Hoe beheer ik mijn kanaalabonnementen van Skype Connect™?

Deze veelgestelde vragen bevatten instructies over het kopen, wijzigen en annuleren van een Skype Connect-kanaalabonnement.

Skype Connect-kanaalabonnementen staan voor het aantal belkanalen dat u tegelijkertijd met uw SIP-profiel wilt gebruiken. Deze worden maandelijks in rekening gebracht.  Skype Connect ondersteunt maximaal 300 kanalen voor gelijktijdige gesprekken per SIP-profiel.

Een Skype Connect-kanaalabonnement kopen

U kunt een kanaalabonnement aan uw SIP-profiel toevoegen als u dat nog niet had gedaan toen u het profiel maakte:

1. Meld u aan bij Skype Manager™.
  2. Klik op Functies op de werkbalk.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Skype Connect.
  4. Blader naar het SIP-profiel waaraan u een Skype Connect-kanaalabonnement wilt toevoegen en klik op Profiel bekijken.
  5. Klik op Neem een kanaalabonnement om dit profiel te activeren.
  6. Voer het aantal Skype Connect-kanalen in dat u denkt maximaal nodig te hebben.

Hoeveelheden groter dan 100 worden naar beneden of boven afgerond tot de dichtstbijzijnde 10. Ze kunnen niet tussen profielen worden overgedragen, maar u kunt zoveel profielen maken als u wilt.

Als u niet zeker weet hoeveel kanalen u nodig hebt, klikt u op Hoeveel kanalen heeft mijn bedrijf tegelijkertijd nodig? voor richtlijnen over het aantal kanalen, gebaseerd op het aantal werknemers.

Een kanaalabonnement is 30 dagen geldig vanaf de dag van aankoop en wordt vervolgens automatisch elke 30 dagen vernieuwd, tenzij u het abonnement annuleert of wijzigt. Voor de kanaalabonnementen wordt Skypetegoed gebruikt uit het saldo van Skype Manager, niet het Skypetegoed dat is toegewezen aan het SIP-profiel.

7. Als u vaak naar de Verenigde Staten belt, kunt u met VS-minutenbundels besparen op uw telefoonkosten. Elke bundel omvat een maandelijkse toelage van 5000 minuten om mobiele en vaste telefoons in de Verenigde Staten te bellen. Klik op VS-minutenbundels toevoegen en voer het aantal bundels in dat u denkt nodig te hebben. De totale kosten van de bundels per maand worden automatisch weergegeven.

Belangrijk: het aantal Amerikaanse minutenbundels dat u invoert mag niet groter zijn dan het aantal kanalen dat u hebt ingevoerd.

Als de minuten van de bundel opraken voordat de verlengdatum is aangebroken, worden gesprekken naar de VS verrekend met het saldo van het Skypetegoed dat beschikbaar is bij Skype Manager tegen de standaardtarieven van Skype Connect.

8. Klik op Nu kopen.

Uw Skype Connect-kanaalabonnement wijzigen

U kunt slechts eenmaal per dag uw Skype Connect-kanaalabonnement voor een SIP-profiel wijzigen. Als u het abonnement wijzigt (u wilt het bijvoorbeeld verlengen of het aantal kanalen verhogen), wordt het bestaande abonnement geannuleerd en er wordt een afrekening toegepast op Skype Manager. Het nieuwe, vervangende Skype Connect-kanaalabonnement is onmiddellijk van kracht en is tot 30 dagen na die datum geldig.

Uw Skype Connect-kanaalabonnement wijzigen:

1. Geef het SIP-profiel weer waarvan u het Skype Connect-kanaalabonnement wilt wijzigen.
  2. Klik ergens in de rij Belkanalen.
  3. Klik op Abonnement wijzigen.
  4. Voer het nieuwe aantal Skype Connect-kanalen dat u nodig hebt in.
  5. Als u VS-minutenbundels aan uw profiel wilt toevoegen of u wilt het aantal bundels dat u hebt gekocht toen u het profiel maakte wijzigen, klikt u op VS-minutenbundels toevoegen en voert u het aantal bundels in dat u denkt nodig te hebben.
  6. Klik op Nu kopen. Het nieuwe Skype Connect-kanaalabonnement is 30 dagen geldig vanaf de dag van aankoop en wordt vervolgens automatisch elke 30 dagen vernieuwd, tenzij u het abonnement annuleert of wijzigt.

Uw Skype Connect-kanaalabonnement annuleren

Uw Skype Connect-kanaalabonnement annuleren:

1. Geef het SIP-profiel weer waarvan u het Skype Connect-kanaalabonnement wilt annuleren.
  2. Klik ergens in de rij Belkanalen.
  3. Klik op Abonnement wijzigen.
  4. Klik op Abonnement annuleren. U wordt gewaarschuwd dat u op het punt staat het abonnement voor het SIP-profiel te annuleren, met een melding van de datum dat het abonnement na annuleren zal verlopen.
  5. Klik op Abonnement annuleren.

Voor meer informatie over Skype Connect zijn een snelstartgids, een gebruikersgids en verschillende andere Skype Connect-gidsen beschikbaar op de ondersteuningspagina van Skype.