Mitä minun tulisi tehdä, jos tililtäni lähetetään roskapostiviestejä tai -linkkejä?

Jotkut Skype-asiakkaat ovat kertoneet, että heidän tilejään on käytetty roskapostipikaviestien lähettämiseen heidän Skype-yhteyshenkilöilleen. Roskapostiviestejä ovat esimerkiksi linkit Baidu- ja LinkedIn-sivustoihin ja muihin suosittuihin palveluihin. Jos uskot, että Skype-tilisi on saatettu hakkeroida tällä tavoin, suojaa tilisi näiden ohjeiden avulla.

1. Yhdistä Skype-tilisi ja Microsoft-tilisi täysin.

Vaikka olisit aiemmin jo linkittänyt Skype-tilisi Microsoft-tiliisi, suosittelemme päivittämään tilit, jotta ne yhdistetään täysin toisiinsa. Se yksinkertaistaa sisäänkirjautumista, parantaa turvallisuutta ja helpottaa tilin palauttamista, jos unohdat salasanasi.

Kun olet päivittänyt tilisi, käytät Microsoft-tilin salasanaa myös kirjautuessasi sisään Skypeen.

2. Suojaa tilisi.

Paranna Microsoft-tilisi turvallisuutta ottamalla käyttöön kaksivaiheinen tarkistus. Se tehostaa suojausta tekemällä luvattoman sisäänkirjautumisen tiliisi entistäkin vaikeammaksi.

Lue lisää tilin suojaamisesta.

Uskomme, että hakkerit ovat hankkineet laittomasti muissa sivustoissa käytettyjä käyttäjänimen ja salasanan yhdistelmiä ja yrittäneet sitten käyttää niitä Skypeen kirjautumiseen. Jos käytät samoja kirjautumistietoja eri sivustoissa ja palveluissa, tietomurto yhteenkin näistä sivustoista vaarantaa tietoturvasi myös muissa sivustoissa, joissa olet käyttänyt samoja kirjautumistietoja. Siksi suosittelemme, että käytät Microsoft-tililläsi ainutkertaista käyttäjänimen ja salasanan yhdistelmää ja otat käyttöön kaksivaiheisen tarkistuksen.