Hoe koppel ik Skype-accounts voor inkomende gesprekken aan een SIP-profiel?

Door een Skype-account te koppelen aan een SIP-profiel kunt u oproepen aan dat bedrijfsaccount doorschakelen naar het SIP-profiel en daardoor naar de gerelateerde PBX-telefooncentrale. U kunt dan Skype-knoppen met de Skype-naam van het bedrijfsaccount op uw website en in uw toepassing plaatsen, zodat klanten met Skype u gratis kunnen bellen via Skype. Als aan het Skype-account ook Skype-nummers zijn toegewezen, komen gesprekken naar deze nummers ook binnen op uw PBX-systeem.

Hoewel een Skype-account is gekoppeld aan een SIP-profiel, kan het niet worden gebruikt om u aan te melden bij Skype; bovendien kan een Skype-account aan slechts één SIP-profiel gekoppeld zijn.

Zo koppelt u een Skype-account aan een SIP-profiel:

1. Meld u aan bij Skype Manager™ met het Skype-account waarvan u gesprekken wilt doorschakelen.
  2. Klik op Functies op de werkbalk.
  3. Klik in het menu Functies aan de linkerkant op Skype Connect™.
  4. Blader naar het SIP-profiel waarvoor u binnenkomende gesprekken wilt instellen en klik op Profiel bekijken.
  5. Klik op Een nummer of Skype-account toevoegen.
  6. Selecteer het tabblad Skype-account toevoegen.

Tabblad Skype-account toevoegen
  7. Oproepen naar Skype-accounts kunnen worden doorgestuurd naar een doorkiesnummer. Voer indien nodig in het veld Doorkiesnummer het doorkiesnummer in waarnaar u oproepen wilt doorverbinden.
  8. Klik op Bevestigen.

Meerr informatie over het toevoegen van leden aan Skype Manager.

Zo verwijdert u een Skype-account dat is gekoppeld aan een SIP-profiel:

1. Geef het SIP-profiel weer dat gekoppeld is aan het Skype-account dat u wilt verwijderen:
  2. Klik op de naam van het Skype-account dat u wilt verwijderen.

De naam van het bedrijfsaccount dat u wilt verwijderen.
  3. Klik op Account verwijderen.