Waarom krijg ik een schijf-I/O-fout wanneer ik me probeer aan te melden bij Skype voor Windows desktop?

Als u zich niet kunt aanmelden bij Skype als gevolg van een disk I/O-fout, dan moet u er eerst voor zorgen dat u de nieuwste versie van Skype gebruikt.

Download de nieuwste versie van Skype

Als u nog steeds de foutmelding krijgt na het downloaden van de nieuwste versie, kunnen wij u hieronder helpen om de fout op te lossen.

Wilt u nu meteen bellen?
Als u geen tijd heeft om deze stappen te doorlopen, kunt u Skype voor web (Bèta) gebruiken om rechtstreeks vanuit uw browser te bellen of berichten te verzenden. U hoeft Skype niet te downloaden of installeren. Start nu Skype voor Web.

Om de disk I/O-fout op te lossen, kiest u hieronder uw besturingssysteem.

Er zijn twee mogelijke oplossingen voor de schijf-I/O-fout. De eerste mogelijkheid is uw gebruikersmap verwijderen en opnieuw aanmaken. De tweede is de machtigingen voor uw tijdelijke bestanden te veranderen.

Uw gebruikersmap verwijderen en opnieuw aanmaken:

1. Sluit Skype af. Als u het Skype-pictogram kunt zien in de taakbalk, klikt u hierop met de rechtermuisknop en selecteert u Skype afsluiten. Als u het pictogram niet kunt zien, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk (of Ctrl+Alt+Delete) en klikt u op Taakbeheer. Selecteer vervolgens Skype en klik op Taak beëindigen.
  2. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en de toets R op het toetsenbord.
  3. Typ in het venster Uitvoeren %appdata%\Skype en klik op OK.
  4. In het venster Verkenner dat wordt geopend, zoekt u de map met dezelfde naam als uw Skype-naam (als u aanmeldt met een Microsoft-account, kan de naam van de map beginnen met live#3 ).

U staat op het punt deze map te verwijderen, wat betekent dat uw chatgeschiedenis wordt verwijderd Als u eerst uw chatgeschiedenis wilt opslaan, moet u eerst de map openen en het main.db-bestand (afhankelijk van uw Windows-instellingen, ziet u mogelijk niet de .db-extensie) en de map chatsync naar een andere locatie kopiëren. U kunt ze later terugzetten, hoewel we niet kunnen garanderen dat uw hele chatgeschiedenis wordt hersteld.
  5. Verwijder de map.
  6. Start Skype opnieuw en meld u aan. De map die u bij stap 5 heeft verwijderd, wordt opnieuw aangemaakt. Als u uw chatgeschiedenis heeft bewaard, kopieert u deze naar de map met dezelfde naam als uw Skype-naam.

Als de bovenstaande oplossing het probleem niet oplost, heeft u mogelijk uw tijdelijke bestanden verplaatst naar een locatie buiten uw profiel en ontbreken een aantal noodzakelijke toestemmingen.

Probeer de volgende stappen. Uw tijdelijke map bevindt zich standaard in C:\Temp, maar u kunt een andere locatie hebben ingesteld voor tijdelijke bestanden.

1. Sluit Skype af (zie stap 1 hierboven).
  2. Open de Verkenner en ga naar Deze computer en vervolgens naar de map Temp.

3. Klik met de rechtermuisknop op de map Temp, kies Eigenschappen en klik vervolgens op het tabblad Beveiliging.
  4. Klik op Bewerken... en vervolgens op Toevoegen... in het venster Machtigingen voor Temp dat wordt geopend.
  5. Controleer of het veld Van deze locatie de naam van uw computer bevat. Als dit niet het geval is, klikt u op Locaties, selecteert u uw computernaam uit de lijst en klikt u op OK.
  6. Typ in het vak Voer objectnamen in om te selecteren ALLE APP-PAKKETTEN en klik op Namen controleren. ALLE APP-PAKKETTEN worden onderstreept.
  7. Klik op OK. ALLE APP-PAKKETTENwordt toegevoegd aan de lijst met accounts die toegang hebben tot de map C:\Temp.
  8. Vink de vakjes aan voor Volledig beheer, Wijzigen, Lezen en uitvoeren, Mapinhoud weergeven, Lezen en Schrijven om volledig beheer toe te wijzen.
  9. Klik op OK om het venster Machtigingen voor Temp te sluiten en op OK om het Temp eigenschappenvenster te sluiten.
  10. Start Skype opnieuw en meld u aan.

Er zijn twee mogelijke oplossingen voor de schijf-I/O-fout. De eerste mogelijkheid is uw gebruikersmap verwijderen en opnieuw aanmaken. De tweede is de machtigingen voor uw tijdelijke bestanden te veranderen.

Uw gebruikersmap verwijderen en opnieuw aanmaken:

1. Sluit Skype af. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Skype op de taakbalk en selecteer Afsluiten, of druk op Ctrl+Shift+Escape, selecteer Skype en klik vervolgens op Taak beëindigen.

2. Open de Verkenner in de bureaubladweergave en kopieer vervolgens het volgende en plak dit in de adresbalk en druk op Enter:
    %appdata%\Skype
  3. Zoek naar de map met dezelfde naam als uw Skype-naam. Als u zich aanmeldt met uw Microsoft-account, begint de naam van de map mogelijk met live#3.

U staat op het punt deze map te verwijderen, wat betekent dat uw chatgeschiedenis zal wordt verwijderd. Als u uw chatgeschiedenis wilt opslaan, opent u de map en kopieert u het bestand main.db en de map chatsync naar een andere locatie. U kunt ze transfer terug later, hoewel we niet kunnen garanderen dat uw hele chatgeschiedenis zal worden hersteld.
  4. Verwijder de map.
  5. Start Skype opnieuw en meld u aan. De map die u bij stap 4 heeft verwijderd, wordt opnieuw gemaakt. Als u uw chatgeschiedenis heeft bewaard, kopieert u deze naar de map met dezelfde naam als uw Skype-naam.

Als de bovenstaande oplossing het probleem niet oplost, heeft u mogelijk uw tijdelijke bestanden verplaatst naar een locatie buiten uw profiel en ontbreken een aantal noodzakelijke toestemmingen.

Probeer de volgende stappen. Uw tijdelijke map bevindt zich standaard in C:\Temp, maar u kunt een andere locatie hebben ingesteld voor tijdelijke bestanden.

1. Sluit Skype af (zie stap 1 hierboven).
  2. Open de Verkenner en ga naar C:\ en zoek naar de map Temp.

3. Klik met de rechtermuisknop op de map Temp, kies Eigenschappen en klik vervolgens op het tabblad Beveiliging.
  4. Klik op Bewerken en in het venster Machtigingen voor Temp dat wordt geopend op Toevoegen.
  5. Controleer of het veld Vanaf deze locatie de naam van uw computer bevat. Als dit niet het geval is, klikt u op Locatie, selecteert u uw computernaam uit de lijst en klikt u op OK.
  6. Typ in het vak Voer objectnamen in om te selecteren, ALLE APP-PAKKETTEN en klik op Namen controleren. ALLE APP-PAKKETTEN wordt onderstreept.
  7. Klik op OK. ALLE APP-PAKKETTEN wordt toegevoegd aan de lijst met accounts die toegang hebben tot de map C:\Temp.
  8. Vink de vakjes aan voor Volledig beheer, Wijzigen, Lezen en uitvoeren, Mapinhoud weergeven, Lezen en Schrijven om volledig beheer toe te wijzen.
  9. Klik op OK om het venster Machtigingen voor Temp te sluiten en op OK om het Temp eigenschappenvenster te sluiten.
  10. Start Skype opnieuw en meld u aan.
  1. Sluit Skype af. Als u het Skype-pictogram kunt zien in de taakbalk, klikt u hierop met de rechtermuisknop en selecteert u Afsluiten. Als u het niet kunt zien, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteert u Taakbeheer starten en selecteert u op het tabblad Toepassingen Skype en klikt u vervolgens op Taak beëindigen.

2. Klik op Start> Configuratiescherm en selecteer in de menubalk Extra> Mapopties….

3. Selecteer het tabblad Weergave . Selecteer onder Geavanceerde instellingen Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven en klik vervolgens op OK.
  4. Open Windows Verkenner en ga naar C:\Users\[uw_windows_gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Skype.
  5. Zoek naar de map met dezelfde naam als uw Skype-naam. Als u zich aanmeldt met uw Microsoft-account, begint de naam van de map mogelijk met live#3.

U staat op het punt deze map te verwijderen, wat betekent dat uw chatgeschiedenis zal wordt verwijderd. Als u uw chatgeschiedenis wilt opslaan, opent u de map en kopieert u het bestand main.db en de map chatsync naar een andere locatie. U kunt ze later terugzetten, hoewel we niet kunnen garanderen dat uw hele chatgeschiedenis wordt hersteld.

6. Verwijder de map.
  7. Start Skype opnieuw en meld u aan. De map die u bij stap 6 heeft verwijderd, wordt opnieuw gemaakt. Als u uw chatgeschiedenis heeft bewaard, kopieert u deze naar de map met dezelfde naam als uw Skype-naam.
  1. Sluit Skype af. Als u het Skype-pictogram kunt zien in de taakbalk, klikt u hierop met de rechtermuisknop en selecteert u Afsluiten. Als u het niet kunt zien, drukt u op Ctrl+Alt+Delete, klikt u op Taakbeheer starten en selecteert u vervolgens op het tabblad Toepassingen Skypeen klikt u op Taak beëindigen.

2. Klik op Start> Configuratiescherm> Vormgeving aan persoonlijke voorkeur aanpassen> Mapopties.

3. Selecteer het tabblad Weergave . Schakel onder Geavanceerde instellingen de optie Verborgen bestanden en mappen weergeven in en klik op OK.
  4. Open Windows Verkenner en ga naar C: \ Users \ [your_windows_username] \ AppData \ Roaming \ Skype.
  5. Zoek naar de map met dezelfde naam als uw Skype-naam. Als u zich aanmeldt met uw Microsoft-account, begint de naam van de map mogelijk met live#3.

U staat op het punt deze map te verwijderen, wat betekent dat uw chatgeschiedenis zal wordt verwijderd. Als u uw chatgeschiedenis wilt opslaan, opent u de map en kopieert u het bestand main.db en de map chatsync naar een andere locatie. U kunt ze later terugzetten, hoewel we niet kunnen garanderen dat uw hele chatgeschiedenis wordt hersteld.

6. Verwijder de map.
  7. Start Skype opnieuw en meld u aan. De map die u bij stap 6 heeft verwijderd, wordt opnieuw gemaakt. Als u uw chatgeschiedenis heeft bewaard, kopieert u deze naar de map met dezelfde naam als uw Skype-naam.
  1. Sluit Skype af. Als u het Skype-pictogram kunt zien in de taakbalk, klikt u hierop met de rechtermuisknop en selecteert u Afsluiten. Als u het niet kunt zien, drukt u op Ctrl+Alt+Delete, klikt u op Taakbeheer startenen selecteert u vervolgens op het tabblad Toepassingen Skype en klikt u op Taak beëindigen.

2. Open Windows Verkenner en ga naar Extra> Mapopties.

3. Selecteer het tabblad Weergave . Tik onder Geavanceerde instellingenop Verborgen bestanden en mappen weergeven en klik vervolgens op OK.
  4. Ga in Windows Verkenner naar C:\Documenten Instellingen\[uw_windows_gebruikersnaam]\ApplicationData\Skype.
  5. Zoek naar de map met dezelfde naam als uw Skype-naam. Als u zich aanmeldt met uw Microsoft-account, begint de naam van de map mogelijk met live#3.

U staat op het punt deze map te verwijderen, wat betekent dat uw chatgeschiedenis zal wordt verwijderd. Als u uw chatgeschiedenis wilt opslaan, opent u de map en kopieert u het bestand main.db en de map chatsync naar een andere locatie. U kunt ze later terugzetten, hoewel we niet kunnen garanderen dat uw hele chatgeschiedenis wordt hersteld.

6. Verwijder de map.
  7. Start Skype opnieuw en meld u aan. De map die u bij stap 6 heeft verwijderd, wordt opnieuw gemaakt. Als u uw chatgeschiedenis heeft bewaard, kopieert u deze naar de map met dezelfde naam als uw Skype-naam.

Neem contact op met de klantenservice van Skype als u nog steeds problemen ondervindt bij het aanmelden.