Kaikki tuotteet

Skype-haastattelut poistuu

Takaisin hakutuloksiin

Mikä Skype-haastattelut on?

Skype-haastattelut on mukautettu verkkosovellus, joka yhdistää aikataulutuksen, jaetun kankaan, muistiinpanot ja Skype-videopuhelut yhdeksi työkaluksi.

Miksi Skype-haastattelut on jäämässä pois käytöstä?

Skype-haastattelujen esikatselun aikana saimme paljon palautetta. Osa palautteesta on otettu käyttöön Skype-ydinkäyttökokemuksessa. Microsoft on myös lisännyt uusia ominaisuuksia, jotka menevät osittain päällekkäin Skype-haastattelujen kanssa, joten kyseinen tuote on päätetty poistaa käytöstä. Kiitos osallistumisesta esikatseluun ja palautteen antamisesta.

Minulla on ajoitettuna haastatteluja Skype-haastatteluissa. Mitä tapahtuu nyt?

Yritämme tehdä siirtymisen Skype haastatteluista toiseen ratkaisuun (kuten valmiiseen Skype-videopuhelukokemukseen) mahdollisimman saumattoman, joten 31.8.2019 saakka ajoitetut haastattelut pysyvät ennallaan. 31.8.2019 jälkeen Skype-haastattelujen verkkosivusto ohjaa Skype-sivustoon, jossa on muita vaihtoehtoja ja välineitä haastatteluihin. Tällaisia ovat esimerkiksi Skype ja Microsoft Whiteboard. Alla on ehdotettu joitakin Skype-ominaisuuksia ja muita työkaluja, joita voit käyttää haastatteluissa 31.8.2019 jälkeen. Saat lisätietoja valitsemalla alta itseäsi vastaavan tilanteen.

Rekrytoija haluaa saada yhteyden ehdokkaisiin, esivalita heidät, saada heidät mukaan haastatteluprosessiin ja suorittaa haastattelun jälkeen seurantaa.

• Yhteyden saaminen ehdokkaisiin:
      Hae Skypen hakemistosta Skype-nimen, sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron mukaan, jotta löydät ehdokkaan ja voit lähettää hänelle viestin, vaikka ette vielä olisikaan yhteyshenkilöitä. Voit myös soittaa ehdokkaan PTSN-numeroon käyttämällä Skypestä puhelimeen -toimintoa. Sen avulla voit soittaa matka- ja lankapuhelimiin (tarvitset Skype-saldoa tai tilauksen).

• Ehdokkaiden esivalinta ja haastattelu:
      Puhelun aikana haluat ehkä tallentaa keskustelun, jos haluat jakaa sen muille haastattelijoille tai kerrata keskustelun muistiinpanoja varten. Skype tukee puhelutallennetta, jonka avulla voit nauhoittaa keskustelun ja tallentaa sen myöhempää käyttöä varten.
      Microsoft OneNote on erinomainen ratkaisu muistiinpanojen tekemiseen haastattelun aikana. Voit luoda osia ja sivuja sekä jakaa omat muistiinpanosi muille käyttäjille tarkastelua ja kommentointia varten.

• Haastattelujen ajoittaminen:
      Jos hakija läpäisee esikarsinnan, voit ajoittaa ehdokkaalle haastatteluja organisaation muiden käyttäjien kanssa. Luo ryhmäkeskustelu ja jaa linkki kyseisestä ryhmäkeskustelusta muille haastattelijoille ja ehdokkaalle. He voivat käyttää Skypeä oman Microsoft-tilin tai vierastilin kautta – Skype-kirjautumista ei tarvita – Windows-, Mac-, iOS-, Android- tai selainversiossa. Voit myös jakaa linkin profiiliisi kahdenkeskisten keskustelujen käymiseksi. Voit lopuksi käyttää Skypen puhelun ajoittamistoimintoa ja sopia ajankohdan ehdokkaalle. Skype muistuttaa sinua, kun ajoitettu puhelu alkaa.

Jotta ehdokasta voidaan arvioida helpommin ja hänen tekniset taitonsa voidaan ymmärtää, haastattelijat voivat liittyä haastatteluun Skypen (ja muiden Microsoftin työkalujen) avulla, arvioida ehdokasta ja antaa palautetta rekrytoijalle.

• Haastatteluun liittyminen:
      Napsauta linkkiä, jonka rekrytoija tai haastattelun ajoittaja on jakanut sinulle. Sen kautta voit liittyä ryhmäkeskusteluun ja soittaa puhelun Skypellä käyttämällä haluamaasi laitetta (huomaa, että kaikki toiminnot eivät ole käytettävissä kaikissa laitteissa; varmista täältä, että haluamasi toiminto on käytettävissä laitteessasi).

• Ehdokkaan arviointi:
      Voit keskustella ehdokkaan kanssa ja esittää kysymyksiä käyttämällä Skypen ääni- ja videopuhelutoimintoja. Voit käyttää videopuhelussa taustan sumennusta (Windowsissa ja Macissa), jos haluat, ettei ehdokas näe ympäristöäsi.
      Skype tukee myös näytön jakamista, joten voit jakaa koko näytön tai tietyn ikkunan tai ohjelman. Voit määrittää ehdokkaan jakamaan näyttönsä, jotta hän voi esitellä ansioluettelonsa, koodaustaitonsa, aiemmat työt tai muut kohteet, joiden avulla voit arvioida hänen sopivuutensa suunniteltuun rooliin. Skype tukee puhelutallennetta, jonka avulla voit nauhoittaa keskustelun ja tallentaa sen myöhempää käyttöä varten.
      Jos tarvitset yhteisen luonnoslehtiön, voit ladata Microsoft Whiteboardin ja käyttää sitä. Varmista ennen haastattelua, että ohjelmisto on ladattu omaan laitteeseesi ja myös ehdokkaan laitteeseen. Koodausta edellyttävissä teknisissä haastatteluissa voit käyttää joko näytön jakamista ehdokkaan koneesta, jotta hän voi esitellä koodaustaitojaan, tai Microsoft Visual Studio Live Sharea.
      Voit tehdä muistiinpanoja Microsoft OneNoten avulla ja jakaa ne muille organisaation jäsenille. Skype tukee näyttökuvia puhelun aikana, joten voit sijoittaa näyttökuvat OneNote-muistikirjaan.
    • Testaa laitteistosi:
      Testaa laitteistosi ennen haastattelua. Varmista, että tietokoneeseen on asennettu Skype. Jos käytät Skypen online-versiota, kirjaudu sisään ja salli äänen ja videon käyttö. Testaa ääni käyttämällä toimintoa Echo / Sound Test Service. Testaa video, jotta olet valmis soittamaan.

• Liity haastatteluun:
      Napsauta linkkiä, jonka rekrytoija tai haastattelija on toimittanut. Sen kautta pääset kokoukseen, jossa voit muun muassa lähettää viestejä, soittaa ääni- ja videopuheluja ja jakaa näyttösi. Voit lisäksi käyttää taustan sumennusta (Windowsissa ja Macissa) ja sumentaa taustan, jotta haastattelijat eivät näe ympäristöäsi.