Waarom kan ik me niet aanmelden bij Skype?

Als u problemen met het aanmelden hebt, controleert u eerst of u de meest recente versie van Skype gebruikt. Hiermee worden doorgaans de meeste aanmeldingsproblemen opgelost.

Als u nog steeds problemen ondervindt nadat u de meest recente versie hebt gedownload, voert u de volgende stappen uit.

Open uw browser en surf naar een paar websites, zoals www.skype.com en www.microsoft.com. Als de websites snel worden geladen, werkt uw internetverbinding. Ga verder met stap 2. Als u geen websites kunt laden, zorgt u ervoor dat uw apparaat juist is verbonden met uw netwerk en neemt u contact op met uw internetprovider om te controleren of er in uw omgeving problemen zijn met de service.

Als uw internetverbinding goed werkt, kan het probleem bij ons liggen. Controleer de Heartbeat-blog om te kijken of de Skype-diensten normaal worden uitgevoerd.

Als er geen problemen op Heartbeat worden vermeld, gaat u verder met stap 3.

Als u tot het punt komt waar u wordt gevraagd uw aanmeldingsgegevens in te voeren, gaat u verder met stap 4.

Als het aanmeldingsscherm niet wordt weergegeven, is er mogelijk iets mis met de manier waarop Skype is geïnstalleerd. Probeer Skype te verwijderen en opnieuw te installeren.

Als het aanmeldingsscherm niet wordt weergegeven omdat u al bij Skype bent aangemeld met een ander account, klikt u op de menubalk op Skype > Afmelden (Bestand > Meld af op een Mac) en meldt u zich vervolgens aan met het account dat u wilt gebruiken.

Als u een foutbericht ontvangt waarin wordt aangegeven dat Skype als op deze computer is aangemeld, herstart dan uw computer (maar kijk eerst na of er geen updates van het besturingssysteem klaarstaan). Hiermee is het probleem meestal opgelost. Als dat niet het geval is, kunt u Skype verwijderen en opnieuw installeren. Als de fout nog steeds optreedt, neemt u contact op met de klantenservice van Skype.

Meld u aan bij Skype voor Web om te testen of uw gebruikersnaam en wachtwoord juist zijn. Er zijn verschillende oorzaken die de Skype-software ervan kunnen weerhouden om verbinding te maken, maar die geen invloed hebben wanneer u zich bij Skype voor Web aanmeldt. Als u zich bij de webversie kunt aanmelden, zijn uw aanmeldingsgegevens juist en kunt u rechtstreeks vanuit uw browser bellen en berichten versturen.

Als u zich ook niet bij Skype voor Web kunt aanmelden, raadpleegt u deze handleiding om uw wachtwoord opnieuw in te stellen, zodat u weer aan de slag kunt.

De software of hardware van uw computer veroorzaakt mogelijk een probleem.

• Controleer of uw systeem voldoet aan de minimumvereisten voor het uitvoeren van Skype.
  • Zorg ervoor dat u beschikt over de meest recente software-updates en hardwarestuurprogramma's voor uw computer.

Skype maakt gebruik van een configuratiebestand genaamd shared.xml. In sommige gevallen worden aanmeldingsproblemen opgelost, als dit bestand wordt verwijderd. Het bestand wordt opnieuw gemaakt wanneer u zich weer bij Skype aanmeldt.

Meer informatie over het verwijderen van het bestand shared.xml.

Hebt u alle bovenstaande stappen uitgevoerd en ondervindt u nog steeds problemen? Er zijn nog een aantal mogelijke oorzaken waardoor u zich niet kunt aanmelden.

Als u alle bovenstaande stappen hebt geprobeerd en u zich nog niet kunt aanmelden bij Skype, kunt u bij de Skype-community terecht. Hier vindt u een overvloed aan informatie en ongeveer drie miljoen mensen die u willen helpen.