Hoe kan ik Skype-nummers aan een SIP-profiel toewijzen?

Een Skype-nummer is een bedrijfsnummer dat u kunt kopen om toe te wijzen aan uw SIP-profiel. Mensen kunnen uw bedrijf dan bereiken door het Skype-nummer te bellen. Skype-nummers zijn beschikbaar in vele landen en worden geleverd met gratis voicemail.

Afhankelijk van uw PBX kunt u oproepen naar dat Skype-nummer misschien ook doorsturen naar bijvoorbeeld een hunt-groep of Auto Attendant.

Een nieuw Skype-nummer toewijzen aan een SIP-profiel:

1. Meld u aan bij Skype Manager™.
  2. Klik op Functies op de werkbalk.
  3. Klik in het menu Functies aan de linkerkant op Skype Connect™.
  4. Blader naar het SIP-profiel waaraan u een Skype-nummer wilt toewijzen en klik op Profiel bekijken.
  5. Klik op Een nummer of Skype-account toevoegen.
  6. Selecteer het tabblad Skype-nummer toevoegen.
  7. Klik op Een nieuw nummer kopen.

Knop Een nieuw nummer kopen

1. Geef het land van het Skype-nummer op.
  2. Klik op Ga verder.
  3. Selecteer de netnummers die u wilt gebruiken en hoe u wilt worden gefactureerd.
  4. Klik op Nu kopen. De Skype-nummer dat u hebt gekocht, wordt automatisch toegewezen aan het SIP-profiel.

Een Skype-nummer dat momenteel is toegewezen aan een SIP-profiel, toewijzen aan een ander lid of SIP-profiel:

1. Open het SIP-profiel waaraan het Skype-nummer is toegewezen.
  2. Klik ergens in de rij Inkomende gesprekken.
  3. Klik op Een nummer opnieuw toewijzen.

de knop Een nummer opnieuw toewijzen

1. Typ in het weergegeven veld de naam van het lid of SIP-profiel waaraan u het Skype-nummer opnieuw wilt toewijzen.
  2. Klik op Bevestigen.

Een Skype-nummer dat is toegewezen aan een SIP-profiel annuleren:

1. Open het SIP-profiel waaraan het Skype-nummer is toegewezen.
  2. Klik ergens in de rij Inkomende gesprekken.
  3. Klik op Nummer annuleren. Er wordt een bericht weergegeven waarin staat wanneer het Skype-nummer komt te vervallen als u de annulering voortzet.
  4. Klik op Nummer annuleren om het Skype-nummer te annuleren.