Hoe kan ik een contactpersoon in Skype voor Windows-bureaublad blokkeren of rapporteren?

U kunt een contactpersoon eenvoudig blokkeren, zodat deze u niet meer kan bellen, u geen chatberichten meer kan sturen en uw status niet meer kan zien. Naast het blokkeren van een contactpersoon, kunt u ook misbruik melden. Op die manier kunnen wij de activiteiten van spammers zo tijdig mogelijk stoppen.

Een contactpersoon blokkeren en misbruik melden:

1. Klik op het tabblad Contactpersonen of Recent met de rechtermuisknop op de naam van de contactpersoon en selecteer Deze persoon blokkeren...
  2. Markeer in het berichtvenster Verwijderen uit uw contactenlijst als u deze persoon uit uw contactpersonen wilt verwijderen.
  3. Als u Skype wilt waarschuwen en de contactpersoon wilt rapporteren, markeert u Misbruik melden.
  4. Klik op Blokkeren.

De optie Blokkeren is geselecteerd in het venster Deze persoon blokkeren.

De blokkering van een contactpersoon ongedaan maken:

1. Selecteer in het hoofdmenu Extra > Opties.
  2. Selecteer in het vak Skype-opties Privacy > Geblokkeerde contactpersonen. Een lijst met geblokkeerde contactpersonen wordt weergegeven.
  3. Selecteer de contactpersoon voor wie u de blokkering ongedaan wilt maken en klik op Blokkering van deze persoon opheffen.

Wanneer u ongewenste bellers wilt blokkeren:

1. Ga naar Extra > Opties en selecteer het tabblad Gesprekken.
  2. Schakel Alleen personen in mijn contactlijst mogen mij bellen in en klik daarna op Opslaan.