Usein kysytyt kysymykset ja tunnetut ongelmat Skypessä

Takaisin hakutuloksiin
    • Ongelma, joka liittyy tietyn tekstin etsimiseen Skype-keskustelussa
      Kun käytät hakutoimintoa, hakutuloksena löytynyttä viestiä täytyy joskus napauttaa kahdesti, ennen kuin kohdistus siirtyy löydettyyn viestiin.

• Cortana-käyttöönottopainikkeet katoavat nopeasti
      Microsoft on tietoinen ongelmasta, jossa Cortana-, Hyväksy-, Lue lisää- ja Ehkä myöhemmin -painikkeet katoavat nopeasti, eikä niitä voi käyttää. Ratkaise ongelma käynnistämällä Skype uudelleen.

• Miksi Skype-videopuheluissa on ongelmia iOS-laitteessani (iPhonessa tai iPadissa)?
      Microsoft on tietoinen ongelmasta, jossa videopuhelut eivät toimi odotetusti iOS-laitteissa (iPhonessa tai iPadissa), ja ongelma yritetään korjata mahdollisimman pian.

• Miksi Skype-yhteystietoni tai saldoni puuttuu?
      Tämä voi tapahtua, jos olet kirjautunut sisään väärään tiliin. Lisätietoja.

• Miksi saldoni puuttuu, kun kirjaudun sisään Skypeen?
      Varmista, että olet kirjautunut sisään oikeaan tiliin käyttämällä sähköpostiosoitettasi, puhelinnumeroasi tai Skype-tilisi tietoja.

• Miksi minulta kysytään syntymäaikaani, kun kirjaudun sisään Skypeen?
      Microsoft-tili tarvitsee syntymäaikasi tarjotakseen parhaan käyttökokemuksen ja lasten verkkoturvallisuuden takia.

• Voinko vastaanottaa käännettyjä puheluita Skypen viimeisimmässä versiossa?
      Kyllä, tämä ominaisuus on lisätty. Lisätietoja Skype-kääntäjän käyttämisestä.

• Miksi yhteyshenkilöni ei näe viesti- ja puhelureaktioitani Skypessä?
      Viestireaktioita tuetaan vain Skypen viimeisimmässä versiossa. Lisätietoja.

• Voinko luoda tilin Skypen viimeisimmässä versiossa käyttämällä puhelinnumeroani?
      Jos luot tilin käyttämällä puhelinnumeroasi, muut eivät voi tilapäisesti löytää sinua Skypessä puhelinnumerosi avulla. Tämä on tunnettu ongelma, ja se korjataan pian. Ihmiset voivat kuitenkin löytää sinut koko nimesi perusteella Skypessä.

Jos käyttäjät eivät löydä sinua, seuraavassa on avuksi muutama vinkki:

• Napauta profiilikuvaasi, napauta Skype-profiili ja valitse Jaa profiili jakaaksesi yksilöidyn linkin ystäviesi ja sukulaistesi kanssa.
      • Napauta profiilikuvaasi, napauta Skype-profiili ja Skype-nimesi tulee näkyviin profiilissasi. Ystäväsi ja perheenjäsenesi voivat löytää sinut Skypessä Skype-nimesi kautta.
      • Aloita keskustelu ystäviesi ja perheenjäsentesi kanssa ensin. Keskustelu tulee näkyviin heidän Chats (Keskustelut) -näytössään, josta käsin he voivat keskustella kanssasi tai soittaa sinulle helposti.
    • Miksi Skypen uusin Android-versio (6.0+) kaatuu, kun verkkosivuja katsellaan Chromiumissa?
      Android System Webview’n Chromium-komponentti on luultavasti vanhentunut. Lisätietoja.
    • Miksi pikaviestieni lähettäminen keskeytyy yllättäen?
      Tarkista, että olet yhteydessä Internetiin. Jos olet muodostanut yhteyden Internetiin, käynnistä sovellus uudelleen.

• Miksi en näe vanhoja viestejä ryhmäkeskustelussa, jossa keskusteluhistoria on käytössä?
      Ongelmaan kehitetään parhaillaan ratkaisua, ja se yritetään saada pian korjattua.

• Mistä löydän Skype-tunnukseni?
      Valitse Oma profiili ja vieritä alaspäin kohtaan Skype.

Tulevat ominaisuudet:

• Lukemattoman viestin kuvake keskusteluikkunassa.
    • Viestin muotoilu (lihavointi, kursivointi, alleviivaus).
    • Ääniviestin toistaminen sovelluksessa

• Ongelma, joka liittyy tietyn tekstin etsimiseen Skype-keskustelussa
      Kun käytät hakutoimintoa, hakutuloksena löytynyttä viestiä täytyy joskus napauttaa kahdesti, ennen kuin kohdistus siirtyy löydettyyn viestiin.

• Kun soitetaan puhelua ja valitaan valintapaneelista kosketusäänet, ne eivät toimi, jos puhelussa on otettu tekstitykset käyttöön.
      Voit kiertää tämän ongelman poistamalla tekstitykset: Valitse haluamasi profiilikuvasi>Asetukset>Puhelut>Puhelun tekstitykset ja poista sitten käytöstä valinta Näytä tekstitykset ääni- ja videopuheluissa.

Huomautus: Jos et ole ottanut tekstityksiä käyttöön kaikissa ääni- ja videopuheluissa, mutta olet ottanut ne käyttöön yksittäisessä puhelussa, uuden puhelun aloittaminen yhteyshenkilön kanssa korjaa ongelman.

• Skype ei näy vaihtoehtona, kun yritetään sallia kameran ja mikrofonin käyttöoikeuksia Mac Mojave OS -asetuksissa.
      Korjaa ongelma suorittamalla nämä kaksi komentoa:
      • tccutil reset Microphone com.skype.skype
      • tccutil reset Camera com.skype.skype
    • Kun kirjaudutaan ulos Skypen Linux-versiosta, sovellus unohtaa tunnistetiedot, vaikkei toimintoa ole määritetty.
      Voit korjata ongelman asentamalla Gnome Keyring -paketin Linux-jakelijan paketinhallinnasta.

• Cortana-käyttöönottopainikkeet katoavat nopeasti
      Microsoft on tietoinen ongelmasta, jossa Cortana-, Hyväksy-, Lue lisää- ja Ehkä myöhemmin -painikkeet katoavat nopeasti, eikä niitä voi käyttää. Ratkaise ongelma käynnistämällä Skype uudelleen.

• Oikealta vasemmalle -kielet
      Oikealta vasemmalle -kielten tukeen liittyy tunnettu ongelma Skypen (versio 8) Windowsin työpöytäversiossa ja Skypen verkkoversiossa. Oikealta vasemmalle -kielten käyttäjille suositellaan Skypen uusinta Windows 10 -versiota (versio 14), joka tukee oikealta vasemmalle -kieliä täysin.

• Skype ei käynnisty oikein Mac OS 10.14 Mojavessa.
      Microsoft on tietoinen ongelmasta, jossa Skype ei käynnisty oikein Mac OS 10.14 Mojavessa. Ongelmaan kehitetään parhaillaan ratkaisua.

• Skypen Mac-versio pyytää minulta järjestelmänvalvojan tunnistetietoja aina, kun asennan tai päivitän Skypen.
      Ratkaise ongelma seuraavia ohjeita noudattamalla:
      1. Lataa uusin Skype-asennusohjelma (.dmg-tiedosto) osoitteesta Skype.com.
      2. Avaa asennustiedosto latauksen päätyttyä kaksoisnapsauttamalla sitä, ja näkyviin tulee Skype-sovelluskuvake. Älä asenna Skypeä vetämällä ja pudottamalla Skype-sovellusta tässä ikkunassa.
      3. Avaa etsimistoiminto ja etsi henkilökohtainen Sovellukset-kansiosi, joka on yleensä kohteessa Macintosh HD/Käyttäjät/[käyttäjänimesi]/Sovellukset/.
      4. Vedä Skype-sovellus Skype-asennusohjelman ikkunasta ja pudota se henkilökohtaiseen Sovellukset-kansioosi.

• Linuxin snap-paketoitu Skype ei käynnisty automaattisesti oikein.
      Ongelmaan kehitetään parhaillaan ratkaisua, ja se yritetään saada pian korjattua.

• Miksi Skype-yhteystietoni tai saldoni puuttuu?
      Tämä voi tapahtua, jos olet kirjautunut sisään väärään tiliin. Lisätietoja.

• Voinko vastaanottaa käännettyjä puheluita Skypen viimeisimmässä versiossa?
      Kyllä, tämä ominaisuus lisättiin Skypen viimeisimpään versioon. Lisätietoja Skype-kääntäjän käyttämisestä.

• Miksi yhteyshenkilöni ei näe viesti- ja puhelureaktioitani Skypessä?
      Viestireaktioita tuetaan vain Skypessä (versio 8). Lisätietoja.

• Voinko luoda tilin Skypen viimeisimmässä versiossa käyttämällä puhelinnumeroani?
      Jos luot tilin uudessa Skypessä (versio 8) käyttämällä puhelinnumeroasi, muut eivät voi tilapäisesti löytää sinua Skypessä puhelinnumerosi avulla. Tämä on tunnettu ongelma, ja se korjataan pian. Ihmiset voivat kuitenkin löytää sinut koko nimesi perusteella Skypessä.

Jos käyttäjät eivät löydä sinua, seuraavassa on avuksi muutama vinkki:

• Napauta profiilikuvaasi, napauta Skype-profiili ja valitse Jaa profiili jakaaksesi yksilöidyn linkin ystäviesi ja sukulaistesi kanssa.
      • Napauta profiilikuvaasi, napauta Skype-profiili  ja Skype-nimesi tulee näkyviin profiilissasi. Ystäväsi ja perheenjäsenesi voivat löytää sinut Skypessä Skype-nimesi kautta.
      • Aloita keskustelu ystäviesi ja perheenjäsentesi kanssa ensin. Keskustelu tulee näkyviin heidän Chats (Keskustelut) -näytössään, josta käsin he voivat keskustella kanssasi tai soittaa sinulle helposti.
    • Saapuvia puheluita ei voi yhdistää nykyiseen puheluun
      Puheluiden yhdistämistoimintoa ei ole vielä lisätty sovellukseen.

• Punainen näytönjakamisreuna ei näe näytön jakamisen aikana Skypen Linux-versiossa
      Punainen reuna, joka ilmoittaa näytön jakamisesta ja siitä, minkä näytön jaat, ei tällä hetkellä näe Skypen Linux-versiossa.

• Wayland-näyttöpalvelinta käyttävät Linux-käyttäjät eivät voi jakaa näyttöään
      Linux-versiot, joissa on Wayland-näyttöpalvelin (esimerkiksi Ubuntu 17.10), eivät tue näytön jakamista. Voit ratkaista ongelman käyttämällä käyttöjärjestelmää, joka on varustettu Xorg-palvelimella Wayland-palvelimen sijaan.

• MacOS Mojaven (10.14) käyttäjillä voi ilmetä ongelma, jossa video ei toimi.
      Ongelmaan kehitetään parhaillaan ratkaisua, ja se yritetään saada pian korjattua.
    Siirry uusimpiin mobiiliversion julkaisutietoihinSiirry uusimpiin työpöytäversion julkaisutietoihin