Ik gebruik Skype Connect™ en ik heb problemen met de gesprekskwaliteit. Wat moet ik doen?

Als u Skype Connect gebruikt en u ondervindt problemen met de gesprekskwaliteit, kunt u de volgende mogelijke oorzaken controleren:

Controle Beschrijving
Hebt u geprobeerd op verschillende tijdstippen van de dag te bellen? We raden u aan om op vier verschillende tijden van de dag een testgesprek te voeren om te kijken of u een patroon kunt ontdekken in de problemen.
Gebruikt u de G.711-codec? Kijk of uw SIP-compatibele PBX-systeem G.729 ondersteunt. G.729 gebruikt minder bandbreedte en heeft een betere foutcorrectie dan G.711, en presteert over het algemeen beter bij slechte bedrijfsnetwerken.
Beschikt de internetverbinding over de aanbevolen bandbreedte voor Skype Connect? Als uw internetverbinding niet beschikt over de aanbevolen bandbreedte voor Skype Connect, kunt u overwegen een andere internetserviceprovider te gebruiken.

Meer informatie over de aanbevolen bandbreedte voor Skype Connect.
Gebruikt u dezelfde internetverbinding voor spraak en gegevens? Overweeg een aparte verbinding voor spraakverkeer.
Gebruikt u een QoS-router? Als u momenteel geen QoS-router gebruikt, kunt u een speciale SIP-compatibele QoS-router voor uw bedrijfsnetwerk aanschaffen.
Hebt u uw QoS-router op de juiste manier geconfigureerd? Geef spraakgegevens voorrang in de configuratie van uw router. Zoek in de documentatie van de router meer informatie over hoe dit werkt, of neem contact op met de fabrikant.
Gebruikt u een NAT, router of firewall-apparaat tussen uw zakelijke LAN-netwerk en de internetverbinding? Zorg ervoor dat deze het gebruik van de volgende poorten niet beperkt: UDP-5060, 8000-80xx (waarbij 'xx' staat voor het aantal benodigde kanalen vermenigvuldigd met twee).