Wat zijn de systeemvereisten voor Skype?

De specifieke systeemvereisten voor Skype op verschillende besturingssystemen wordt hieronder beschreven.

Als uw systeem niet voldoet aan de eisen om Skype uit te voeren, kunt u de toegang tot sommige van uw oudere conversatiegeschiedenis verliezen. U kunt de recente conversatiegeschiedenis ophalen door in te loggen op Skype op een ondersteund apparaat.

Android

Versie

Android OS 7.0 Nougat
    Android OS 6.0 Marshmallow

Hardware

Is afhankelijk van de fabrikant

IOS (alleen iPhone)

Versie

iOS 9 of hoger

Skype voor Windows-bureaublad

Versie

Windows 10
    Windows 8.1
    Windows 8
    Windows 7 (32-bits en 64-bits versies ondersteund) - zie onderstaande opmerking
    Windows Vista
    Windows XP SP3 (32-bits en 64-bits versies ondersteund) - zie onderstaande opmerking

Processor

Ten minste 1 GHz

RAM

Ten minste 512 MB

Extra software

DirectX v9.0 of hoger

Opmerkingen:
    • Als u Windows 7 (SP1) gebruikt, moet u Internet Explorer upgraden naar versie 11.
    • Als u Windows XP SP3 gebruikt, zorg er dan voor dat u Internet Explorer 8 of hoger gebruikt.

Windows 10

Versie

Windows 10 Anniversary Update of hoger (vooraf geïnstalleerd)

Mac

Versie

Mac OS X 10.9 of hoger

Processor

Ten minste 1 GHz Intel-processor (Core 2 Duo)

RAM

Ten minste 1 GB

Extra software

De meest recente versie van QuickTime

U moet upgraden naar de laatste beta-versie van Skype voor Linux.
    Download Linux DEB
    Download Linux RPM

Linux

Versie

64-bit Ubuntu 14.04+
    64-bits Debian 8.0+
    64-bits OpenSUSE 13.3+
    64-bits Fedora Linux 24+

Processor

Een Intel Pentium 4 processor of later die SSE2 ondersteunt

RAM

Ten minste 512 MB

Extra software

libappindicator1 of GtkStatusIcon om het schuifladepictogram te laten werken (optioneel)

Windows 10 Mobile

Versie

Windows Mobile Anniversary Update of hoger

Hardware

Is afhankelijk van de fabrikant

Android

Versie

Android OS 4.0.3 of hoger

Hardware

Afhankelijk van fabrikant - zie onderstaande opmerking

Vrije ruimte

Ten minste 32 MB

Opmerkingen:
    • Skype wordt volledig ondersteund op apparaten met ARMv7-processoren (of processoren die deze instructieset kunnen draaien). Skype kan worden uitgevoerd op apparaten met ARMv6-processors, maar videobellen wordt dan niet ondersteund. Voorbeelden van apparaten met een ARMv6-processor: Samsung Galaxy Ace, HTC Wildfire. U kunt het type processor van uw apparaat terugvinden in de gebruikershandleiding van het apparaat of neem contact op met de fabrikant.

iOS

Versie

iOS 8 of hoger

Opmerking: Nieuwe Skype op iOS vereist iOS 9 of hoger

Hardware

Apple Watch
    iPhone 4s
    iPhone 5
    iPhone 5c
    iPhone 5s
    iPhone 6
    iPhone 6 Plus
    iPhone 6s
    iPhone 6s Plus
    iPad 2
    iPad Air
    iPad Air 2
    iPad Mini
    iPad Mini 2
    iPad Mini 4
    iPad Pro
    iPod touch (vijfde generatie)
    iPod touch (zesde generatie)

Skype voor Web

Ondersteunde internetbrowser

Microsoft Edge, Internet Explorer 10 en hoger en de nieuwste versie van Chrome en Firefox, Safari 6 en hoger.

Skype voor Web wordt niet ondersteund op mobiele telefoons.

Opmerking: Om te bellen met Skype voor Web vanaf Windows of Mac, moet u Windows XP SP3 en hoger of Mac OS 10.9 en hoger uitvoeren.