Wat is Skype Connect™ en hoe werkt het?

Skype Connect zorgt voor verbinding tussen uw bedrijf en de Skype-gemeenschap. Door Skype Connect toe te voegen aan uw bestaande SIP PBX, kan uw bedrijf besparen op communicatiekosten met weinig of geen extra upgrades.

Met Skype Connect kunnen werknemers van uw bedrijf via de bureautelefoons belangrijke Skype-gesprekken voeren en oproepen van klanten ontvangen. Klanten kunnen via Skype eveneens gratis contact opnemen met uw bedrijf door de Skype-knoppen te gebruiken, naar de zakelijke Skype-accounts te bellen die aan uw SIP-compatibele PBX zijn gekoppeld of naar een van de Skype-nummers te bellen die u hebt gekocht.

Skype Connect kan via Skype Manager™ worden beheerd (voorheen Skype for SIP).

Controleer of u aan de vereisten voldoet voordat u Skype Connect downloadt.

Als u Skype Connect wilt downloaden, moet u eerst Skype Manager instellen:

1. Uw Skype Manager-account maken.
  2. Volg de instructies om u voor Skype Manager te registreren. Gebruik uw bestaande persoonlijke account of maak een nieuw account dat u specifiek voor Skype Manager gebruikt.

Het account dat u gebruikt om u te registreren, wordt gebruikt voor het beheren van producten en Skypetegoed in het hele bedrijf. Daarom raden we u aan om een nieuw Skype-account met uw bedrijfsnaam te maken.

Klik wanneer u zich bij Skype Manager hebt aangemeld op Functies op de werkbalk en vervolgens op Skype Connect in het menu Functies aan de linkerkant.

U kunt nu Skype Connect gebruiken en.

• SIP-profielen maken
    Een SIP-profiel is een SIP-gebruikersaccount dat alle configuratiegegevens voor uw Skype Connect-service bevat. Afhankelijk van de noodzaak en het budget kunt u meerdere SIP-profielen instellen.

Meer informatie over het maken van SIP-profielen.
  • Kanaalabonnementen kopen
    Kanaalabonnementen zijn de abonnementen voor simultane belkanalen die u met uw SIP-profiel wilt gebruiken. Deze worden maandelijks in rekening gebracht.

Meer informatie over het kopen van kanaalabonnementen.
  • Skypetegoed toewijzen aan SIP-profielen
    Als u wilt bellen, kunt u de uitgaven voor uitgaande gesprekken beheersen door Skypetegoed toe te wijzen aan uw SIP-profielen en de optie Auto-Opladen in te schakelen om er zeker van te zijn dat er altijd voldoende Skypetegoed is om te kunnen bellen.

Meer informatie over het toewijzen van Skype-tegoed.
  • Ontvangst van inkomende oproepen via Skype-accounts instellen
    U kunt ook Skype-nummers aan uw SIP-profielen toevoegen, zodat u oproepen van mobiele en vaste telefoons kunt ontvangen. Vervolgens kunt Skype-knoppen implementeren op websites en in e-mails, zodat klanten met Skype u kunnen bellen.

Meer informatie over het koppelen van Skype-accounts aan SIP-profielen.
  • Ontvangst van inkomende oproepen via Skype-nummers instellen
    U kunt ook Skype-nummers aan uw SIP-profielen toevoegen, zodat u oproepen van mobiele en vaste telefoons kunt ontvangen. Vervolgens kunt u de nummerweergave instellen, zodat mensen kunnen zien dat u hen belt.

Meer informatie over het koppelen van Skype-nummers aan SIP-profielen.

Meer informatie over Skype Connect vindt u in onze gebruikershandleidingen (pdf):

Voor hulp kunt u ook bij de Skype-community terecht.