Kan ik verbinding maken met Skype via een proxyserver?

Ja, dat is mogelijk. Als u verbinding maakt met internet via een proxyserver, detecteert Skype automatisch uw proxy-instellingen. Als Skype om welke reden dan ook geen verbinding kan maken met uw proxyserver, kunt u Skype echter ook handmatig configureren om verbinding te maken met uw proxyserver, als u weet wat uw proxy-instellingen zijn..

Als u uw proxy-instellingen niet weet, of als u liever niet aan uw netwerkinstellingen komt, raden wij u aan deze instellingen niet te wijzigen.

1. Klik op Extra> Instellingen.
  2. Klik onder Geavanceerd op Verbinding.
  3. Skype probeert standaard automatisch uw proxy-instellingen te detecteren. Als u de exacte proxy-instellingen wilt opgeven die Skype moet gebruiken, kiest u een alternatieve optie uit het vervolgkeuzemenu.

4. Voer de Host en Poort van de proxyserver in.
  5. Als uw proxy authenticatie vereist, vinkt u Proxyauthenticatie activeren aan.
  6. Typ de Gebruikersnaam en het Wachtwoord in die vereist zijn voor de proxyserver (niet uw Skype-naam en -wachtwoord) en klik op Opslaan.
  7. Sluit Skype en controleer of Skype niet langer actief is.
  8. Start Skype opnieuw en meld u aan.

Als u nog steeds verbindingsproblemen hebt, kan het nodig zijn ook uw proxyserver te configureren om met Skype verbinding te kunnen maken met internet. Uw netwerkbeheerder kan dit voor u doen.

Opmerking: Skype voor Windows RT ondersteunt geen verbinding via een authenticatieproxy.