Hoe wijzig ik het wachtwoord van een SIP-profiel?

Voordat u het wachtwoord van een SIP-profiel wijzigt, moet u goed bedenken dat het door uw bedrijfstelefooncentrale (PBX, Private Branch Exchange) wordt gebruikt om verbinding te maken met Skype. Als u het wachtwoord wijzigt, zal uw PBX-centrale niet automatisch de verbinding met Skype verbreken, maar u moet wel het nieuwe wachtwoord bijwerken in de PBX-configuratie voordat deze de volgende keer weer moet worden geregistreerd bij Skype.

Als het nieuwe wachtwoord niet wordt bijgewerkt, kan de PBX bij de volgende registratie geen verbinding maken, zodat u niet kunt bellen. Binnenkomende oproepen kunnen ook niet op uw SIP-compatibele PBX-centrale worden ontvangen, tenzij het wachtwoord in uw PBX is bijgewerkt.

De registratiefrequentie van uw SIP-compatibele PBX is afhankelijk van of uw SIP-compatibele PBX achter een firewall of een NAT staat (45 seconden) of dat het rechtstreeks met internet verbonden is (3600 seconden).

We raden u aan om wijzigingen van het SIP-wachtwoord over te laten aan uw IT-afdeling of iemand die verantwoordelijk is voor de administratie van de apparatuur van uw PBX-telefooncentrale. We raden ook aan het wachtwoord en de aanmeldingsgegevens van uw SIP-compatibele PBX op een rustig bedrijfsuur te wijzigen, om een eventuele onderbreking van Skype Connect™ te voorkomen.

Het wachtwoord van een SIP-profiel wijzigen:

1. Meld u aan bij Skype Manager™.
  2. Klik op Functies op de werkbalk.
  3. Klik in het menu Functies aan de linkerkant op Skype Connect.
  4. Blader naar de SIP-profiel waarvan u het wachtwoord wilt wijzigen en klik op Profiel bekijken.
  5. Klik in het menu Skype Connect aan de linkerkant op Authenticatiegegevens.
  6. Klik op Nieuw wachtwoord genereren. Er wordt automatisch een nieuw wachtwoord gegenereerd en weergegeven in het wachtwoordveld.