Kan ik verbinding maken met Skype via een proxyserver?

Als u verbinding maakt met internet via een proxyserver, detecteert Skype automatisch uw proxy-instellingen.

Als Skype om de een of andere reden geen verbinding kan maken met uw proxyserver, kunt u proberen om Skype handmatig in te stellen om daar verbinding mee te maken, maar we ondersteunen handmatig instellen van de proxy-instellingen niet en we kunnen niet garanderen dat de volgende stappen voor u zullen werken.

Als u uw proxy-instellingen niet weet, of als u liever niet aan uw netwerkinstellingen komt, raden wij u aan om deze instellingen niet te wijzigen.

Proxy-instellingen wijzigen:

1. Klik op Extra > Instellingen.
    2. Klik onder Geavanceerd op Verbinding.
    3. Skype probeert standaard automatisch uw proxy-instellingen te detecteren. Als u de exacte proxy-instellingen wilt opgeven die Skype moet gebruiken, kiest u een alternatieve optie uit het vervolgkeuzemenu.

4. Voer de Host en Poort van de proxyserver in.
    5. Als uw proxy authenticatie vereist, vinkt u Proxyauthenticatie activeren aan.
    6. Typ de Gebruikersnaam en het Wachtwoord in die vereist zijn voor de proxyserver (niet uw Skype-naam en -wachtwoord) en klik op Opslaan.
    7. Sluit Skype en controleer of Skype niet langer actief is.
    8. Start Skype opnieuw en meld u aan.

Als u nog steeds verbindingsproblemen hebt, kan het nodig zijn ook uw proxyserver te configureren om met Skype verbinding te kunnen maken met internet. Uw netwerkbeheerder kan dit voor u doen.