Wat zijn de systeemvereisten voor Skype?

Terug naar zoekresultaten

De specifieke systeemvereisten voor Skype op verschillende besturingssystemen worden hieronder beschreven.

Als je systeem niet voldoet aan de eisen om Skype uit te voeren, kun je de toegang tot sommige van je oudere conversatiegeschiedenis verliezen. Je kunt de recente conversatiegeschiedenis ophalen door in te loggen op Skype op een ondersteund apparaat.

Update naar de nieuwste versie van Skype

Windows-bureaublad

Versie

Windows 10
    Windows 8.1
    Windows 8
    Windows 7 (32-bits en 64-bits versies ondersteund) - zie onderstaande opmerking
    Windows Vista
    Windows XP SP3 (32-bits en 64-bits versies ondersteund) - zie onderstaande opmerking

Opmerking: voor Skype (versie 8) op Windows Desktop is het volgende vereist:
    Windows 10 versie 1507 of versie 1511
    Windows 8.1
    Windows 8
    Windows 7 (32-bits en 64-bits versies ondersteund)

Processor

Ten minste 1 GHz

RAM

Ten minste 512 MB

Extra software

DirectX v9.0 of hoger

Opmerkingen:

• Als je Windows 7 (SP1) gebruikt, moet je Internet Explorer upgraden naar versie 11.
    • Als je Windows XP SP3 gebruikt, zorg er dan voor dat je Internet Explorer 8 of hoger gebruikt.

Windows 10

Versie 12

Windows 10 (versie 1607 en 1703)

Versie 14

Windows 10 (versie 1709) of hoger

Mac

Versie

Mac OS X 10.10 of hoger

Opmerkingen: Voor Skype (versie 8) op Mac is het volgende vereist:
    Mac OS X 10.9 of hoger

Processor

Ten minste 1 GHz Intel-processor (Core 2 Duo)

RAM

Ten minste 1 GB

Extra software

De meest recente versie van QuickTime

Je moet upgraden naar de nieuwste versie van Skype voor Linux.

Linux

Versie

64-bit Ubuntu 14.04+
    64-bit Debian 8.0+
    64-bit OpenSUSE 13.3+
    64-bit Fedora Linux 24+

Processor

Een Intel Pentium 4-processor of later die SSE2 en SSE3 ondersteunt

RAM

Ten minste 512 MB

Extra software

libappindicator1 of GtkStatusIcon om het schuifladepictogram te laten werken (optioneel)

Windows 10 Mobile

Versie

Windows Mobile Anniversary Update of hoger

Hardware

Is afhankelijk van de fabrikant

Android

Versie

Android OS 4.0.4 of hoger

Opmerkingen: Voor Skype (versie 8) op Android is Android OS 6.0 Marshmallow of hoger vereist.

Hardware

Afhankelijk van fabrikant - zie onderstaande opmerking

Vrije ruimte

Ten minste 32 MB

Opmerkingen:
    • Skype wordt volledig ondersteund op apparaten met ARMv7-processoren (of processoren die deze instructieset kunnen draaien). Skype kan worden uitgevoerd op apparaten met ARMv6-processors, maar videobellen wordt dan niet ondersteund. Voorbeelden van apparaten met een ARMv6-processor: Samsung Galaxy Ace, HTC Wildfire. Je kunt het type processor van je apparaat terugvinden in de gebruikershandleiding van het apparaat of neem contact op met de fabrikant.

iOS

Versie

iOS 8 of hoger

Opmerking: Voor Skype (versie 8) op iOS is iOS 9 of hoger vereist

Skype voor Web

Ondersteunde internetbrowser

Microsoft Edge en de nieuwste versies van Chrome.

Skype voor Web wordt niet ondersteund op mobiele telefoons.

Opmerking: Om te bellen met Skype voor Web vanaf Windows, Mac of Linux moet je het volgende uitvoeren:

• Windows 7 of hoger
    • Mac OS 10.10 of hoger
    • Ubuntu 14.04 of hoger
    • Debian 8 of hoger
    • openSUSE 13.3 of hoger
    • Fedora Linux 24 of hoger