Miten voin hallita kontaktejani Skypen Windows-versiossa?

Kun olet lisännyt kontakteja Skype-kontaktiluetteloosi, niitä on helppo hallita ja järjestää. Alla on lisätietoja kontaktien etsimisestä, lajittelemisesta, nimeämisestä uudelleen, järjestämisestä ja poistamisesta.

Aloita kirjoittamalla nimi hakuruutuun, niin keskusteluhistoriasi kyseisen henkilön kanssa tulee näkyviin.

Jos haluat etsiä henkilöitä, jotka eivät ole kontaktiluettelossasi, kirjoita heidän sähköpostiosoitteensa tai Skype-nimensä hakuruutuun ja paina Enter-näppäintä tai valitse Skype-käyttäjien hakuvaihtoehto.

Kaikkien Skype-käyttäjien hakuvaihtoehto valittuna.

Klikkaa hakutuloksista henkilöä, jota haet, ja klikkaa sitten Lisää kontakteihin -painiketta. Lähetä hänelle kontaktipyyntö, jotta voit soittaa hänelle ääni- tai näköpuhelun ja lähettää hänelle pikaviestin.

Voit lajitella kontaktit nimen tai online-tilan mukaan. Oletusarvon mukaan kontaktit lajitellaan online-tilan mukaan, mikä tarkoittaa, että parhaillaan online-tilassa olevat kontaktit näkyvät kontaktiluettelossa ylimpinä. Kontaktien lajitteleminen nimen mukaan:

1. Kirjaudu sisään Skypeen.
  2. Klikkaa vaihtoehtoa Kontaktit.
  3. Valitse kontaktien lajittelemisperuste > Nimi.

Voit myös piilottaa offline-tilassa olevat, offline-tilassa soitonsiirron aktivoineet tai tietonsa jakamatta jättäneet kontaktit. Tietyt kontaktit piilotetaan seuraavasti:

1. Klikkaa vaihtoehtoa Yhteydet.
  2. Valitse kontaktien piilottamisvaihtoehto ja valitse sitten vaihtoehto, jonka mukaan kontaktit piilotetaan sen mukaan, ovatko he offline-tilassa vai offline-tilassa soitonsiirrolla vai ovatko he jättäneet kontaktitiedot jakamatta.

Voit nimetä kontaktiluettelossasi olevia kontakteja uudelleen vaivattomasti:

1. Kirjaudu Skypeen.
  2. Klikkaa kontaktiluettelossa kontaktia hiiren kakkospainikkeella ja valitse Nimeä uudelleen….
  3. Kirjoita kontaktille uusi nimi ja paina Enter-näppäintä.

Kontaktin uuden nimen kirjoittamiseen käytettävä kenttä.

Voit järjestää kontaktisi luetteloiden avulla ja suodattaa sitten kontaktiluetteloa näillä luetteloilla. Kun valitset luettelon, vain kyseisessä luettelossa olevat kontaktit näytetään kontaktiluettelossa.

Kontaktit järjestetään luetteloihin seuraavasti:

1. Kirjaudu Skypeen.
  2. Klikkaa Kontaktit-välilehdessä olevan Kaikki-kohdan vieressä olevaa alanuolta ja valitse jokin luettelo näkyviin tulevasta avattavasta valikosta.

Avattava luettelot sisältävä valikko Kaikki-kohdan viereisen nuolen valitsemisen jälkeen.

Lisätietoja Suosikit-luettelon hallinnasta.

Kontaktit lisätään automaattisesti oletusluetteloihin. Voit luoda myös omia luetteloita ja lisätä kontakteja niihin.

Uusi luettelo luodaan seuraavasti:

1. Klikkaa Kontaktit-välilehteä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten vaihtoehto, jolla luodaan uusi luettelo.
  2. Kirjoita uudelle luettelolle nimi ja paina Enter-näppäintä.

Uuden luettelon luontivaihtoehto valittuna sen jälkeen, kun Kontaktit-välilehteä on klikattu hiiren kakkospainikkeella.

Voit nyt lisätä kontakteja uuteen luetteloon.

Kontakti lisätään luetteloon seuraavasti:

1. Etsi kontaktiluettelosta kontakti, jonka haluat lisätä luetteloon.
  2. Klikkaa kontaktia hiiren kakkospainikkeella, valitse vaihtoehto Lisää luetteloon ja valitse sitten luettelo. Kontakti lisätään luetteloon.

Jos olet jo lisännyt tämän kontaktin johonkin luetteloistasi, Luetteloiden hallinta -vaihtoehto on näkyvissä Lisää luetteloon -vaihtoehdon sijaan. Valitse vain Luetteloiden hallinta ja valitse jokin toinen luettelo, johon kontakti lisätään. Kontakti löytyy kaikista valitsemistasi luetteloista.

Outlook-kontakteja ei voi lisätä itse luotuihin luetteloihin. Ne lisätään automaattisesti Microsoft Office Outlook -luetteloon.

Lisätietoja Microsoft Office Outlook -kontaktien tavoittamisesta.

Luettelo nimetään uudelleen tai poistetaan seuraavasti:

1. Klikkaa kontaktiluettelossa Kaikki kontaktit -kohdan vieressä olevaa alanuolta.
  2. Valitse luettelo, jonka haluat nimetä uudelleen tai poistaa.
  3. Siirrä hiiren osoitin luettelon päälle ja valitse Nimeä uudelleen Nimeä uudelleen -kuvake..

Nimeä uudelleen- ja Poista-vaihtoehdot.

4. Voit nyt muokata luettelon nimeä. Kirjoita luettelolle uusi nimi ja tallenna se painamalla Enter-näppäintä. Oletusluetteloa ei voi muokata eikä poistaa.

Kun poistat jonkun kontaktiluettelosta, näytte toisillenne aina offline-tilassa, mutta voitte silti ottaa yhteyttä toisiinne. Jos haluat estää jotakuta ottamasta sinuun yhteyttä, sinun on estettävä hänet.

Kontakti poistetaan kontaktiluettelosta seuraavasti:

1. Kirjaudu Skypeen.
  2. Valitse kontaktiluettelosta kontakti, jonka haluat poistaa. Klikkaa kontaktia hiiren kakkospainikkeella ja valitse vaihtoehto Poista kontakteista. Vahvista sitten klikkaamalla vaihtoehtoa Poista.
  3. Kontakti poistetaan kontaktiluettelosta, mutta se näkyy edelleen Viimeisimmät-välilehdessä kysymysmerkillä merkittynä. Tuo vaihtoehdot näkyviin klikkaamalla kontaktin nimeä hiiren kakkospainikkeella: Lisää kontakteihin tai Estä tämä henkilö.

Lisää kontakteihin-, Ohita- ja Estä-vaihtoehdot pääikkunassa poistetun kontaktin valitseminen jälkeen.

Seuraavilla sivuilla on lisätietoja muista toimenpiteistä: