Hoe beheer ik SIP-profielen?

Deze veelgestelde vragen bevatten instructies over het aanmaken, hernoemen en verwijderen van een SIP-profiel.

Een SIP-profiel is een SIP-gebruikersaccount dat alle configuratiegegevens en gebruikersinformatie voor uw Skype Connect™-service bevat.

U kunt meerdere SIP-profielen gebruiken als uw PBX-telefooncentrale overweg kan met meer dan één profiel, of als uw bedrijf meerdere SIP-compatibele PBX-systemen bezit. Mogelijk wilt u meerdere SIP-profielen voor de specifieke behoeften van uw bedrijf instellen, door aparte profielen te maken voor elke afdeling die er een nodig heeft. Vervolgens kunt u de elementen van elk SIP-profiel volgens de zakelijke behoeften en het budget van de betreffende afdeling beheren.

Houd er rekening mee dat het maximale aantal gelijktijdige kanalen dat u kunt gebruiken is beperkt tot 300 per SIP-profiel.

Een SIP-profiel maken

Ga als volgt te werk om een nieuw SIP-profiel te maken:

1. Meld u aan bij Skype Manager™.
  2. Klik op Functies op de werkbalk.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Skype Connect.
  4. Klik op SIP-profiel instellen.
  5. Geef het nieuwe profiel een naam in het veld Kies een profielnaam.

Registratiegegevens van het profiel

Het wachtwoord wordt verzonden naar uw geregistreerde e-mailadres.

Als u SIP-registraties gebruikt, moet u de weergegeven aanmeldingsgegevens van het SIP-profiel noteren, hoewel u deze ook altijd kunt opvragen.

Als u een SIP-compatibele PBX-telefooncentrale gebruikt die geen SIP-registraties ondersteunt, selecteer dan het tabblad IP-authenticatie, voer uw openbare IP-adres en UDP-poort in en klik op Doorgaan. De gegevens die nodig zijn voor het configureren van de PBX-telefooncentrale (Skype Connect en IP-adressen) worden weergegeven.

Selecteer onder aan het scherm Inkomende oproepen instellen en Skypetegoed toewijzen en volg de instructies om uw voorkeuren voor binnenkomende oproepen in te stellen en Skypetegoed toe te wijzen.

Een SIP-profiel hernoemen

Een SIP-profiel hernoemen:

1. Meld u aan bij Skype Manager™.
  2. Klik op Functies> Skype Connect en selecteer Profiel bekijken naast het SIP-profiel dat u een andere naam wilt geven.
  3. Klik ergens in de rij Profielnaam.
  4. Klik in het naamveld en typ de nieuwe naam.
  5. Klik op Opslaan.

Een SIP-profiel verwijderen

Houd er bij het verwijderen van een SIP-profiel rekening mee dat dit het volgende tot gevolg kan hebben:

• Al het resterende Skypetegoed dat is toegewezen aan dat SIP-profiel gaat terug naar het saldo van Skype Manager.
  • Skype-nummers gaan terug naar Skype Manager voor nieuwe toewijzing.
  • De gespreksgeschiedenis gaat verloren. Als u de gespreksgeschiedenis wilt bewaren, moet u de opties voor het maken van rapportages gebruiken voordat u het SIP-profiel verwijdert.

Een SIP-profiel verwijderen:

1. Meld u aan bij Skype Manager™.
  2. Klik op Functies> Skype Connect en selecteer Profiel bekijken naast het SIP-profiel dat u wilt verwijderen.
  3. Klik op Dit profiel verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Meer informatie over Skype Connect vindt u in onze PDF-gebruikershandleidingen.

Voor hulp kunt u ook bij de Skype-community terecht.