Hoe beheer ik nummerweergave in een SIP-profiel?

Deze veelgestelde vraag bevat instructies voor het instellen van nummerweergave in een SIP-profiel, het wijzigen van nummerweergave en het verwijderen van nummerweergave.

U kunt een Skype-nummer gebruiken als nummerweergave van een SIP-profiel. U kunt ook een vast nummer gebruiken, zolang u het nummer bezit en beheert en uw bedrijf is geverifieerd door Skype.

Nummerweergave instellen in een SIP-profiel

Nummerweergave instellen voor een SIP-profiel:

1. Meld u aan bij Skype Manager™.
  2. Klik op Functies op de werkbalk.
  3. Klik in het menu Functies aan de linkerkant op Skype Connect™.
  4. Blader naar het SIP-profiel waaraan u nummerweergave wilt toevoegen en klik op Profiel bekijken.
  5. Klik op Nummerweergave instellen.

De knop Nummerweergave instellen in het gedeelte Nummerweergave.

6. Als u een Skype-nummer wilt kopen voor gebruik als nummerweergave, klikt u op Een Skype-nummer kopen en volgt u de instructies om een Skype-nummer te kopen. Zodra de aankoop is voltooid, wordt het Skype-nummer aan het SIP-profiel toegewezen en als nummerweergave geselecteerd.

Als u een bestaand Skype-nummer wilt gebruiken, klikt u op Een Skype-nummer gebruiken en selecteert u het benodigde Skype-nummer in de weergegeven vervolgkeuzelijst.

Als u een vast nummer wilt gebruiken, klikt u op Een vast nummer gebruiken en typt u het vaste nummer dat u wilt gebruiken in het weergegeven veld. U mag alleen vaste nummers gebruiken waarvoor uw bedrijf een contract heeft en die aan uw PBX zijn gekoppeld. Gebruik van een nummer dat niet aan uw bedrijf is toegewezen en niet aan uw PBX is gekoppeld, vormt een wezenlijke inbreuk op de overeenkomst met Skype en kan resulteren in criminele en civiele aansprakelijkheid voor u en uw bedrijf.

Als u een vast nummer wilt gebruiken en uw bedrijf is niet geverifieerd, klikt u op Uw bedrijf laten verifiëren en volgt u de instructies.

Meer informatie over het laten verifiëren van uw bedrijf.

7. Klik op Instellingen opslaan.

Nummerweergave in een SIP-profiel wijzigen

Nummerweergave van een SIP-profiel wijzigen naar een ander nummer:

1. Open het SIP-profiel waarvoor u de nummerweergave wilt wijzigen.
  2. Klik ergens in de rij Nummerweergave.
  3. Klik op Nummerweergave wijzigen.
  4. Selecteer het benodigde nummer in de weergegeven vervolgkeuzelijst.

Als uw bedrijf is geverifieerd en u zowel vaste nummers als Skype-nummers kunt selecteren, zijn Skype-nummers gemarkeerd als “Skype-nummers” in de vervolgkeuzelijst.

5. Klik op Instellingen opslaan.

De knop Instellingen opslaan in het gedeelte Nummerweergave.

Nummerweergave verwijderen uit een SIP-profiel

Nummerweergave van een SIP-profiel verwijderen:

1. Open het SIP-profiel waarvoor u de nummerweergave wilt wijzigen.
  2. Klik ergens in de rij Nummerweergave.

De rij onder het nummer waarvoor die nummerweergave is ingesteld met opties om de nummerweergave te wijzigen of uit te schakelen.

3. Klik op Nummerweergave uitschakelen.

Voor meer informatie over Skype Connect zijn een snelstartgids, een gebruikersgids en verschillende andere Skype Connect-gidsen beschikbaar op de ondersteuningspagina van Skype.