Miten voin hallinnoida keskusteluhistoriaani Skypen Windows-työpöytäversiossa?

Keskusteluhistoria sisältää kaikki pikaviestit, jotka olet lähettänyt yhteystiedoille tai ryhmille tai vastaanottanut heiltä, sekä tiedot puheluista, jotka olet käynyt Skypessä.

Keskustelusi tallennetaan kiintolevyllesi joksikin aikaa. Tämän ajanjakson voi määrittää historia-asetuksissa. Keskusteluhistorian edelliset 30 päivää tallennetaan myös pilveen. Voit käyttää sitä, kun olet kirjautuneena Skypeen jollakin laitteella.

Lue lisätietoja keskusteluhistorian poistamisesta tai piilottamisesta.

Keskusteluhistorian selaaminen:

1. Valitse Yhteydet- tai Viimeisimmät-välilehdestä yhteyshenkilö tai ryhmä, jonka keskusteluhistoriaa haluat tarkastella.

Kyseisen henkilön tai ryhmän kanssa vaihtamasi pikaviestit ja puheluhistoria tulevat näkyviin pääikkunaan.
  2. Jos et näe henkilöä tai ryhmää Yhteydet- tai Viimeisimmät-luettelossa, kirjoita nimi hakuruutuun tai vieritä näytön alaosaan ja valitse Näytä aiemmat viestit.

Jos haluat etsiä jonkin tietyn viestin yhteyshenkilön tai ryhmän keskusteluhistoriasta, voit hakea tiettyä sanaa tai lausetta keskustelusta.

1. Valitse Yhteydet- tai Viimeisimmät-luettelosta keskustelu, josta haluat hakea.
  2. Paina näppäinyhdistelmää Ctrl + F tai valitse valikkoriviltä Keskustelu > Etsi.

3. Kirjoita hakemasi sana tai lause näkyviin tulevaan hakuruutuun ja paina Enter-näppäintä. Voit selata hakutuloksia Seuraava- ja Edellinen-painikkeilla.

Jos olet jo lukenut viestin, mutta haluat palata siihen myöhemmin, voit napsauttaa sitä hiiren kakkospainikkeella ja valita Merkitse lukemattomaksi -vaihtoehdon. Tämä muuttaa keskustelun oranssiksi Viimeisimmät-välilehdessä ja lisää ilmoituksen tehtävärivin Skype-kuvakkeeseen, jotta muistat lukea viestin myöhemmin.

Keskusteluhistoria tallennetaan tietokoneen kiintolevylle määrätyksi aikaa.

Jos haluat muuttaa sitä, miten kauan Skype-historiaa säilytetään tietokoneessasi, toimi seuraavasti:

1. Valitse valikkopalkissa Skype ja sitten Tietosuoja...

2. Valitse Historia säilytetään ‑kohdan avattavasta valikosta aina, 3 kuukautta, 1 kuukausi, 2 viikkoa tai ei tapahtumia.

3. Valitse Tallenna Asetukset-ruudun alaosasta.

Keskusteluhistorian edelliset 30 päivää tallennetaan pilveen. Voit käyttää sitä, kun olet kirjautuneena Skypeen jollakin laitteella.

Yli 30 päivää vanha viestihistoria tallennetaan kiintolevylle historia-asetusten mukaisesti.

Voit varmuuskopioida historiasi, jos haluat jostain syystä poistaa Skypen asennuksen tai jos haluat siirtää historiasi koneelta toiselle – esimerkiksi Windows PC:ltä toiselle Windows PC:lle, tai Windows-koneelta Macille. Sinun täytyy vain kopioida päätietokantatiedosto Skype-nimikansioosi.

Voit tallentaa ja siirtää keskusteluhistorian seuraavasti:

1. Pidä näppäimistön Windows-näppäintä painettuna ja avaa Suorita-ikkuna painamalla R-näppäintä.
  2. Kirjoita Suorita-ikkunaan %appdata%\Skype ja paina OK.
  3. Etsi kansio, joka on nimetty Skype-nimesi mukaan.
  4. Klikkaa kansiota hiiren kakkospainikkeella ja valitse Kopioi. Koko kansio ja kaikki sen sisältö kopioidaan.
  5. Tallenna kansio ulkoiseen medialaitteeseen.
  6. Asenna Skype uuteen tietokoneeseen ja kirjaudu siihen, jotta tarvittava kansio luodaan, ja kirjaudu sitten ulos Skypestä.
  7. Siirry uudessa tietokoneessa uudelleen Suorita-ikkunaan, kirjoita %appdata%\Skype ja paina OK.
  8. Etsi kansio, joka on nimetty Skype-nimesi mukaan.
  9. Korvaa koko kansio (joka on nimetty Skype-nimesi mukaan) kansiolla, jonka tallensit vaiheissa 4 ja 5.
  10. Kirjaudu Skypeen. Keskusteluhistoriasi on näkyvissä, ja voit selata keskusteluja.