Mikä on tila-asetus ja miten se vaihdetaan Skypen Windows-työpöytäversiossa?

Tämä artikkeli on saatavana myös tuotteille:

Tila-asetuksesi mukaan kontaktisi tietää, oletko tavoitettavissa keskusteluun. Tila määritetään automaattisesti, mutta voit vaihtaa sitä manuaalisesti milloin tahansa. Klikkaa tilakuvaketta profiilikuvasi vieressä ja valitse oikea tila luettelosta.

Eri tilakuvakkeita voidaan näyttää Skype-nimen vieressä.
Kunkin kontaktisi nimen vieressä näkyy tilakuvake kontaktiluettelossa, joten tiedät, miten parhaiten saat heihin yhteyttä. Kuka tahansa, jonka nimen vieressä on kuvake , on Skype-käyttäjä, joten hänelle saa soittaa ilmaiseksi.

Jos viet hiiren kontaktin tilakuvakkeen ylle, näet lisätietoja hänen tilastaan. Näet, onko offline-tilassa oleva kontakti ottanut soitonsiirron tai ääniviestin käyttöön, sekä päivämäärän ja kellonajan, jolloin kontakti oli viimeksi online-tilassa ja jolloin viimeksi olit yhteydessä hänen kanssaan.

Lisätietoja offline-tilassa olevasta kontaktista: Soitonsiirron vaihtoehdot, edellinen toiminto ja edellinen keskustelu sinun kanssasi.

Seuraavassa taulukossa selitetään tilakuvakkeet, jotka voit valita itsellesi, tai jotka näkyvät kontaktiesi vieressä.

Tila Kuvaus
Online-tilassa
Tämä näkyy yleensä silloin, kun kirjaudut ensimmäisen kerran Skypeen. Kontaktisi näkevät, että olet online-tilassa ja että he voivat ottaa yhteyttä sinuun. Pikaviestit toimitetaan välittömästi.

Poistunut
Kontaktisi näkevät, että olet kirjautunut Skypeen mutta että et ole tietokoneella. Pikaviestit toimitetaan välittömästi, ja kontaktisi voivat yrittää soittaa sinulle.

Voit määrittää, kuinka monen minuutin käyttämättömyyden jälkeen tilaksi vaihtuu Poistunut. Toimi seuraavasti:

1. Valitse Työkalut> Asetukset.
  2. Valitse Yleiset asetukset ja merkitse Näytä minut Poistunut-tilassa, kun en ole tehnyt tehnyt mitään x minuuttia -asetus valintamerkillä. Kirjoita sitten minuuttimäärä kenttään.
  3. Valitse Tallenna.

Jos arvona on 0, tilasi ei ole koskaan Poistunut, ellet klikkaa tilakuvaketta manuaalisesti ja valitse tilaa luettelosta.

Älä häiritse
Kontaktisi näkevät, että olet online-tilassa mutta että haluat olla rauhassa. Kontaktisi voivat lähettää sinulle pikaviestejä ja soittaa sinulle puheluja, mutta et kuule hälytysääntä.

Huomaamaton
Olet offline-tilassa, mutta voit käyttää Skypeä normaalisti. Näin voit käyttää Skypeä ilman, että sinua häiritään pikaviesteillä tai puheluilla.

Offline-tilassa
Tämä näkyy automaattisesti, kun et ole kirjautunut Skypeen. Voit myös siirtyä offline-tilaan klikkaamalla tilakuvakettasi ja valitsemalla tilan luettelosta.

Kun olet offline-tilassa, et voi lähettää pikaviestejä etkä soittaa tai vastaanottaa puheluja. Pikaviestit lähetetään sinulle kirjautuessasi riippumatta viestin lähettäjän tilasta.

Soitonsiirto
Näkyy kontaktin vieressä, jos hän ei ole tavoitettavissa mutta jos soitonsiirto tai ääniviesti on käytössä.

Jos määrität soitonsiirron omassa Skype-tilissäsi, soitot voidaan siirtää työ-, koti- tai matkapuhelimeesi, kun et ole online-tilassa, joten Skype-puhelut eivät koskaan jää vastaamatta.

Kontaktipyyntö odottaa
Näkyy kontaktiluetteloon lisäämäsi henkilön vieressä, kun odotat hänen hyväksyvän kontaktipyyntösi.
Estetty
Näkyy kontaktin vieressä, jos olet estänyt hänet.