Miten voin soittaa jollekulle Skypen Windows-versiossa?

Voit soittaa ääni- ja videopuheluja kaikille Skype-käyttäjille eri puolilla maailmaa ilmaiseksi. Etsi aluksi Skypea käyttävät kaverisi ja perheenjäsenesi ja lisää heidät yhteystietoluetteloosi. Kun olet lisännyt heidät, soittaminen sujuu helposti. Voit nyt myös kääntää ääni- ja videopuhelut kuudelle kielelle (Windows 7:ää ja uudempia käyttöjärjestelmiä käyttäville).

Saat ohjeet katsomalla tämän lyhyen videon tai noudattamalla alla annettuja ohjeita.

1. Klikkaa Skypessa Yhteystiedot-välilehteä.

Klikkaa vaihtoehtoa Yhteydet

2. Etsi yhteystietoluettelosta henkilö, jolle haluat soittaa. Jos sinulla on paljon yhteystietoja, etsi henkilö kirjoittamalla hänen nimensä hakukenttään.

Etsi yhteyshenkilö
  3. Klikkaa yhteystietoa. Tiedot näkyvät pääikkunassa.

Jos yhteystiedon nimen vieressä on jokin seuraavista tilakuvakkeista

Vihreä valintamerkki Tarkoittaa, että yhteyshenkilö on Skypessä ja hänelle voi soittaa maksutta.

Oikea nuoli Tarkoittaa, että yhteyshenkilö on tavoitettavissa matka- tai lankapuhelimella, joten tarvitset hieman Skype-saldoa tai paketin hänelle soittamiseen.

Kysymysmerkki Tarkoittaa, että kyseinen henkilö ei ole vielä hyväksynyt yhteyspyyntöäsi.
  4. Napauta Soita-painiketta. Soita-painikePuhelupainike:, jos haluat soittaa videopuhelun.

Klikkaa Soita-painiketta.

Näyttö vaihtaa väriä ja kuulet hälytysäänen, kunnes puheluun vastataan.

5. Jos et näe tai kuule puhelun vastaanottajaa tai hän ei näe tai kuule sinua, klikkaa Puhelun laatu -kuvaketta puhelupalkissa (sinun on ehkä siirrettävä hiirtä, jotta puhelupalkki tulee näkyviin.) Mahdolliset ongelmatilanteet voi tarkistaa välilehdistä.

Jos ongelmat eivät poistu, katso lisätietoja puhelulaadun oppaasta.

6. Napauta puhelun lopuksi Lopeta-painiketta Lopeta puhelu -painike, niin yhteys katkaistaan.

Henkilön kutsuminen puheluun

Olemme lanseeranneet uuden tavan kutsua henkilöitä puheluun. Kutsuttavan Skype-nimeä ei tarvita, eikä hän edes tarvitse Skype-tiliä, jotta hän voi käydä ääni-, video- ja pikaviestikeskusteluja kanssasi maksutta. Lue lisää.

Hyödyllisiä toimintoja puhelun aikana

Näköpuhelutila

Näytä tai piilota Näyttämis-/piilottamispainikeKontaktit- tai Viimeisimmät-luettelot.

Puhelun laatu -painikeTarkista puhelun laatuasetukset ja yhteysnopeus ja säädä mikrofonia, kaiutinta ja nettikameraa.

Näyttää pikaviesti-ikkunan, jotta voit Näytä pikaviesti-ikkuna -painikekeskustella pikaviesteillä puhelun vastaanottajan kanssa.

Videopainike Jos nettikamera on liitetty, voit ottaa videon käyttöön tai poistaa sen käytöstä.

Mykistyspainike Voit mykistää mikrofonisi, jolloin keskustelukumppanisi ei kuule sinua.

PluskuvakeLähetä tiedostoja, lähetä yhteystietoja, jaa näyttösi, lisää henkilöitä keskusteluun ja tuo näppäimistö näkyviin.

Lopeta puhelu -painike Puhelun lopettaminen.

Skype Translatorin ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä Ota Skype Translator käyttöön tai poista se käytöstä puhelun aikana.