Kan ik DID gebruiken met Skype Connect™?

Ja, DID (Direct Inward Dialing) kan worden geïmplementeerd in Skype Connect door Skype-nummers die aan SIP-profielen zijn toegewezen te gebruiken en door te profiteren van de SIP-functies en configuratie-opties van uw PBX-telefooncentrale.

Bij het gebruik van Skype Connect kan een SIP-profiel worden gekoppeld aan maximaal 99 Skype-nummers, via maximaal 300 kanalen. Elk van deze kanalen kan één binnenkomend of uitgaand gesprek afhandelen.

Skype Connect geeft details van de binnenkomende gesprekken door aan de PBX-centrale (technisch gesproken, via SIP-headers). Daarom kan de PBX-centrale, zelfs als er meerdere Skype-nummers zijn toegewezen aan een enkel SIP-profiel, mits juist geconfigureerd, het binnenkomende gesprek doorsturen naar de bedoelde ontvanger of bron, zoals een hunt-groep, Auto Attendant of conferentiebrug.

U kunt ook een doorkiesnummer voor binnenkomende gesprekken toevoegen als u een Skype-account toevoegt aan een SIP-profiel, zodat Skype-oproepen rechtstreeks naar dat doorkiesnummer worden doorgestuurd.