Voicemail instellen en beluisteren (Windows Desktop)

Laat voicemail uw Skype-gesprekken beantwoorden wanneer u dat zelf niet kunt en beluister uw berichten als u zich de volgende keer aanmeldt bij Skype. Helemaal gratis.

U kunt voicemail handmatig vanuit uw account activeren, en het is gratis. Nadat u het hebt geactiveerd, moet u uw voicemailvoorkeuren instellen. Als u een onbeperkt abonnement of een Skype-nummer koopt, wordt voicemail automatisch geactiveerd en hoeft u alleen uw voorkeuren in te stellen.

Voicemail activeren:

1

Meld u aan bij uw account.

2

Klik in de sectie Functies beheren op Voicemails.

3

Klik op Voicemail instellen.

3

Zorg ervoor dat voicemail is ingesteld op Ingeschakeld.

Als u voicemail hebt geactiveerd, kunt u de instellingen aanpassen aan uw voorkeuren:

1

Meld u aan bij Skype en klik in de menubalk op Extra > Opties....

2

Klik aan de linkerkant op Oproepen > Voicemail.

3

Zorg ervoor dat Ontvang onbeantwoorde gesprekken als voicemail is ingeschakeld. Dit betekent dat voicemail is ingeschakeld en de standaard meldtekst voor voicemail is ingesteld.

4

Om uw eigen meldtekst voor voicemail op te nemen, klikt u op de knop Opnemen en spreekt u in de microfoon van uw computer.

Opnemen

Als u klaar bent met het opnemen van uw bericht, klikt u op de knop Stop.

Stop

5

Om uw meldtekst terug te luisteren, klikt u op de knop Afspelen.

Afspelen

6

Als u terug wilt naar de standaard meldtekst, klikt u op de knop Opnieuw instellen.

7

Op hetzelfde scherm kunt u ook kiezen wanneer u een gesprek wilt doorsturen naar uw voicemail.

• Na een bepaalde tijdsduur (in seconden).
  • Wanneer u een oproep weigert.
  • Wanneer u in gesprek bent.

Stel het aantal seconden in waarna de voicemailopname wordt gestart.

8

Als u tevreden bent met uw voicemailinstellingen, klikt u op Opslaan.

Er zijn verschillende manieren waarop u toegang hebt tot uw voicemailberichten. Als iemand onlangs een bericht heeft achtergelaten, dan ziet u een meldingsbadge in uw systeemvak en op uw tabblad Recent.

1

Ga naar het tabblad Recent en klik op de naam van de contactpersoon.

2

Klik in het gespreksvenster op de knop Afspelen naast het bericht.

Afspelen

U kunt ook het menu gebruiken voor toegang tot uw voicemailberichten.

1

Ga naar Weergave > Voicemailberichten. Al uw voicemailberichten worden weergegeven. Naast berichten die u nog niet hebt beluisterd, staat een oranje stip.

Oranje stip naast uw contacten, weergegeven onder Contacten

2

Klik in de lijst op het voicemailbericht dat u wilt afspelen. Dit wordt weergegeven in het gespreksvenster aan de rechterkant.

3

Klik op de knop Afspelen naast het voicemailbericht om het af te spelen.

Als u het bericht niet kunt horen, probeer dan het volume van de luidspreker op de computer hoger te zetten.

Als u een voicemailbericht hebt beluisterd, wordt het lokaal opgeslagen op uw computer (als een .DAT-bestand in C:/Documents and Settings/gebruikersnaam/Application Data/[Skypenaam]/voicemail). Dat betekent dat u het niet opnieuw kunt beluisteren als u zich aanmeldt bij Skype op een andere computer.

Nadat u een voicemailbericht hebt beluisterd, klikt u op het prullenbakpictogram om het te verwijderen.

Het prullenbakpictogram verwijderen

Uw voicemail uitschakelen:

1. Meld u aan bij Skype en klik in de menubalk op Extra > Opties > Gesprekken > Voicemail.
  2. Deselecteer vervolgens Ontvang onbeantwoorde gesprekken als voicemail.
Ontvang onbeantwoorde gesprekken als voicemail

Problemen met voicemail? Deze tips kunnen helpen.

Meer informatie over het gebruik van voicemail in Skype.