, että video on poistettu käytöstä. Ota se käyttöön napsauttamalla videopainiketta.

3. Onko nettikamerasi jonkin toisen sovelluksen käytössä?
    Sulje kaikki nettikameraa mahdollisesti käyttävät sovellukset, kuten videoeditointiohjelmistot, virtuaaliset kameraohjelmistot, pikaviestiohjelmat ja Internet-selaimet. Jos nettikamerassasi palaa valo, kun se on käytössä, ja valo näkyy muutoin kuin Skype-puhelun aikana, jokin toinen sovellus käyttää kameraasi.

4. Onko sinulla useita kameroita?
    Jos tietokoneeseen on liitetty useita nettikameroita (sisäänrakennettu ja ulkoinen kamera), kokeile vaihtaa Skypen käyttämään kameraan. Valitse Työkalut ja valitse sitten Asetukset. Valitse Skypen Asetukset-ikkunassa Videoasetukset. Valitse eri laite.

5. Onko nettikamera asennettu oikein?
    Paina Windows-näppäintä ja kirjoita Laitehallinta. Valitse hakutuloksista Laitehallinta. Tarkista Kuvankäsittelylaitteet-kohdasta, että kamerasi on luettelossa. Napsauta sitä hiiren oikealla painikkeella ja valitse Ota käyttöön (jos Poista käytöstä ‑vaihtoehto on näkyvissä, kamera on jo otettu käyttöön). Jos kameraa ei näy luettelossa tai sen vieressä näkyy kysymys- tai huutomerkki, sinun on päivitettävä sen ohjainohjelmisto. Napsauta kameraa hiiren oikealla painikkeella, valitse Päivitä ohjainohjelmisto ja valitse sitten Etsi päivitettyä ohjausohjelmistoa automaattisesti. Jos Windows ei löydä uutta ohjainta, yritä etsiä ohjain valmistajan verkkosivuilta.

6. Oletko päivittänyt äskettäin Windows 8 ‑järjestelmästä?

• Paina Windows-näppäintä ja kirjoita Suorita. Valitse hakutuloksista Suorita.

• Kirjoita %localappdata%\Microsoft\Windows\1033 ja valitse sitten OK.

• Poista tiedosto StructuredQuerySchema.bin.

• Käynnistä tietokone uudelleen.

7. Tutustu valmistajan verkkosivustoon.
    Saatavilla on paljon erimerkkisiä nettikameroita, joten niiden toimimattomuuteen voi olla useita eri syitä. Erimerkkiset kamerat ovat erilaisia, joten valmistajan verkkosivustosta kannattaa aina etsiä vianetsintäohjeita.

Yhä ongelmia videokuvan kanssa?
Vanhojen kannettavien tietokoneiden sisäänrakennettujen kameroiden videokuva ei ole välttämättä kovin laadukas. Kannattaa harkita uuden nettikameran hankkimista. Tutustu Skypen kanssa parhaiten toimivien USB-nettikameroiden luetteloon.