Welke veiligheidsmaatregelen kunt u gebruiken om kinderen in Skype te beschermen?

De websites en software van Skype zijn niet bedoeld of ontworpen voor kinderen jonger dan 13 jaar. We raden ouders aan om de online activiteiten van hun kinderen in de gaten te houden om zeker te weten dat gegevens van een kind niet zonder toestemming van de ouders worden verzameld.

We nemen de veiligheid van de eindgebruikers van Skype zeer serieus en hebben veiligheidsmaatregelen genomen om kinderen die Skype van hun ouders mogen gebruiken tegen contact met vreemden te beschermen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

• Alleen personen in lijst van contactpersonen van het kind mogen via Skype contact opnemen met het kind. Dat geldt voor telefoon- en videogesprekken, chatberichten en het delen van schermen.
  • De leeftijd, de geboortedatum en het geslacht van kinderen worden niet weergegeven op profielpagina's, zodat anderen deze gegevens niet kunnen zien.
  • Kinderen worden niet weergegeven in zoekresultaten, tenzij ze worden geretourneerd als een exacte overeenkomst met de Skype-naam of het e-mailadres.

Belangrijk: onze veiligheidsmaatregelen zijn gebaseerd op de geboortedatum die tijdens het maken van een profiel door de eindgebruiker wordt verstrekt. Het is dan ook heel belangrijk dat de juiste informatie wordt verstrekt.

Meer informatie over veilig online zijn.