Mikä CVC-numero (kortin turvakoodi) on?

CVC-numero eli kortin turvakoodi* on pankki- tai luottokorttiin painettu lisäkoodi. Useimmissa korteissa (kuten Visassa, MasterCardissa ja pankkikorteissa) se on kortin kääntöpuolella olevassa allekirjoitusnauhassa olevan numerosarjan kolme viimeistä numeroa. American Express (AMEX) -korteissa se on yleensä kortin etupuolella oleva nelinumeroiden koodi.

Koska CVC-numeroa ei ole painettu kohokuvioinnilla (kuten kortin numeroa), se ei tallennu mihinkään kuitteihin, joten on epätodennäköistä, että muu kuin kortin omistaja tietäisi sen. Kun annat luottokorttitietosi ostaessasi tuotteitamme, pyydämme CVC-numeroa tietoturvasyistä. Kaikki lähettämäsi tiedot siirretään käyttämällä salattua SSL-yhteyttä.

*Koodin nimi vaihtelee korttiyhtiön mukaan. Sitä voidaan kutsua myös CVV-numeroksi (kortin varmennuskoodiksi) tai henkilökohtaiseksi turvakoodiksi.