Help Mac

Hoe kan ik mijn scherm delen in Skype voor Mac OS X?

Scherm delen geeft de mogelijkheid uw computerscherm te delen met iemand anders op Skype. Zo kunt u uw presentaties weergeven, uw vrienden foto's laten zien zonder die te hoeven versturen of iemand laten zien hoe iets op uw computer werkt.

U kunt uw scherm delen met een enkele gebruiker in een gratis spraakoproep via Skype voor Mac OS X. Als u uw scherm wilt delen tijdens een videogesprek of een groepsvideogesprek, zorg er dan voor dat iedereen de nieuwste versie van Skype gebruikt.

Uw scherm delen tijdens een spraakoproep

U kunt uw scherm delen met uw Skype-contact op elk gewenst moment tijdens een audiogesprek:

Meer informatie over het vinden van contacten of conversaties.

U kunt dit doen tijdens een audiogesprek.

De optie Uw hele scherm delen en het te delen scherm geselecteerd

Een specifiek venster delen in plaats van uw hele scherm:

De Start-knop geselecteerd na klikken op de optie Een venster delen en selecteren van het te delen venster.

U kunt ook in de menubalk Conversaties selecteren en op Wissel scherm of venster… klikken.

Scherm delen stopt automatisch als u het venster sluit dat u momenteel deelt.

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Zoek de persoon of groepsconversatie waarmee u uw scherm wilt delen en begin een gesprek.
  3. Klik op het pictogram delen Het pictogram delen onder in het gespreksvenster en selecteer Scherm delen….
  4. In het venster dat wordt geopend, selecteert u Uw hele scherm delen. Als u verschillende schermen gebruikt, selecteer dan het scherm dat u wilt delen en klik op Start.
    1. Klik op de neerwaartse pijl naast Uw hele scherm delen.
    2. In het vervolgkeuzemenu dat geopend wordt, selecteert u Een venster delen.
    3. Kies het venster dat u wilt delen, selecteer het en klik op Start.
  5. U kunt de instellingen voor scherm delen op elk gewenst moment wijzigen. Klik op het pictogram delen Het pictogram delen onder in het gespreksvenster en selecteer Scherm of venster wisselen….
  6. Als u wilt stoppen met het delen van uw scherm, klik dan opnieuw op het pictogram delen en selecteer Scherm delen beëindigen.

Uw scherm delen tijdens een videogesprek

U kunt uw scherm ook met uw vriend delen tijdens een videogesprek:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Zoek de persoon of groepsconversatie waarmee u uw scherm wilt delen en begin een videogesprek.
  3. Klik op het pictogram delen Het pictogram delen. onder in het gespreksvenster en selecteer Scherm delen….
  4. Schakel uw video uit om te beginnen met het gratis delen van uw scherm door te klikken op het pictogram stop video Het Camera-pictogram, waarna u verder gaat met stap 3.
  5. In het venster dat wordt geopend, selecteert u de neerwaartse pijl naast Deel uw hele scherm. In het menu dat geopend wordt, selecteert u Uw hele scherm delen of Een venster delen en klikt u op Start.
  6. Als u wilt stoppen met het delen van uw scherm, klik dan opnieuw op het pictogram delen en selecteer Scherm delen beëindigen.

U kunt van presentator wisselen wanneer en zo vaak u maar wilt en schermen delen op verschillende platformen (Windows, Mac en Linux). De persoon met wie u uw scherm deelt, kan u tegelijkertijd video sturen en u kunt ook met elkaar praten, chatten en bestanden versturen.