Skypen helppokäyttötoiminnot

Takaisin hakutuloksiin

Käyttöä helpottavien toimintojen avulla toimintarajoitteiset henkilöt voivat siirtyä laitteessaan ja hallita sitä.

Teeman mukauttaminen

Skype tarjoaa useita tapoja mukauttaa käyttökokemusta tarpeidesi mukaan.

1. Valitse profiilikuvasi
    2. Valitse Asetukset settings button.
    3. Mukauta valitsemalla Ulkoasu Appearance button :
      • Väri.
      • Vaalea tai tumma tila.
      • Suuren kontrastin vaalea tai suuren kontrastin tumma tila.

Teemojen pikanäppäimet työpöydällä

Voit siirtyä teeman valintaan nopeasti seuraavasti:

• Macissa: Komento + T
    • Windowsissa: Ctrl + T

Voit vaihdella nykyisen teeman Vaalean ja Tumman tilan välillä seuraavasti:

• Macissa: Komento + Vaihto + T
    • Windowsissa: Ctrl + Vaihto + T

Tekstityksen ottaminen käyttöön

1. Valitse ääni- tai videopuhelun aikana Lisää more button-painike.
    2. Valitse Ota tekstitys käyttöön.

Lue lisää tekstityksen käytöstä Skypessä.

Pikanäppäimet

Voit siirtyä Skypessä nopeasti pikanäppäimillä. Lisätietoja.

Fonttikoko

Voit määrittää Skypen oletusarvoisen fonttikoon työpöytä- ja verkkoversiossa.

• Macissa voit lähentää tai loitontaa näkymää tai palauttaa sen todelliseen kokoon yläpalkin Näytä-valikon avulla
      • Komento + + lähentää
      • Komento + - loitontaa
      • Komento + 0 palauttaa todelliseen kokoon
    • Windowsissa Alt + V avaa Näkymä-valikon, jossa voit lähentää ja loitontaa näkymää tai palauttaa sen todelliseen kokoon
      • Ctrl + Vaihto + = lähentää
      • Ctrl + - loitontaa
      • Ctrl + 0 palauttaa todelliseen kokoon

Saapuviin puheluihin vastaaminen automaattisesti

Voit määrittää Skypen vastaamaan puheluihin automaattisesti. (ei käytettävissä Skypen verkkoversiossa)

• Valitse profiilikuvasi.
    • Valitse AsetuksetSettings button.
    • Valitse PuhelutCalling icon.
    • Valitse Vastaa puheluihin automaattisesti.
    • Toissijaisesti voit määrittää myös Käynnistä oma videokuva automaattisesti -asetuksen.

Mikrofonin ja videon tilan tarkistaminen

Mikrofonin tilan ilmoittaminen puhelun aikana:

• Mac – [Komento] + Vaihto + Optio + [M]
    • Windows – Ctrl + Alt + M

Oman videotilan ilmoittaminen puhelun aikana:

• Mac – [Komento] + Vaihto + Optio + [K]
    • Windows – Ctrl + Shift + Alt + K

Skypen käyttäminen käyttöä helpottavien toimintojen kanssa

Skype on suunniteltu toimimaan käyttöä helpottavien toimintojen kanssa. Näitä ovat esimerkiksi Windowsiin ja MacOS:ään sisältyvät näytönlukuohjelmat.

Lisätietoja Windowsin Lukijan määrittämisestä.

Lisätietoja Macin VoiceOverin määrittämisestä.

Huomautus: Skype ei tarjoa käyttäjille laitteistoa, mukaan lukien laitteita, jotka on tarkoitettu erityisesti toimintarajoitteisille henkilöille.