Wat moet ik doen om Skype te gaan gebruiken?

Belangrijke informatie: We zijn onlangs overgegaan van een peer-to-peer architectuur naar een op de cloud gebaseerde architectuur. Hierdoor kunnen we innovatieve nieuwe functies introduceren zoals videobellen, en een verbeterde accountbeveiliging voor de meest recente versies van Skype. Zie hieronder voor wat u nodig hebt om Skype in de toekomst te gebruiken.

Alles wat u nodig hebt om aan de slag te kunnen met Skype, is een internetverbinding: bij voorkeur een breedbandverbinding. Ontdek hoeveel bandbreedte u nodig hebt.

U hoeft de Skype-app zelfs niet te downloaden - u kunt in uw browser meteen aan de slag met Skype voor Web. Als u de desktop-app wilt gebruiken, kunt u die hier downloaden voor Windows of Mac. Ga naar de App Store voor mobiele versies.

Nu kunt u chatten met uw vrienden. Voor spraakoproepen hebt u luidsprekers en een microfoon nodig. Voor videogesprekken hebt u ook een camera nodig. Deze zijn alle ingebouwd in mobiele telefoons, tablets en de meeste computers. Voor de beste gesprekskwaliteit op een desktop is het raadzaam een afzonderlijke headset te gebruiken. Ontdek welke USB-headsets en webcams het meest geschikt zijn voor Skype.

De specifieke systeemvereisten voor Skype op verschillende besturingssystemen wordt hieronder beschreven. Zorg ervoor dat uw systeem aan deze vereisten voldoet, dat uw besturingssysteem bijgewerkt is en dat u de meest recente hardwarestuurprogramma's van de fabrikant hebt geïnstalleerd voordat u de nieuwste versie van Skype downloadt. Zorg ervoor dat u de versie vaak bijwerkt om te genieten van de nieuwste functies en verbeteringen voor Skype.

Skype voor Windows-bureaublad

Versie

Windows 10
Windows 8,1
Windows 8
Windows 7 (32-bits en 64-bits versies ondersteund)*
Windows Vista
Windows XP SP3 (32-bits en 64-bits versies ondersteund)♦

Processor

Ten minste 1 GHz

RAM

Ten minste 512 MB

Extra software

DirectX v9.0 of hoger

* Als u Windows 7 (SP1) gebruikt, moet u Internet Explorer upgraden naar versie 11.
♦ Als u Windows XP SP3 gebruikt, zorg er dan voor dat u Internet Explorer 8 of hoger gebruikt.

Windows 10

Versie

Windows 10 jubileumupdate

Skype voorbeeld is alleen beschikbaar en al geïnstalleerd op Windows 10 Anniversary Update.

Skype voor Windows RT

Versie

Windows RT

Processor

1,9 GHz Quad core-processor

RAM

Ten minste 1 GB

Hoewel ondersteuning niet langer beschikbaar is vanaf oktober 2016 zal Skype voor Windows RT blijven werken (mogelijk met een aantal beperkingen) tot begin 2017, als we klaar zijn met het naar de cloud verplaatsen van bellen met Skype (zie de Skype blog).

Mac

Versie

Mac OS X 10.10 of hoger *
Mac OS X 10.6 Snow Leopard

Processor

Ten minste 1 GHz Intel-processor (Core 2 Duo)

RAM

Ten minste 1 GB

Extra software

De meest recente versie van QuickTime

*Als u de nieuwste versies van Skype voor Mac (Skype 7.37 of hoger) wilt gebruiken, moet u Mac OS X 10.10 of hoger hebben.
Hoewel ondersteuning niet langer beschikbaar is vanaf oktober 2016, kunnen gebruikers met Mac OS X 10.6 - 10.9 Skype tot begin 2017 gebruiken (mogelijk met een paar beperkingen), als we klaar zijn met het verplaatsen van bellen met Skype naar de cloud (zie de Skype blog).

Linux

Versie

Ubuntu 10.04+
Debian 6.0+
Fedora 16+
OpenSUSE 12.1+

Processor

Ten minste 1 GHz

RAM

Ten minste 256 MB

Extra software

Qt 4.6
D-Bus 1.0.0
libasound 1.0.18
Pulse Audio 1.0 (vereist; Pulse Audio 4.0 wordt aanbevolen voor de beste ervaring)

BlueZ 4.0 (aanbevolen)

Windows Phone

Versie

Windows 10 Mobile
Windows Phone 8.1
Windows Phone 8

Hardware

Is afhankelijk van de fabrikant

Hoewel ondersteuning niet langer beschikbaar is vanaf oktober 2016 zal de Skype-app voor Windows Phone 8 en Windows Phone 8.1 blijven werken (mogelijk met een aantal beperkingen) tot begin 2017, als we klaar zijn met het naar de cloud verplaatsen van bellen met Skype (zie de Skype blog).

Android

Versie

Android OS 4.0.3 en hoger*

Hardware

Is afhankelijk van de fabrikant♦

Vrije ruimte

Ten minste 32 MB

*Als u de nieuwste versie van Skype voor Android (Skype 6.2 en hoger) wilt gebruiken, moet u Android 4.0.3 of hoger hebben. Hoewel ondersteuning voor Android OS versie 4.0.2 en eerder niet langer beschikbaar is vanaf oktober 2016 zal de Skype-app voor deze versies blijven werken (mogelijk met een aantal beperkingen) tot begin 2017, als we klaar zijn met het naar de cloud verplaatsen van bellen met Skype (zie de Skype blog).
♦Skype wordt volledig ondersteund op apparaten met ARMv7- processors (of processors die deze instructieset kunnen draaien). Skype kan worden uitgevoerd op apparaten met ARMv6-processoren, maar videobellen wordt dan niet ondersteund. Voorbeelden van apparaten met een ARMv6-processor: Samsung Galaxy Ace, HTC Wildfire. U kunt het type processor van uw apparaat terugvinden in de gebruikershandleiding van het apparaat of neem contact op met de fabrikant.

iOS

Versie

iOS 8 of hoger*

Hardware

Apple Watch
iPhone 4s
iPhone 5
iPhone 5c
iPhone 5s
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPad 2
iPad Air
iPad Air 2
iPad Mini
iPad Mini 2
iPad Mini 4
iPad Pro
iPod touch (vijfde generatie)
iPod touch (zesde generatie)

*De nieuwste versie van Skype werkt op alle iOS-apparaten met iOS 8 of hoger. Hoewel ondersteuning voor iOS 7 en eerder niet langer beschikbaar is vanaf oktober 2016 kunnen gebruikers van iOS 7 en eerder Skype blijven gebruiken (mogelijk met een aantal beperkingen) tot begin 2017, als we klaar zijn met het naar de cloud verplaatsen van bellen met Skype (zie de Skype blog).