Helppokäyttöominaisuudet Skypen uudessa Windows-, Mac- ja Linux-versiossa

Takaisin hakutuloksiin

Käyttöä helpottavien toimintojen avulla toimintarajoitteiset henkilöt voivat siirtyä laitteessaan ja hallita sitä.

Teeman mukauttaminen

Skype tarjoaa useita tapoja mukauttaa käyttökokemusta tarpeidesi mukaan. Esimerkkinä on suurikontrastinen tila, joka parantaa luettavuutta.

• Valitse oma avatarisi, jolloin profiilisi tulee näkyviin.
    • Valitse teema, jota haluat mukauttaa.
    • Voit valita teeman tarpeidesi mukaan.
      Huomautus: Jos sinulla on ongelmia lukea tekstiä, jonka tausta on monivärinen, valitse suurikontrastinen teema.

Teemojen pikanäppäimet

Voit siirtyä teeman valintaan nopeasti seuraavasti:
    • Macissa: Komento + T
    • Windowsissa: Ctrl + T
    Voit vaihdella nykyisen teeman Vaalea- ja Tumma-tilan välillä seuraavasti:
    • Macissa: Komento + Vaihto + T
    • Windowsissa: Ctrl + Vaihto + T

Pikanäppäimet

Voit siirtyä Skypessä nopeasti pikanäppäimillä. Lisätietoja.

Fonttikoko

Voit määrittää Skypen oletusarvoisen fonttikoon.

• Macissa voit lähentää tai loitontaa näkymää tai palauttaa sen todelliseen kokoon yläpalkin Näytä-valikon avulla
      • Komento + + lähentää
      • Komento + - loitontaa
      • Komento + 0 palauttaa todelliseen kokoon
    • Windowsissa Alt + V avaa Näkymä-valikon, jossa voit lähentää ja loitontaa näkymää tai palauttaa sen todelliseen kokoon
      • Ctrl + Vaihto + = lähentää
      • Ctrl + - loitontaa
      • Ctrl + 0 palauttaa todelliseen kokoon

Saapuviin puheluihin vastaaminen automaattisesti

Voit määrittää Skypen vastaamaan puheluihin automaattisesti.
    • Valitse oma avatarisi.
    • Selaa kohtaan Puhelut.
    • Ota Vastaa saapuvaan puheluun automaattisesti käyttöön.
    • Toissijaisesti voit määrittää myös Käynnistä oma videokuva automaattisesti -asetuksen.

Skypen käyttäminen käyttöä helpottavien toimintojen kanssa

Skype on suunniteltu toimimaan käyttöä helpottavien toimintojen kanssa. Näitä ovat esimerkiksi Windowsiin ja MacOS:ään sisältyvät näytönlukuohjelmat.

Lisätietoja Windowsin Lukijan määrittämisestä.

Lisätietoja Macin VoiceOverin määrittämisestä.

Microsoft on tietoinen mahdollisista suorituskykyongelmista, kun uutta Skype-versiota käytetään VoiceOverin kanssa vanhoissa MacOS-versioissa. Microsoft suosittelee päivittämistä uusimpaan MacOS-versioon ja saatavilla olevien päivitysten asentamista.

Microsoft pyrkii jatkuvasti parantamaan Skypen helppokäyttöisyyttä, mutta jos arvostat aiemman version käyttökokemusta, voit ladata sen noudattamalla alla olevia ohjeita.

Mac-käyttäjät:

1. Sulje Skype, jos se on käynnissä.
    2. Lataa edellinen versio.
    3. Valitse Asenna.
    4. Kun näyttöön tulee kehote, valitse sovelluksen korvaaminen.
    5. Edellinen versio asennetaan, ja se korvaa nykyisen version.

Windows-käyttäjät:

1. Lataa edellinen versio.
    2. Noudata näyttöön tulevia asennusohjeita.
    3. Edellinen versio asennetaan, ja se korvaa nykyisen version.

Jos haluat teknistä tukea Skypen Mac- tai Windows-version käyttöön, ota yhteys Microsoftin Aputoimintojen Answer Deskiin. Siirry Microsoftin Aputoimintojen Answer Desk -sivustoon ja etsi oman alueesi yhteystiedot.