Wat zijn de systeemvereisten voor Skype?

Alles wat u nodig hebt om aan de slag te kunnen met Skype, is een internetverbinding: bij voorkeur een breedbandverbinding. Ontdek hoeveel bandbreedte u nodig hebt.

U hoeft de Skype-app zelfs niet te downloaden - u kunt in uw browser meteen aan de slag met Skype voor web. Als u de desktop-app wilt gebruiken, kunt u die hier downloaden voor Windows of Mac. Ga naar de App Store voor mobiele versies.

Nu kunt u chatten met uw vrienden. Voor spraakoproepen hebt u luidsprekers en een microfoon nodig. Voor videogesprekken hebt u ook een camera nodig. Deze is ingebouwd in mobiele telefoons, tablets en de meeste computers. Voor de beste gesprekskwaliteit op een desktop is het raadzaam een afzonderlijke headset te gebruiken. Ontdek welke USB-headsets en webcams het best geschikt zijn voor Skype.

De specifieke systeemvereisten voor Skype op verschillende besturingssystemen wordt hieronder beschreven. Zorg ervoor dat uw systeem aan deze vereisten voldoet, dat uw besturingssysteem bijgewerkt is en dat u de meest recente hardwarestuurprogramma's van de fabrikant hebt geïnstalleerd voordat u de nieuwste versie van Skype downloadt. Zorg ervoor dat u de versie vaak bijwerkt om te genieten van de nieuwste functies en verbeteringen voor Skype.

Skype voor Windows-bureaublad
Versie

Windows 10
Windows 8.1
Windows 8
Windows 7 (32-bits en 64-bits versies ondersteund)*
Windows Vista
Windows XP SP3 (alleen 32-bits versie)♦

Processor Ten minste 1 GHz
RAM Ten minste 512 MB
Extra software DirectX v9.0 of hoger

* Als u Windows 7 (SP1) gebruikt, moet u Internet Explorer upgraden naar versie 11.
♦ Als u Windows XP SP3 gebruikt, zorg er dan voor dat u Internet Explorer 8 of hoger gebruikt.

Skype voor Windows RT
Versie Windows RT
Processor 1,9 GHz Quad core-processor
RAM Ten minste 1 GB

Mac
Versie Mac OS X 10.6 Snow Leopard of hoger*
Processor Ten minste 1 GHz Intel-processor (Core 2 Duo)
RAM Ten minste 1 GB
Extra software De meest recente versie van QuickTime

*Als u de nieuwste versies van Skype voor Mac (Skype 7.0 of hoger) wilt gebruiken, moet u Mac OS X 10.9 of hoger hebben.

Linux
Versie Ubuntu 10.04+
Debian 6.0+
Fedora 16+
OpenSUSE 12.1+
Processor Ten minste 1 GHz
RAM Ten minste 256 MB
Extra software

Qt 4.6
D-Bus 1.0.0
libasound 1.0.18
Pulse Audio 1.0 (vereist; Pulse Audio 4.0 wordt aanbevolen voor de beste ervaring)
BlueZ 4.0 (aanbevolen)

Windows Phone
Versie Windows Phone 8.1
Windows Phone 8
Hardware Is afhankelijk van de fabrikant
Android
Versie Android OS 2.3 en hoger*
Hardware Is afhankelijk van de fabrikant♦
Vrije ruimte Ten minste 32 MB

*Als u de nieuwste versie van Skype voor Android (Skype 6.2 en hoger) wilt gebruiken, moet u Android 4.0.3 of hoger hebben. Als u werkt met Android OS 2.3 of hoger, kunt u Skype 4 voor Android uitvoeren.
♦Skype wordt volledig ondersteund op apparaten met ARMv7-processors (of processors die deze instructieset kunnen draaien). Skype kan worden uitgevoerd op apparaten met ARMv6-processors, maar videobellen wordt dan niet ondersteund. Voorbeelden van apparaten met een ARMv6-processor: Samsung Galaxy Ace, HTC Wildfire. U kunt het type processor van uw apparaat terugvinden in de gebruikershandleiding van het apparaat of neem contact op met de fabrikant.

iOS
Versie iOS 8 of hoger*
Hardware Apple Watch
iPhone 4
iPhone 4s
iPhone 5
iPhone 5c
iPhone 5s
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPad 2
iPad Air
iPad Air 2
iPad Mini
iPad Mini 2
iPad Mini 4
iPad Pro

*De nieuwste versie van Skype werkt op alle iOS-apparaten met iOS 8 of hoger. Als u een oudere versie van iOS gebruikt, kunt u de nieuwste Skype-functies niet gebruiken. De basisfuncties voor contact met familie en vrienden zijn wel toegankelijk in Skype.