Ik kan geen verbinding maken met een openbare WiFi-hotspot met Skype WiFi voor Windows-bureaublad. Hoe kan ik dit oplossen?

Dit artikel is ook beschikbaar voor:

Met Skype WiFi gaat u snel online via een openbare WiFi-hotspot zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kosten.

Meer informatie over Skype WiFi.

Als u echter om de een of andere reden geen verbinding kunt maken, kunt u in de onderstaande tabel een oplossing voor uw verbindingsproblemen met Skype WiFi vinden.

Probleem

Oplossing

Ik kan geen compatibele hotspot vinden

Zorg ervoor dat uw WiFi is ingeschakeld en u met een WiFi-netwerk verbonden bent. Meld u dan aan bij Skype (als u Skype voor Windows Desktop gebruikt) of open de app Skype WiFi (als u een ander apparaat gebruikt).

Skype WiFi geeft u automatisch een waarschuwing als u een compatibele hotspot hebt gevonden. U kunt ook hotspots zoeken met behulp van deze Hotspot Finder van Skype.

Als u een netwerk hebt geselecteerd dat niet compatibel is met Skype WiFi, krijgt u daarvan een melding, en kunt u een ander netwerk selecteren.

Slecht draadloos signaal

Controleer de signaalsterkte van het draadloze netwerk; dit kan de kwaliteit van de verbinding beïnvloeden. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het netwerk van de draadloze verbinding en selecteer Draadloze netwerken weergeven.

Mogelijk kunt u dan een netwerk met een sterker signaal selecteren, of een ander netwerk kiezen dat compatibel is met Skype WiFi.

Om compatibele WiFi-netwerken te zoeken, kunt u deze Skype Hotspot Finder gebruiken.

Skype herkent geen compatibele hotspots of providers

Schakel Skype WiFi uit en schakel het opnieuw in, zodat Skype de meest up-to-date compatibele hotspots of providers herkent. Als u Skype voor Windows Desktop gebruikt:

1. Klik in het Skype-menu op Extra > Instellingen... > Skype WiFi.
  2. Verwijder de markering van het selectievakje Skype WiFi activeren en klik op Opslaan.
  3. Selecteer Extra > Instellingen... > Skype WiFi.
  4. Markeer het selectievakje Skype WiFi activeren en klik op Opslaan.
  5. Ga naar Extra > Skype WiFi en volg de instructies op het scherm.

Als u de toepassing Skype WiFi op een ander apparaat gebruikt, sluit u Skype WiFi af en start u de app opnieuw.

Als de hotspot of de provider onlangs is toegevoegd aan de Skype WiFi community, moet het nu mogelijk zijn om verbinding te maken.

Foutbericht 'Ongeldige poort'

Zorg ervoor dat de vereiste poorten geopend zijn.

Hoe kan ik Skype WiFi uitschakelen?
Als u Skype voor Windows Desktop gebruikt:
  1. Klik in het Skype-menu op Extra > Instellingen... > Skype WiFi.
  2. Verwijder de markering van de optie Skype WiFi activeren en klik op Opslaan.
Als u de toepassing Skype WiFi op een ander apparaat gebruikt, moet u de toepassing sluiten.
Ik kan nog steeds geen verbinding maken met Skype WiFi

Als niets anders lijkt te werken, start u de computer opnieuw op.

Meestal zal het opnieuw opstarten van de computer problemen met de verbinding kunnen oplossen.

U kunt ook hulp vragen bij de Skype Community.