Skype-puhelujen vianmääritys

Onko sinulla ongelmia huonon laadun, jumittumisen, viiveen tai katkaistujen puheluiden kanssa? Sinun ja keskustelukumppanisi pitäisi noudattaa seuraavia ohjeita:

1. Käytä uusinta Skype-versiota.
    Parannamme puhelujen laatua jatkuvasti. Siksi suorituskyky on paras mahdollinen silloin, kun sekä sinulla että keskustelukumppanillasi on käytössään Skypen uusin versio. Lataa uusin versio.

2. Tarkista yhteys.
    Jos ääni- tai videopuhelut jumittuvat, video muuttuu rakeiseksi tai siinä ilmenee liikkeen sumentumista, ongelma voi olla Internet-yhteydessäsi (tai kaverisi yhteydessä). Jos Skype havaitsee huonon yhteyden, se heikentää laatua yrittäessään estää puhelun katkeamisen.

• Käytätkö tietokonetta? Liitä Ethernet-kaapeli suoraan modeemiin tai reitittimeen. Jos käytät Wi-Fi-yhteyttä, yritä siirtyä lähemmäksi reititintä. Jos yhteyttä ei ole, saat Windows 10 ‑ohjeen aiheesta Miksi en pääse verkkoon? vinkkejä yhteysongelmien korjaamiseen.

• Käytätkö mobiililaitetta? Voit tarkistaa mobiiliyhteyden suorituskyvyn nopeustestisovelluksella ja verrata tulosta sitten Skypen edellyttämiin latausnopeuksiin.

3. Häiritseekö toinen sovellus puheluasi?
    Sulje sovellukset, jotka saattavat häiritä puhelua. Tiedostonjakosovellukset, äänen tai kuvan suoratoisto tai pelkkä selaimen pitäminen avoinna syövät kaistanleveyttä.

Varmista ensin, että sinulla ja keskustelukumppanillasi on Skypen uusin versio asennettuna, yhteys on hyvä ja kaikki puhelua mahdollisesti häiritsevät sovellukset on suljettu. Noudata sitten seuraavia ohjeita:

1. Varmista, että mikrofonia tai kaiuttimia ei ole estetty tai vaimennettu ja että tietokone on kytketty verkkovirtaan, jos käytät tietokonetta.
    Yritä siirtyä lähemmäs mikrofonia ja vähentää näin taustaääniä tai voit laittaa kätesi kupiksi kaiuttimen eteen, jos käytät mobiililaitetta. Jos käytät kuulokkeita, yritä käyttää toista johtoa tai kiinnittää kuulokkeet toiseen porttiin.

2. Soita testipuhelu.
    Skypen maksuton testipuhelu on helpoin tapa testata ääntä – se pyytää tallentamaan viestin, jonka se sitten toistaa takaisin sinulle. Testipuhelun soittaminen. Jos et kuule ääntä testipuhelun aikana, jatka seuraavaan vaiheeseen.

3. Tarkista ääni.
    Yritä toistaa musiikkia tai käyttää toista sovellusta, jossa on ääni. Jos kuulet äänen, ongelma voi olla keskustelukumppanisi päässä. Pyydä häntä noudattamaan myös näitä ohjeita.

• Windows-työasemassa: Valitse Työkalut> Asetukset > Ääniasetukset ja valitse sitten haluamasi toistolaite avattavasta kaiutinvalikosta. Jos ongelmat jatkuvat, Microsoftilla on työkalu, jolla voi tehdä automaattisen vianmäärityksen ääniongelmille ja korjata ne.

• Mac-tietokoneessa: Valitse Skype > Asetukset > Ääni/video ja valitse sitten haluamasi toistolaite avattavasta kaiutinvalikosta. Jos ongelmat jatkuvat, voit käyttää ohjelman sisäisiä äänenvoimakkuuden säätimiä ja Applen tukisivusto voi auttaa säätämään tietokoneen ääntä.

Varmista ensin, että sinulla ja keskustelukumppanillasi on Skypen uusin versio asennettuna, yhteys on hyvä ja kaikki puhelua mahdollisesti häiritsevät sovellukset on suljettu. Noudata sitten seuraavia ohjeita:

1. Varmista, että kamerassa on virta, se osoittaa sinua kohti ja että kameran edessä ei ole mitään esteitä.
    Joskus Skype poistaa videon käytöstä kaistanleveyden säästämiseksi. Jos video on poistettu käytöstä (jos videopainikkeen yli on vedetty viiva), ota video käyttöön napauttamalla tai napsauttamalla painiketta.

2. Windows-työasemassa tai Mac-tietokoneessa? Tarkista tietosuoja-asetuksesi.

• Windows-työasemassa: Valitse valikkopalkissa Työkalut > Asetukset > Tietosuoja-asetukset. Varmista Videokuvan vastaanotto ja näytön jakaminen automaattisesti -kohdassa, että joko kaikilta tai vain kontaktiluetteloni henkilöiltä on valittuna.

• Mac-tietokoneessa: Valitse valikkopalkista Skype > Asetukset > Tietosuoja. Varmista Salli video ja näytön jakaminen -kohdassa, että joko Kaikilta tai Kontakteilta on valittuna. Jos valitset Ei keneltäkään -vaihtoehdon, et näe videokuvaa.

Yhä ongelmia videokuvan kanssa?

• Tutustu valmistajan verkkosivustoon.
    Saatavilla on paljon eri merkkejä ja laitteita, joten niiden toimimattomuuteen voi olla useita eri syitä. Jokainen merkki on erilainen, joten valmistajan verkkosivustosta kannattaa aina etsiä vianmääritysohjeita.

• Kannattaa harkita uuden laitteen hankkimista.
    Vanhojen laitteiden sisäänrakennettujen kameroiden videokuva ei ole välttämättä kovin laadukas. Etsitkö laitetta, joka on testatusti Skype-yhteensopiva? Olemme tehneet luettelon parhaista mobiililaitteista ja parhaiksi arvioiduista USB-nettikameroista Skypen kanssa käytettäväksi.

Puhelua isännöivällä tietokoneella tai laitteella on oltava riittävästi käsittelytehoa ja verkon kaistanleveyttä. Jos puheluun osallistuu useita käyttäjiä, isäntälaitteessa voi ilmetä ongelmia, jotka heikentävät puhelun laatua. Ryhmäpuhelun laatua voi parantaa isännöimällä puhelun laitteella, jossa on hyvät verkko-ominaisuudet ja tehokas suoritin, tai vähentämällä puhelun osanottajien määrää.

Oletko valmis oppimaan lisää?
Kuinka voin soittaa puhelun Skypessä?
Kuinka nettikameraa käytetään Skypessä?