Wat zijn de systeemvereisten voor Skype?

Mac
Linux
Windows

Om snel met Skype aan de slag te gaan hebt u maar een paar dingen nodig, zoals een internetverbinding (het liefste breedband) en een microfoon (mobiele telefoons en de meeste computers hebben een ingebouwde microfoon), een camera voor videogesprekken (nogmaals, mobiele telefoons en de meeste computers hebben dat), en natuurlijk de toepassing Skype op het apparaat van hun keuze.

De systeemvereisten voor het uitvoeren van Skype op verschillende besturingssystemen worden hieronder beschreven. Zorg ervoor dat uw systeem aan deze vereisten voldoet, dat uw besturingssysteem bijgewerkt is en dat u de meest recente hardwarestuurprogramma's van de fabrikant hebt geïnstalleerd voordat u de nieuwste versie van Skype downloadt.

Skype voor computers

Skype voor Windows
Versie

Windows XP SP3 (alleen 32-bits versie)♦
Windows Vista
Windows 7 (32-bits en 64-bits versies ondersteund)*
Windows 8
Windows 8.1

Processor Ten minste 1 GHz
RAM Ten minste 512 MB
Extra software DirectX v9.0 of hoger

* Als u Windows 7 (SP1) gebruikt, moet u Internet Explorer upgraden naar versie 11.
♦ Als u Windows XP SP3 gebruikt, zorg er dan voor dat u Internet Explorer 8 of hoger gebruikt.

Skype voor modern Windows
Versie Windows 8 *♦
Windows 8.1
Processor 1,9 GHz Quad core-processor
RAM Ten minste 1 GB

* Als u Windows 8 gebruikt, is de nieuwste versie van Skype voor modern Windows die u kunt downloaden Skype 1.9 voor modern Windows. U kunt het beste een upgrade naar Windows 8.1 uitvoeren.
♦ Als u gebruikmaakt van Windows 8 Enterprise N of KN moet u deze handleiding lezen.
Mac
Versie Mac OS X 10.5 Leopard (op Intel-processors) of hoger*
Processor Ten minste 1 GHz Intel-processor (Core 2 Duo)
RAM Ten minste 1 GB
Extra software De meest recente versie van QuickTime

*Als u de nieuwste versie van Skype voor Mac (Skype 7.0) wilt gebruiken, moet u Mac OS X 10.9 of hoger hebben.

Linux
Versie Ubuntu 10.04+
Debian 6.0+
Fedora 16+
OpenSUSE 12.1+
Processor Ten minste 1 GHz
RAM Ten minste 256 MB
Extra software

Qt 4.6
D-Bus 1.0.0
libasound 1.0.18
Pulse Audio 1.0 (vereist; Pulse Audio 4.0 wordt aanbevolen voor de beste ervaring)
BlueZ 4.0 (aanbevolen)

Skype voor mobiele telefoons

Windows Phone
Versie Windows Phone 8
Windows Phone 8.1
Hardware Is afhankelijk van de fabrikant
Android
Versie Android OS 2.3 en hoger*
Hardware Is afhankelijk van de fabrikant♦
Vrije ruimte Ten minste 27 MB

*Als u de nieuwste versie van Skype voor Android (Skype 5) wilt gebruiken, moet u Android 4.0 of hoger hebben. Als u werkt met Android OS 2.3 of hoger, kunt u Skype 4 voor Android uitvoeren.
♦U moet ook weten welk type processor het apparaat heeft. U kunt de specificaties van uw apparaat terugvinden in de gebruikershandleiding van het apparaat of contact opnemen met de fabrikant. Voor de volgende processors:

• ARMv7-processors (of processors die de instructieset kunnen uitvoeren): Skype wordt volledig ondersteund.
  • ARMv6-processors: Skype kan worden uitgevoerd op deze apparaten, maar videobellen wordt niet ondersteund. Voorbeelden van apparaten met een ARMv6-processor: Samsung Galaxy Ace, HTC Wildfire.
iOS
Versie iOS5 of hoger*

Hardware iPhone 4
iPhone 4s
iPad 2
iPad Air
iPad Mini
iPhone 5
iPhone 5c
iPhone 5s

*Om de nieuwste versie van Skype voor iOS (Skype 5) te gebruiken, moet u iOS7 of hoger uitvoeren. Als u iOS 5 of iOS 6 uitvoert, kunt u Skype voor iOS 4.17.3 (op iPhone) of Skype 4.18 (op iPad) uitvoeren.

Beantwoordt dit uw vraag?

Bedankt voor uw feedback

Bedankt voor uw feedback

Bedankt voor uw feedback! Voor nog meer informatie kunt u altijd de antwoorden op vragen in onze community raadplegen.