Koti Uuden Skypen Android- ja iPhone-versiot

Kuinka voin soittaa puhelun uudessa Skypessä?

Voit soittaa muille Skypen käyttäjille ilmaiseksi soittamalla puhelun Skypestä Skypeen. Jos haluamasi henkilö ei ole tavoitettavissa Skypessä, voit soittaa hänelle matkapuhelimeen tai lankapuhelimeen – tarvitset vain jonkin verran Skype-saldoa tai paketin.

Tässä kerrotaan, miten voit soittaa maksuttoman puhelun Skypestä Skypeen:

1. Napauta puhelupainiketta puhelupainike, niin saat esiin viimeisimpien puhelujen luettelon tai voit etsiä henkilöitä.
    2. Valitse henkilö tai ryhmä, jolle haluat soittaa, ja sitten…
      • Soita äänipuhelu: Napauta puhelupainiketta Äänipuhelupainike.
      • Soita videopuhelu: Napauta videopuhelupainiketta Videopuhelupainike.
      • Soita olemassa olevalle ryhmälle: Napauta ääni- Äänipuhelupainike tai videopuhelupainiketta Videopuhelupainike.
      • Soita uudelle ryhmälle: Napauta Soita usealle henkilölle ryhmäpuhelupainike -painiketta, napauta kunkin puheluun sisällytettävän henkilön vieressä olevaa valintanappia ja napauta sitten puhelupainiketta. Uudet ryhmäpuhelut alkavat aina äänipuheluna, mutta voit ottaa videon käyttöön puhelun aikana painamalla videopainiketta videopuhelupainike.
    3. Napsauta puhelun lopuksi Lopeta puhelu Lopeta puhelu -painike -painiketta, niin yhteys katkeaa.

Vaihtoehtoisesti voit aloittaa puhelun mistä tahansa kahdenkeskisestä keskustelusta tai ryhmäkeskustelusta käsin napauttamalla ääni- Äänipuhelupainike tai videopuhelun Videopuhelupainike painiketta.

Jos olet kirjautunut sisään Skypeen, voit vastaanottaa puheluja. Näyttöön tulee saapuvan puhelun ilmoitusnäyttö. Napauta puhelupainiketta Äänipuhelupainike, kun haluat vastata puheluun äänipuheluna, tai napauta videopainiketta videopuhelupainike, kun haluat vastata videopuheluna. Jos et halua vastata puheluun, voit hylätä puhelun valitsemalla Lopeta puhelu -painikkeen Lopeta puhelu -painike. Jos olet offline-tilassa ja ääniviestit on aktivoitu, soittaja voi jättää viestin tai voit määrittää soitonsiirron toiseen numeroon.

Tarvitset hieman Skype-saldoa tai paketin, jotta voit soittaa matka- tai lankapuhelimeen. Jos olet jo tallentanut kyseisen henkilön yhteystiedot, napauta puhelupainiketta puhelupainike ja napauta sitten yhteystiedoissasi kyseisen henkilön nimen vieressä olevaa Soita-painiketta Äänipuhelupainike. Jos henkilöllä on useampi kuin yksi puhelinnumero tallennettuna, voit valita avattavasta luettelosta numeron, johon haluat soittaa. Voit myös napauttaa puhelupainiketta puhelupainike ja näppäillä sitten numeron käyttämällä valintapaneelia valintapaneelipainike.

Puhelun aikana puhelun säätimet ovat piilossa. Napauta näyttöä, niin saat ne näkyviin.

• kaiutintilapainike Voit ottaa kaiutinpuhelimen käyttöön tai poistaa sen käytöstä.
    • Mikrofonipainike Voit ottaa mikrofonin käyttöön tai poistaa sen käytöstä.
    • lopeta puhelu -painike Voit lopettaa puhelun.
    • Videopuhelupainike Voit ottaa videon käyttöön tai poistaa sen käytöstä.
    • Lisää osallistuja -painike Voit lisätä puheluun osallistujia.
    • Voit ottaa ja jakaa kuvia ja keskustella niistä.
      1. Sipaise vasemmalle ja napauta sitten kuvauspainiketta, jos haluat ottaa kuvan, tai napauta kuvapainiketta, niin voit valita tallennetun valokuvan jaettavaksi.

Jaa valokuva puhelussa
      2. Napauta lähetyspainiketta.

lähetä valokuva
      3. Lähettämäsi valokuva tulee automaattisesti näkyviin kaverisi näytössä.

vastaanota valokuva puhelun aikana
    • Voit lähettää reaktioita. Kerro ystävillesi, miltä sinusta tuntuu. Lähetä heille ”vau”, peukku tai jokin muu reaktio.
      1. Sipaise vasemmalle reaktionvalitsimessa.

Lähetä reaktio
      2. Näyttöön tulee valikoima erilaisia reaktioita. Uusia reaktioita lisätään usein, ja ne saattavat vaihdella alueittain.

reaktionvalitsin
      3. Napauta reaktiota, jonka haluat lähettää.

lähetä reaktio puhelun aikana
      4. Lähettämäsi reaktio tulee automaattisesti näkyviin kaverisi näytössä.

vastaanota reaktio
    • kaiutintilapainike Voit ottaa kaiutinpuhelimen käyttöön tai poistaa sen käytöstä.
    • mikrofonipainike Voit ottaa mikrofonin käyttöön tai poistaa sen käytöstä.
    • lopeta puhelu -painike Voit lopettaa puhelun.
    • videopuhelupainike Voit ottaa videon käyttöön tai poistaa sen käytöstä
    • Vaihda etukamerasta takakameraan Voit vaihtaa etukamerasta takakameraan
    • Lisää osallistuja -painike Voit lisätä puheluun osallistujia.
    • Voit ottaa ja jakaa kuvia ja keskustella niistä.
      1. Sipaise vasemmalle ja napauta sitten kuvauspainiketta, jos haluat ottaa kuvan, tai napauta kuvapainiketta, niin voit valita tallennetun valokuvan jaettavaksi.

Jaa valokuva puhelussa
      2. Napauta lähetyspainiketta.

lähetä valokuva
      3. Lähettämäsi valokuva tulee automaattisesti näkyviin kaverisi näytössä.

vastaanota valokuva puhelun aikana
    • Voit nähdä haluamasi henkilön. Voit vaihtaa oman videosyötteesi ja kaverisi videosyötteen välillä painamalla videosyötettä pitkään ja vetämällä sen plus plus-painike -painikkeeseen, jolloin kyseisen henkilön videosyöte tulee puhelualustalle tai poistuu siitä. Ryhmäpuhelun aikana, voit painaa pitkään mitä tahansa videosyötettä yläreunan valintanauhassa ja vetää sen alas puhelualustalle.

siirrä videosyötettä alustalla
    • Voit lähettää reaktioita. Kerro ystävillesi, miltä sinusta tuntuu. Lähetä heille ”vau”, peukku tai jokin muu reaktio.
      1. Sipaise vasemmalle reaktionvalitsimessa.

reaktionvalitsin
      2. Näyttöön tulee valikoima erilaisia reaktioita. Uusia reaktioita lisätään usein, ja ne saattavat vaihdella alueittain.

reaktiot
      3. Napauta reaktiota, jonka haluat lähettää.

lähetä reaktio
      4. Lähettämäsi reaktio tulee automaattisesti näkyviin kaverisi näytössä.

vastaanota reaktio

Enintään 25 henkilöä (24 ja sinä itse) voi osallistua samaan äänipuheluun. Vastaanotettavien videovirtojen enimmäismäärä on 6, mutta se voi vaihdella laitteittain.

Kyllä, valintapaneelia käyttämällä voit näppäillä maksuttomat numerot Skypeen. Kaikki käyttäjät voivat soittaa maksutta seuraavassa eriteltyihin maakohtaisiin numeroihin:

Ranska: +33 800, +33 805, +33 809
    Puola: +48 800
    Iso-Britannia: +44 500, +44 800, +44 808
    Yhdysvallat: +1 800, +1 866, +1 877, +1 888
    Taiwan: +886 80

Ei, et voi soittaa hätäpuheluja hätänumeroihin Skypessä. Tarvittaessa soita hätänumeroon matka- tai lankapuhelimella. Lisätietoja on Skypen käyttöehdoissa.